reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Joaska pisze:
elfiko pisze:
Joaska pisze:
Agnieszka R pisze:
Wlasnie przyszedl do mnie nowy katalog z oferta perfum ktore zamawiam-maja w ofercie nowosc :o zapachy z doatkiem feromonow(dzialaja na podswiadomosc,ulatwiaja kontakty interpersonalne,wplywaja poztywnie na kazda spotkana osobe.Uzywajacy ich kobiety i mezczyzni czuja sie pewi siebie,pelni potencjalu,osobistego czaru i wdzieku.Feromony sa atrybutem arakcyjnosci i podkreslaja osobowosc ;D)-chyba zamowie ;) :laugh: ;D

:o :o :o :o :o :o :o

brzmi zachecajaco...................

co to za katalog?? Ja też chce ;D

Ty?? przeciez Tobie nic takiego nie potrzeba elficzorze ty moj wrrrrrrrrrrrrrrr

;D wrrrrrrrrrrr mówisz?? hihi

reklama
Lilka pisze:
elfiko pisze:
gazelaczek pisze:
Dasaria, wg mnie chodzik to nie najlepszy pomysl. Skoro malutka nie jest jeszcze gotowa zeby samodzielnie sie przemieszczac, lepiej nie zmuszac Jej do tego. Bardzo możliwe, że Jej mięśnie i kościec nie są odpowiednio rozwinięte i chodzić może mieć szkodliwe konsekwencje.

dokładnie, zgadzam sie z Gazelaczkiem w 100% . donas dzisiaj przyszedł ten chodzik nieszczęsny- prezent dla weroniki od dziadków i dopiero teraz widze jaką szkode na dłuższą mete to urządzenie może dziecku wyrządzić.
Na początku jak włożyłam do niego Weronike to tylko sie trzymała przodu ale nie siedziała tylko na włąsnych nóżkach stała i do tyłu sobie szła( ona juz chodzi przy wszystkim czego sie da chwycic a jej ulubionym zajęciem jest okrążanie naszego łózka w sypialni bo ono jest duże i troche musi sie natuptać przy tym.) no ale wracając do tematu.. jak tylko skumała,ze to nie tprzeba sie tak męczyc i można sobie nogi podkurczyć, usiaśc i byle jak sie odpychac to leniwiec jeden klaps na tyłek i nogi wykrzywiała byle sie do celu dostać.
Gdyby Weronika jeszce tak pewnie na nogach nie stała , nie raczkowała to nigdy bym jej do tego nie wkładała bo dziecko sie leniwe jeszcze bardziej przez to ribi. Teraz tez bede tego używac tylko czasami- głownie na ogródku ale widząc co te moje dziecko wyprawia przy zafkachm stolikach to daje jej jakiś miesiąc i bedzie chodzić sama.

no a ja np.sie z tym nie zgodze 8)
moze dlatego ze Mili wczesniej poznala tę zabawke
teraz juz jej prawie wcale nie uzywam,wogole malo Mili w niej jezdzila ale jezdzila
i np nie chamuje to jej rozwju,rozwija sie jak reszta maluszkow: chodzi za jedna reke,chwile sama juz ustoi bez trzymania,ogolnie zasuwa,meble obchodzi.....

nie wiem od czego to zalezy
u nas w kazdym razie chodzik nie zaszkodzil.... ;)
a odkad poznala smak chodzenia,stania,wspinania to chodzik odrzucila i np jak chce cos zrobic to mam problem bo sie preży i nie moge jej wsadzic do niego ::)

Lilka nie o to mi chodziło ,że zahamuje rozwój ale ,że dzieciaczkom takim jak Julka czy Daria może zaszkodzić bo dzieci w wieku tych naszych maluszków raczej już raczkują a one jeszcze nie czyli wolniej sie rozwijaja ruchowo i maja jeszcze zbyt słaby kościec i mięsnie a w chodziku zamiast je ćwiczyc będa sobie tylko zwisały :)
Takie dzieci trzeba motywować do samodzielnego poruszania sie a nie ułatwiać im tego chodzikiem.
Ja tez nie uważam,żeby ten chodzik zaszkodził Milence czy np mojej Weronice. :)

elfiko pisze:
Joaska pisze:
elfiko pisze:
Joaska pisze:
Agnieszka R pisze:
Wlasnie przyszedl do mnie nowy katalog z oferta perfum ktore zamawiam-maja w ofercie nowosc :o zapachy z doatkiem feromonow(dzialaja na podswiadomosc,ulatwiaja kontakty interpersonalne,wplywaja poztywnie na kazda spotkana osobe.Uzywajacy ich kobiety i mezczyzni czuja sie pewi siebie,pelni potencjalu,osobistego czaru i wdzieku.Feromony sa atrybutem arakcyjnosci i podkreslaja osobowosc ;D)-chyba zamowie ;) :laugh: ;D

ja sie tak zastanawiam jak Cie ten Twoj spokojny los poderwal jak Ty taki temperamencik masz w sobie, co????

baby, zeby nie zapeszac napisze tylko, ze Kuba budzi sie w nocy raz.............chyba skumal o co chodzi heheheh

a ja siedze , popijam kawusie i zajadam sernik................i czuje jak mi sie juz spodnie niedopinaja..................uuuuuuuuuuu

Joaska pisze:
elfiko pisze:
Joaska pisze:
elfiko pisze:
Joaska pisze:
Agnieszka R pisze:

ja sie tak zastanawiam jak Cie ten Twoj spokojny los poderwal jak Ty taki temperamencik masz w sobie, co????

ja sobie go poderwałam bo on juz stary łoś był i trzeba go było odkurzyc i odpajęczyć ;D ;D

ja byłam po druga kawke tym razem ze zwykłym mlekiem bo niebieskie mi sie już skończyło. też mam ciacho
z rabarberem- przepisu jeszcze nie wkleiłam :p bo ... nie było kieda a potem zapomniałam, dzisiaj już wkleje obiecuje

No to ja się jeszcze raz tutaj, na głównym pochwalę: Korniszon spał dzisiaj do 7.40! ;D To już druga taka niespodzianka. Ostatni rekord, to 7.15. Myślicie, że już mu tak zostanie? ::) Dla porównania dodam, że zawsze budzi się około 6-tej (bardziej przed, niż po :p)

reklama
elfiko pisze:
Joaska pisze:
elfiko pisze:
Joaska pisze:
elfiko pisze:
Joaska pisze:
Agnieszka R pisze:

ja sobie go poderwałam bo on juz stary łoś był i trzeba go było odkurzyc i odpajęczyć ;D ;D

aaaaaaaaaaaa................a Ty sie przeciez pajakow boisz???no ale wiem wiem, dla prawdziwej milosci potrafisz zniesc naprawde duzo...........:)

Do góry