reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Alka, Mania i Joaska - dzieki za rady! Ostatecznie na Allegro znalazlam woreczki do przechowywania pokarmu taniej niz gdzie indziej. Sa po 1zl. A nie oryginalne woreczki - 20zl za 30 sztuk. I tak musialam kupic woreczki, bo kolezanka pozyczyla mi laktator z woreczkami i chcialam jej odkupic to co zuzylam. Potem napisze jak sie sprawdzają te nieoryginalne :)

Alka, ja sie nie znam na naturalnych metodach. Chciali nam takie pomysly sprzedac na naukach przedmalzenskich, ale my generalnie mamy bardzo konkretne plany reprodukcyjne ;) :D ::) i raczej nie chcemy polegac na takich niepewnych metodach. Bo wg mnie naturalne metody nie są pewne, jako że natura to najchętniej co roku by nas zapładniala i sprowadzala nowe stworzenia na nasza glowe ::) Aczkolwiek taka mądra jestem, ale obecnie nie mam pomyslu na antykoncepje. Najchetniej to bym jakąś spiralkę czy wkladkę zamontowala, ale z drugiej strony nie moge sie przekonac do noszenia takiego cudaka. Potem w bramce na lotnisku będę piszczeć i jak sie wytlumacze? ;) ;D

Elfiko - u mnie w aptece jakas firma od pigulek odchudzających wstawila magiczne lusterko. Gdy czlowiek na nie patrzy to wygląda jak tyczka, mowie Ci - koszmar! Normalnie kazdy kto w nie spojrzy, to sie cieszy ze wygląda jak wygląda ;) :)

reklama
Ja jak ostatnio byłam u gina i pytałam o wkładki i spirale to mi powiedziała, że cc iest przeciwskazaniem do tych zabezpieczeń, wiecie coś na ten temat?
A tabletek ja nie mogę brać bo mi odwala więc zostały mi tylko prezerwatywy

Alka masz rację dwoje dzieci to dopiero jest jazda

Ja po pierwszej ciąży <cc> miałam założoną wkładkę ale po około 2 miesiącach od założenia zrobiło się tyłozgięcie, które wypchało wkładkę i lekarz musiał ją usunąć. Teraz decyduję się na zastrzyk.

A mój Adaś właśnie sobie grzecznie zasnął w łóżeczku - SAM!!! Ma ktoś namiary na program Niedowiary? ;) :p :)

najpewniejszą antykoncepcją jest poprostu nie spać w jednym łóżku z facetem ;) i nic nie kosztuje
a tak to na spiralke kupe kasy trzeba mieć no i własnie ją wydałam na inne przyjemności więc narazie się nie zabezpieczam ;D

Dziewczyny generalnie wszystkie herbatki gotowe sa z róznymi substancjami... ja sama kupiłam taką ale jestem zwolenniczką parzenia ziolek samemu.... choćby taki rumianek działa rewelacyjnie kiedy parze go sama a herbatka no coz... niczego nie zmiania

Koper włoski zagazowuje dzieci, ktore maja już problemy z kupką... zwyczajnie taka kupa siedzi jak korek przy zwieraczu... a gazy sie tworza i mają problemy z ulotnieniem sie...

reklama
Hm... wg mnie brzmi calkiem logicznie i przekonywująco z tym koperkiem...

Dziewczyny, znikają Wam kreski ciążowe z brzuchow? Bo mi troche zeszly, a teraz nie chca dalej jasniec... Nie chce czegos takiego na brzuchu :(
I jeszcze pytanko do dziewczyn po cc - jak sie goją Wasze rany po cięciu? Bo ja mam caly czas intensywnie różową bliznę, a myslalam ze to zacznie jasniej troche szybciej. Orientujecie sie, ile czasu bezie ona jaśniala? No i czy macie jakieś sposoby na jej zmniejszenie? Ja slyszalam o plastrze silon, ale jest drogi i nie wiem czy warto kupowac. Zobaczcie, może coś wiecie na ten temat:
http://www.veraderm.pl/content/view/20/32/

Do góry