reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

tusia26 pisze:
Obejrzałam ten dokument - straszne i smutne :-[

naprawde daje do myslenia..........

a co do tych tabletek to chyba jak na razie rezygnuje...............tylko sie boje, ze cos sie zlego moze stac.....oj :( :( :(
bedzie dobrze, trzeba byc tylko uwaznym i razsadnym w pewnych kwestiach!!!!! ;D ;D ;D

jeszcze jak Lilka napisala, ze sie po nich tyje.......................

reklama
wlasnie poczytalam sobie troszeczke poprzednie stronki..............hihiihhihi

fajne, Tuska mowila, ze bedzie miala chlopaka na bank a gazelaczek ze ma takie wielkie przeczucie, ze urodzi coreczke..............
a ja nie wiedzac czemu majac termin na 19 lipca caly czas pisalam, ze dzidzia urodzi sie 23...........chyba przeczucie ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Gazeleczku historia z badania bardzo udana ;) :laugh:

Co do niani to ja wlasnie mam zupelnie obca osobe - ciagle mam watpliwosci, ale wzbudza we mnie zaufanie i sprawia wrazenie, ze opiekuje sie Jasiem bardzo dobrze - widac troske i zaangazowanie jak opowiada co porabilali w ciagu dnia. nie chce zapeszac, ale na te kilka dni jestem bardzo zadowolona. decyzja nie jest latwa bo to przeciez Nasze Dzieciaczki, ale nie zaluje ze musialam podjac taka decyzje i stawic jej czola. trzymam kciuki by i Tobie gazeleczku udalo sie trafic na odpowiednia osobe.

Kurcze dziewczyny wymiękam z tym karmieniem. Maciek pogryzł mnie dwa dni temu do krwi i od tego czasu cały czas mam ranę na piersi. On znowu nie chce jesc w ogóle z drugiej piersi więc musze go karmić tą bolącą. A na dodatek, w tym tygodniu wprowadziliśmy zupki, więc je teraz mniej z piersi i chyba robi mi się jakiś zastój, bo godzinę po karmieniu mam pierś jak kamień, boli mnie jak cholera i jak pomyślę o karmieniu to mi sie płakać chce.

Wyglądam jak amazonka, bo cały czas chodzę z cyckiem na wierzchu, żeby się wygoiło,, smaruję sudokemem, ale kurcze nic nie pomaga :(

A co do zupek, to już drugi dzień gotuję mu jarzynową i chyba mu bardzo smakuje, bo je 200 ml :)

Kurcze wlaśnie się sam pierwszy raz przewrócił z brzucha na plecy i walnął głową w kaloryfer. Ale się nie rozpłakał :)

Witam Panie! wystarczyło się trochę wciągnąć w forum a tu już się chłopak buntuje i mamy domaga...wczoraj tak sie wkurzał że go zostawiłam samego ze aż się zaczął z brzucha na plecy przewrać, a do tej pory tylko 2razy mu się zdarzyło... (pozytywny wpływ forum na rozwój dziecka -hi hi) ale ze już taki przekrętnik jest to go samego zostawiać nie mogę :( ...i na forum tylko jak będzie spał moge wpadać :( widziałam że pisałyście o tabletkach - ja też biorę cerazette i muszę przyznać ze jak po innych wymiotowałam i nogi mi puchły jak szalone, to po tych jest git i mają jedną zaje...tą "wadę"- nie ma się okresu ;D przynajmniej po połogu można sobie odbić

Joaska pisze:
tusia26 pisze:
Obejrzałam ten dokument - straszne i smutne :-[

naprawde daje do myslenia..........

a co do tych tabletek to chyba jak na razie rezygnuje...............tylko sie boje, ze cos sie zlego moze stac.....oj :( :( :(
bedzie dobrze, trzeba byc tylko uwaznym i razsadnym w pewnych kwestiach!!!!! ;D ;D ;D

jeszcze jak Lilka napisala, ze sie po nich tyje.......................

Joasiu nic sie złego nie stanie jak nie będziesz się zabezpieczać co najwyzej zajdziesz w ciąże ;D

Klaudia pisze:
Kurcze dziewczyny wymiękam z tym karmieniem. Maciek pogryzł mnie dwa dni temu do krwi i od tego czasu cały czas mam ranę na piersi. On znowu nie chce jesc w ogóle z drugiej piersi więc musze go karmić tą bolącą. A na dodatek, w tym tygodniu wprowadziliśmy zupki, więc je teraz mniej z piersi i chyba robi mi się jakiś zastój, bo godzinę po karmieniu mam pierś jak kamień, boli mnie jak cholera i jak pomyślę o karmieniu to mi sie płakać chce.
Jeny Klaudio współczuję ci z całego serca, wiem co to znaczy poranione cycki. Wrrr. A masz laktator moze zanim sie wyleczy to dawaj sciagniete. Ja tak robiłam, przez tydzien.

reklama
Klaudia pisze:
A co do zupek, to już drugi dzień gotuję mu jarzynową i chyba mu bardzo smakuje, bo je 200 ml :)

Kurcze wlaśnie się sam pierwszy raz przewrócił z brzucha na plecy i walnął głową w kaloryfer. Ale się nie rozpłakał :)

Klaudio !!! ;D to gdzie ty tego Michasia położyłaś?

Do góry