reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
hahaa Kasia my tez nosimy 68
wiec do 92 dosc daleko ;D

chyba sprzedam ta kurtke za 15-20zl na allegro
hmmm ::)

ok znikam
moje drogie kolezanki ;)
buziaki na noc
papaaaa

no prosze

wczoraj ostatnia a dzis pierwsza :D
nononnooo ;D

czesc z ranca babulki
wstalam dzis wyjatkowo wczesnie bo chce posprzatac troche
a potem obiad
::) troche roboty jest ;)

elfiko pisze:
Iwon na nowym zdjeciu wygladasz bosko!!!

Coż za miły początek dnia :) :-* :-* :-*
Niestety noc nie była tak kolorowa. Już drugi raz z rzędu. Tym razem płacz obudził nas około 2 i trwał na szczęście nie godzinę, jak ostatnio, a 10 minut ::)

I tu elfiko pytanie do Ciebie, ale to zaraz na butelkowym.

Lilka jak urodzinki miałam 7 dni temu, a imieniny nie wiem kiedy, nie obchodzę :)

Mój Kornel miał dwa tygodnie temu 67 cm. Niektore ubranka na 68 sa jeszcze na niego dobre, ale już raczej kupuję mu na 74, a nawet 80 i tez są już dobre. Kombinezon ma na 74 i już jest akurat, dobrze, że drugi, większy leży w szafie. Jest tak, jak ktoraś z Was napisała, ze rozmiar zależy od producenta.

Ja się ostatnio wkurzyłam, że nie posłuchałam swojej intuicji ::) Zakupiłam mu kilka ubranek, głównie body, bo już powyrastał, specjalnie brałam na 74 (a takie mi się podejrzanie małe wydawały!) i lipa. Są na styk, pewnie za miesiąc już ich nie założy. I wierz tu rozmiarówce! ::) Ale przerobię je na koszulki ;D

Iwon wyglądasz świetnie na zdjęciu!
jestem tchórz,ale co tam poczytalam sobie o tych duchach
I ja też mam wrażenie,że coś w tym jest.Ostatnio to nawet zaczęłam się zastanawiać,czy małej coś w nocy nie budzi,bo strasznie oddychała(jakby się czegoś bała)i stwierdziłam,że coś muszę z tym zrobić
Powiesiłam małej różaniec Damiana na pozytywce i już tak nie oddycha,tylko się śmieje jak się budzi.
Możecie się ze mnie śmiać,ale uważam,że to jej pomogło_Ostatnio poznałam matkę dwójki dzieci(4latka i 6miesięcy),jak byłam z Otką w szpitalu i tak sobie gadałyśmy o różnych rzeczach i ona mi powiedziała by dziecku przy łóżeczku powiesić lusterko(jak przyjdzie do niuni zmora to się wystraszy)i wiecie co lusterka nie powiesiłam,bo szukam takiego dla dzieci,ale wierzę tej dziewczynie.
Zresztą mimo,że ksiądz chodzi po kolędzie i domek kropi,mieliśmy z mężem jakieś dziwne uczucie i jak pojechałam do Częstochowy to wody święconej przywiozłam i domek sama skropiłam i jakbym teraz miała tej wody to i Otylci łóżeczko bym pokropiła.Ludzie bardzo wierzący od szarlatanów,by mnie zwyzywali,ale ja w swoje sposoby wierzę i mam do tego prawo!Ale się rospisałam.....
Mam nadzieję,że nie będziecie na mnie złe,że ja tak o duszkach na naszym lipcowym wątku,już nic nie piszę więcej.......

A co do rozmiaru...to ja teraz już Oti zakladam 74,a kuteczkę na 80........śliczny komplecik zimowy na 68 chyba muszę sprzedać,Oti miała go na sobie dwa razy.....a jak mierzyłam sama mała to wyszlo mi,że ma 70cm...ciekawe ile waży,ale to się dowiemy 7grudnia na szczepieniu(na trzy miesiace miała 6890gr)

Cześć z rana :)

Właśnie przyjechał do nas piesek Zebulo i testuję na Julce czy jej sie podoba :)

Lila moje urodziny są 23 lipca a im. 16 września, mam na imię Edyta.

Dostałam 2 oferty pracy od potencjalnych niań, bo szukam kogoś dla Julki jakbyśmy chcieli gdzieś wyjść z mężem. I tak się zastanawiam, bo napisały dwie młode dziewczyny, 19 i 21 lat, czy to nie za młode osoby żeby powierzyć dziecko opiece?
I tak nic nie postanowię zanim się nie spotkam osobiście i nie porozmawiam, ale brać takie kandydatki pod uwagę? Jak myślicie?

Kasia, Tusia trzymam kciuki za Wasze dziewczyny, żeby im wszystkie choróbska przeszły precz. Musi być dobrze, nie ma innego wyjścia !

Zaczęłąm czytać te historie o duchach widzianych przez dzieci i zaraz zamknęłam wątek, po co mam się potem stresować i szukac po kątach czy ktoś na mnie nie patrzy :) :p I tak miałam przez rok po śmierci ojca jazdę i bałam się w nocy wstawać po ciemku i takie tam...
Wczoraj oglądałam program w TV o Bruce Moenie autorze książek o podróżach do życia po śmierci i chcę sobie je kupić.
Jak się bać to na całego :)

Tymczasem znikam na śniadanie :)
Wpadnę potem :)

reklama
Dzisiaj muszę sokrzystać,że mąż w pracy i trochę nadrobić....a najchętniej to bym wpisała sobie Wasze numery na gg i widziałabym kto jest w kompie ,bo tak to nigdy nie wiem,czy ktoś jest......
A chcialam się spytać,co kupujecie na ząbkowanie(wiem,że wcześniej pisałyście,ale na pewno tego nie znajdę),który żel jest dobry????

Do góry