reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Hej hej,

zaraz wyślę do Lilki info o moich świętach. Caly czas mam to zrobic, ale jakoś zapominam. W ogole ostatnio jestem roztrzepana i co chwila cos zaczynam, potem lece robic cos nastepnego i nic nie koncze. Przez to czuje sie okropnie rozlazla.

Wczoraj chyba dostalam @. Pewnosci nie mam, na razie pojawilo sie takie byle co. A myslalam ze uda mi sie caly 2005 wytrzymac bez, jeszcze tylko grudzien zostal no i prosze, hi hi/. No a test ciążowy też już robiłam. Musze Wam powiedziec, że nie chce jeszcze teraz drugiego dziecko, to za duze obciążenie by bylo. Ale gdyby "coś" to poczulabym chyba ulge. Wszystko dlatego, że i tak nie wiem jak podjąć decyzję. Po prostu trudno jest zaplanowac najlepszy czas na ciążę i poród, a jeszcze bardziej jeśli chodzi o kolejne dziecko.

reklama
kolorowa_kredka pisze:
dziewczyny chyba przyznacie, że forum bez Niani to jużnie to samo forum ??  :)

a to coś dla Iwon ;) a myślałam że pierwsza byłam ;D (tylko że u mnie byly powody do podejrzeń ;) )
t2vp.jpg
jeszcze świeży ;) wczorajszy

a nasz Tymul lubi.....poranki z tatulkiem, kiedy tylko go usłyszy nie liczy się nic cycu, mama tylko tataaaaa, lubi się kąpać i coraz bardziej chlapie ;) całuski uwielbia, gilganie, lubi jak mama się wygłupia i śpiewa i wydurnia sie przy tym(dziś jak heya śpiewałąm to boki zrywał ze śmiechu)  pieszczochy też lubi noszenie na rączkach, jeździć autem patrzeć na wydurniających się "braci"
w kombinezon też nielubi się ubierać!!!! >:D

Kredzia kocham kocham kocham :-* :-* :-* nawet nie wiesz jak mi miło.
cholera nie nadazam, mam załatwic sto spraw. Maks znów godzine na spacerze a  teraz na balkonie ::) 8) :laugh: A napierdzielam w klawiature jak szalona.

Dodatkowo  w czartek Maks jedzie do dziadków bo my w piatek do Nałęczowa do spa. Znów bede miec zaległosci. Ale mam nadzieje, ze juz dziś nadrobie wszytsko i bede pisac na biezaco.
Mam tez utrudniona sytuacje bo musze pisac u maksa w pokoju  w bardzo głupiej pozycji (ze wzgeldu na ten nieszczesny kabel). Moze jezscze w tym tygodniu uda sie to zrobić i juz bedzie wszytsko normalnie :)

Lilka pisze:
Joasiu i Nianiu dzieki za swoje daty ur. i im. ale to na nic  :( tylko wy jak narazie podalyscie swoje daty a ja nie bede wymuszac od innych aby podali bo zwyczajnie nie mam na to czasu,pisalam juz z trzy razy to mysle ze tyle wystarczy,nie ma odezwu wiec nic nie zrobie
jak ktos chce to niech sie meczy i wydusza od reszty

podpowiem ze mialam plan aby zrobic wg miesiecy
np.wypisac kto ma swoje swieta w styczniu,potem z lutym itd.
ze zerkaloby sie tylko na dany miesiac i by juz sie wiedzialo kto i co

dzisiaj dostalam z Bobovity deserek jablka z bananem i taką superaśną łyżeczke  :) wreszcie

a ja jestem Liliana  :laugh: takie piekne imie a zadna z was takiego nie dala swojemu dziecku  ::) ;D

co do testow ciążowych.......dzisiaj na biologi mialam o braniu tabletek anty i o tym co sie dzieje w naszym organizmie jesli spoznimy sie z jej wzieciem....
wystraszylam sie jak cholera bo......wczoraj o 22 powinnam wziasc tabletke a zapomnialam a pozniej bylo teges teges :p
a o tabletce przypomnialam sobie dzisiaj po 16......czyli po 18-stu godzinach..........

w skrocie:tabletki powoduja iż z jajnika nie wydostaje sie gotowa do zaplodnienia komorka jajaowa, jesli zapomnimy wziasc tabletki to w czasie tych godzin jajnik moze uwolnic komorke poniewaz mozg czy cos daje znac ze 'mozna'
no i takie jajeczko leci wprost do plemniczkow :p
a jajeczko puszcza 'chemie'i daje znacplemniczkom gdzie jest,czyli czy maja leciec na prawo czy na lewo ;D
w kazdym razie zrobilo mi sie tak niedobrze na bioli ze prawie film mi sie urwal...........no zobaczymy
Karol sie smiał do Mili ze bedzie miala rodzenstwo  ::) dla niego to nie byloby nic strasznego.....dla mnie tak

ok znikam

buzka

witaj Nianiu!!!!!!!!!!!!!!! super ze jestes!!!!!!!!!!!!!duszku optymizmu  :-* :-* :-*

Niania moj Karol to swiat kompow ma w paznokciu i mowi ze ten wirus trojan to napewno nie zawinil chyba ze polaczył sie z innym wirusem
najlepiej zamontujcie sobie w kompie antywirusa
a ten trojan to sluzy do wlamywania sie do innych kompow czy systemow ::) nie pamietam dokladnie.....

ok znikam papaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Dzieki Lilcia. Własnie Michał montuje jakiegos antywira tylko ciagle jakos mało czasu i nie ma kiedy tego porzednie zrobić. Przez to ze ciagle lamentowałam i ryczałam , ze nie mam internetu to w koncu cos na szybko zrobił zeby działało, ale lada dzien weźmie sie porzadnie za ten nasz komputer.

