reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Tuska ty lobuzie!!! ja tych buziakow nie zlicze ::) kochana ode mnie masz tez cmoki w boki :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
;D ;D ;D ;D ;D

reklama
jutro o ile pogoda pozwoli mamy premiere nowego pojazdu, ciekawe jak moje dziecko zareaguje na wiadomośc żeby w trakcie jazdy nie oglądac mamusi tylko świat ?? ::)

gazelaczek pisze:
E-mamo, ja mialam takji fajny okres w lutym. Misio ząbkował, brzuch Go ciągle bolał, w nocy nie chcial spac i plakal... Do tego zlapal przeziebienie i w zwiazku z katarkiem wszystkie trudnosci zwiększyly sie. Bylam zalamana, bo trwalo to tak dlugo, lekarze powtarzali tylko ząbkowanie i tyle... No i rzeczywiscie - zęby wyszly i bylo troche spokoju... przez dwa tygodnie, bo potem znowu zaczęła się jazda, ktora trwa do dzis, hi hi

U nas czasem pomaga paracetamol w czopkach. Lekarz powiedzial, ze Viburcol juz w tymm wieku nie dziala, i ze nawet mozna wieksza dawke paracetamolu zastosowac. Zasada jest taka, ze na 1 kg dziecka bierze sie 15 mg paracetamolu. Ale powiedzial, ze mozna wziąc taki 125 mg. Moze spróbuj?

No a poza tym, to chyba powinnas odpocząć. Ja dzieki temu ze chodze do pracy, to lepiej znosze te wszystkie atrakcje.

tak tak gazelko odpoczynek jest jak najbardziej wskazany, tylko niestety w najbliższym czasie się nie zanosi :)
A co do paracetamolu to rzeczywiście, przedwczoraj jak bylismy u pediatry to kazała dać Julce taki czopek 125 mg na noc. No i pomógł o tyle, ze jak się obudziła o tej swojej 3 godzinie i zjadła cycka to potem poszła spać do 5 bez wrzasku już.

Julka w ubraniu i pampersie ważyła ostatnio 8770 gram, więc myslę, że ma jakieś 8700, może trochę mniej :) niezły klocek co ?:)

Weronika waży dokładnie kilogram mniej , wcale nie uważam że Julia za dużo waży,normalne jak dla mnie , zupełnie normalne

elfiko pisze:
jutro o ile pogoda pozwoli mamy premiere nowego pojazdu, ciekawe jak moje dziecko zareaguje na wiadomośc żeby w trakcie jazdy nie oglądac mamusi tylko świat ??  ::)

u nas spacery wyglądają tak, że często ciągnę wózek za sobą żeby prowadzić go odwrotnie do podmuchów wiatru... powiem Ci szczerze, że taki wóz przodem do świata jest dość kłopotliwy... szczególnie jak się mieszka na takim wichrowym wzgórzu jak moje :)
No i chciałam powiedzieć, że wizualnie Wasz pojazd wygląda pierwsza klasa !!!

elfiko pisze:
Weronika waży dokładnie kilogram mniej , wcale nie uważam że Julia za dużo waży,normalne jak dla mnie , zupełnie normalne

hehehheheh, ja też uważam, że normalnie, ale powiedz to mojej teściowej :):):)
"ojejej a po kim to ona ma takie pucki " ..............

dzieki E_mamo , tez myslałam o tym wietrze ale ostatecznie idzie lato no nie?? ;D ;D ;D a letni wiaterek jest nieszkodliwy ;D

e_mama pisze:
Julka w ubraniu i pampersie ważyła ostatnio 8770 gram, więc myslę, że ma jakieś 8700, może trochę mniej :) niezły klocek co ?:)

Emamo hhehe klocka to ja teraz trzymam na reach  ;D moja Gaba bez pampersa na golaska 2 miesiace temu wazyla 9,5kg  ::)

reklama
no to zbieram się na "Miasto Kobiet", bo za chwilkę będzie w tv...

Jakiegoś uczulenia dostałam wieczorem, hmmm takie krostki na nogach, ciekawe od czego to....

Do góry