reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Gazeleczku, alez Ci zazdroszcze tej szkoly rodzenia. ja tez chcialam, ale ze wzgledu na wyjazd mojego meza do warszawy nic z tego nie bedzie. Sama przeciez chodzic nie bede, ani tez z zadna znajoma, jakos dziwnie bym sie czuła wiedząc że mam męża a do szkoły rodzenia z kimś innym bym się udawała :(.
Niestety kursów weekendowych nie uświadczysz :mad:

reklama
To świetnie że juz tupta, każde osiągnięcie dziecka tak bardzo cieszy.

Ogladałam ostatnio program i wypowiadał się ortopeda że chodziki nie są dobre i nie poleca.

Choć pewnie opinie są różne, ale w Twoim przypadku sprawdziło się.

o matko!!!! Aga!!! mam nadzieje ze to nic powaznego?!!!

aaaa a propos szkoly rodzenia! to my sie zapisalismy bo ja tez panikowalam ze nic nie umiem, wiec poszlismy ale po 3 tygodniach zrezygnowalismy!!!
sczerze mowiac jesli jest sie pewnym ze to dobra szkola!!!!! to moze warto sprobowac ale czasami bywa tak ze wraca sie do domu z jeszcze wiekszym strachem
jak nam kobieta pokazal film o rodzeniu (pamietacie to amerykanskie scemy rodzenia?) no!!1 to lukasz stwierdzil ze to koniec bo on zaczyna sie bac i zrezygnowalismy!! a podzczas porodu polozna i tak mowi jak oddychac
czasami dobrze jest miec taaaaka wielkaaaa pilke na ktorej sie siada, podobno pomaga
a o tym oddychaniu warto pamietac by oddychac po swojemu!!!!!! tak jak sie chce! tak nas uczono a ja i tak podczas porodu mialam maske z tlenem wiec zadnego ihihihihiiiii huuuu nie bylo ;) i bylo dobrze

aniu, mi sie wydaje ze spokojnie mozesz sama chodzic na zajecia. No tak ci wyszlo ze mąż wyjezdza, ale jesli czujesz ze na zajeciach czegos sie dowiesz, to czemu rezygnujesz? Na pewno duzo Ci da, ze bedziesz w otoczeniu ludzi z taka sytuacja jak Twoja. Mi np. bardzo duzo daje chodzenie na gimnastyke, gdzie moge z innymi babkami w ciaży pogadac. A ze sa one z moijego miasta, to wymieniamy sie informacjami. Naprawde warto!

Poza tym chyba nie wszystkie kobiety zabieraja partnerow na zajecia. Przeciez ludzie roznie pracuja, nie kazdy moze sie wyrwac.

Cześć Mamuśki! Wstałam z łóżeczka na chwilkę, żeby tu zaglądnąć, no i się zmartwiłam Anitką i Graszką. Trzymajcie się babeczki zdrowo!!! Ja dalej niestety nie mówię nic :(, już trzeci dzień biorę ten Bioparox i nic nie pomaga :( No i boję się, żeby mi nie dali jakiiegoś silniejszego antybiotyku.
Mania! Gratulacje dla Tymcia!!!!!!!!!! No to nastąpił wielki moment przełomowy :)

Dostałam fajną książkę "Jestem mamą". Nie jest to żaden poradnik, tylko zbiór opowiadań różnych (przeważnie sławych) kobiet o ich ciąży, zmianach zachodzących w ich ciele i umyśle oraz o tym jak radziły (albo nie radziły) sobie w pierwszych dniach, miesiącach i latach macierzyństwa.
Fajnie się czyta, polecam :)

Mania, to teraz przy Tymciu będziesz miała trochę gimnastyki, jak zaczął chodzić :) Wszędzie za szkrabem trzeba będzie biegać :)

reklama
Zastanawiam sie czy zajęcia w szkolel rodzenia są przydatne dla kobiet , które bede miały cc? Rozumiem że może sie przydać gimnastykai informacje dot.pielegnacji maluszka, ale co jeszcze?
Zresztą trochę pocwiczyć to mozna samemu. No a z opieką nad dzidzią na pewno sobie poradzę, bo po prostu nie będzie innego wyjścia.
Czy któraś z was chodziła do szkoły rodzenia a miała cc? Bo ja cały czas zastanaiwma się czy jest sens tam chodzić? Pomóżcie mi w podjęciu tej decyzji, bo czas leci a jan non stop myślę.

I zdrówka życzę wszytskim.

Do góry