A tak wogole to jestem taka szczesliwa ze o mnie nie zapomiałyscie i ze cieszycie sie ze jestem znów :-* :-* :-*

tusia26 pisze:
Dziewczyny trzymajcie kciuki za serduszko Majeczki, dzis idziemy na kontrole z robionym  echem serduszka i wszystko się okaze. Jeny jak ja sie boje.

Spokojnie Tusia, napewno vedzie dobrze. Daj znać jak najszybciej. Moja ukochana synowa musi być zdrowa JOŁ ;D (ale mi sie zrymowało hihihi)

Trzymamy kciuki. Maks ma je w buzi (całe kciuki) ale to tez sie liczy ;) ;D

elfiko pisze:
ma na imie Ewelina a urodziny 20 lipca, kiedy imieniny to nie mam pojecia bo w jednym kalendarzu pisze że 24 razem z Adamem i Ewą a w innymn znowu że w dzień matki  ::) tak więc nie obchodze!

Nianiu na butelkowe marsz o Maksiu nam naopowiadać jak tam jego jedzonkowe zwyczaje!

Tusieńko z całej siły trzymam kciuki za Majeczke, takie słoneczko kochane napewno będzie dobrze  :)

Ja znowu padam, weronika cyrki odstawia w nocy i nie śpimy dobrze, dzisiaj pobudki o 3.10 i co pół godziny do 5 potem mleko i do 8 spanko  ::)
A jak już  śpi to pokrzykuje przez sen, jęczy i jakieś takie dziwne dżwieki wydaje, że ja ciągle z łóżka wyskakuje sprawdzić co sie dzieje :-[
Tak jest juz tu kończe i sie tam przenosze ;D Uwielbiam butelkowy watek przeciez wiesz :laugh: :laugh:

gazelaczek pisze:
Hej hej,

zaraz wyślę do Lilki info o moich świętach. Caly czas mam to zrobic, ale jakoś zapominam. W ogole ostatnio jestem roztrzepana i co chwila cos zaczynam, potem lece robic cos nastepnego i nic nie koncze. Przez to czuje sie okropnie rozlazla.

Wczoraj chyba dostalam @. Pewnosci nie  mam, na razie pojawilo sie takie byle co. A myslalam ze uda mi sie caly 2005 wytrzymac bez, jeszcze tylko grudzien zostal no i prosze, hi hi/. No a test ciążowy też już robiłam. Musze Wam powiedziec, że nie chce jeszcze teraz drugiego dziecko, to za duze obciążenie by bylo. Ale gdyby "coś" to poczulabym chyba ulge. Wszystko dlatego, że i tak nie wiem jak podjąć decyzję. Po prostu trudno jest zaplanowac najlepszy czas na ciążę i poród, a jeszcze bardziej jeśli chodzi o kolejne dziecko.

Ciebie Gazelaczku tez mi bardzo brakowało. Uwielbiam Twoje posty :laugh: :laugh: :laugh: Do łez mnie doprowadzasz. W wielku kwestiach mam bardzo podobne podejscie do Ciebie hiihhi

Dobra, Maks dalej na balkonie, ja juz głowny wątek mam na biezaco. Lece teraz do moich kochanych mamuń na butelkowy ;) ;D Uwielbiam to, uwielbiam Was. Uwielbiam mieć dostep do internetu O0 >:D :angel: :police: ;D :laugh: 8) ::) :p

Qrde... to już żadnych tajemnic tu nie będzie... rany julek, ludziska tyle kasy płacą za programy antywirusowe, jakieś firewalle i inne cuda, które chronią ich dane, a my czarno na białym publicznie je udostępniamy :p :p :p

Ale co tam, nie będę się wyróżniać ;) ;D Mam na imię Dorotka, ur. 7.12 [w grudniu] [a Maciek odwrotnie - 12.7 ;D], imieniny 06.02

Mój mąż mnie zamorduje jak to przeczyta ::) :p To on mi nie pozwolił wypełnić tych ankiet w szpitalu, hi hi

Aniu i Iwon jestem całkowicie przygotowana i fizycznie i psychicznie do drugiego dzieciątka i dlatego tak go pragnę fakt doktórka też mi powiedziała że lepiej odczekać jest 1 rok aby organizm się zregenerował i podejrzewam że tak też będzie bo niestety zanim przestanę karmic i za nim zdążę zajść to właśnie minie ten rok (przynajmniej tak mi się wydaje bo teraz próbujemy i nic) a z drugiej strony jak mam się bawić za jakieś 3-5 lat spowrotem w pieluchy nie wyspane noce to wolałabym machnąc to raz za razem i mieć póżniej spokój ;D

reklama
NiaNia pisze:
Ciebie Gazelaczku tez mi bardzo brakowało. Uwielbiam Twoje posty :laugh: :laugh: :laugh: Do łez mnie doprowadzasz. W wielku kwestiach mam bardzo podobne podejscie do Ciebie hiihhi

hi hi Nianiu buziaki dla Ciebie, fajnie że już wróciłaś :-* :-* :-*

Do góry