reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Maniu ja sie wlasnie zastanawialam bo robie weronice kaszke kukurydzina na wodzie bo na mleku nie chce pic, wiec piszesz ze robilas Tymciowi kaszki na soczkach? Czy moglabym na takim np marchewkowo-jablkowym? Ona niezbyt sam soczek pije a tak moglabym przemycic troszke witaminek, jak myslisz?

reklama
Cholery jedne!!!!!! Godzinę siedziałam, żeby nadrobić co w weekend wyprodukowałyście :) No ale teraz mogę spać spokojnie :)) Buziaki na dobranoc i niech się wam aniołki przyśnią!! Najlepiej jakieś seksowne :))

elfiko pisze:
Klaudia a moze Maciejka Twoj tez glodny tak jak gazelaczka?
U nas wlasnie tak sie stalo, ze weronika malo kupek robila a czesto jadla mleczko i okazalo sie ze moje mleko jej nie wystarczy.

Elficzku, tylko, że w dzień on je normalnie tak jak dotąd co 3-3,5 godziny, a tylko w nocy tak szaleje. A przez to jedzenie nocne powstała u mnie jakaś nadprodukcja mleka i znowu piersi robią mi się twarde, tak jak w pierwszych miesiącach.

Gazelaczku, nie wiem, czy Maciuś jest głodny, skoro piszesz, że masz cycki na full, ale pamiętaj, ze on jest silnym chłopcem, tak, jak mój Kornel, już sam się podnosi niemalże do siadu, może faktycznie potrzebuje na tą swoją energię bardziej kalorycznego jedzenia ??
A ładnie przybiera na wadze? Jak tak, to pediatra Ci powie, ze wszystko ok i żeby go nie dokarmiać :p

22ga dochodz a ja jeszcze pranie piore, dzisiaj musialam weronice cztery ´razy kaftaniki przebierac bo tak pluje ze wiecznie ma mokre pod szyjka i rekawki do lokci od wkladania lapek do buzi ;D
No i mamy zaliczona nowa umiejetnosc a mianowicie weronika dzisiaj odkryla ze ma w buzi smoczek i zapamietale go wyjmowala a ze jeszcze nie potrafi go spowrotem umiescic w dziobolku to byl placz wielki szczegolnie przy zasypianiu. Niedobre raczki smoka ukradly buuu :-[

Moja też kupy waliod dwuch do 4 dziennie. Gazelaczku Majka pije przez cały dzien tylko kaszkę ryżową (nie dostaje samego mleka) i kupy ma nomalne. Ma często plasteliny, ale robi je bez trudu.

reklama
Elfiku mysle ze spokojnie mozesz taka kaszke zrobic ja robilam na jablkowym, winogronowym, marchwekowo-jablokowym, z suszonych sliwek(jak byly klopoty z kupa) aaa i z gruszkowym tez  ;)
Kredus daj znac czy chcialabys ten elidel...moze po konsultacji z lekarzem ? a ja tu tez popytam  ;)

Do góry