reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Klaudio - super ze juz po chrzcinach! Ja sie zastanawiam kiedy u nas zorganizowac. Ale pomyslalam, ze jak sie karmi piersia, to moze bedzie klopot? Moze poczekam jak juz maly przejdzie na butelke? Bo co ja zrobie jak sie zacznie awanturowac w kosciele? No i potem na przyjeciu tez jakos trzeba bedzie sobie radzic... sama nie wiem.

Moze umiescimy link do ksiazki Jezyk niemowlat w jakims miejscu gdzie bedzie on latwo dostepny? Tylko nie wiem gdzie... Moze w jakims naszym wątku linkowym?

Gazelaczku jak karmię piersia i obyło sie bez ekscesów :) Nakarmiłam go porządnie pół godziny przed mszą i był spokojny. Co do zgrubienia nad rana, to ja ma dokładni to samo, też się martwiłam, ale to chyba tak musi być skoro więcej nas tak ma :)

My chrzciny planujemy na poczatku wrzesnia - wydaje mi sie wlasnie ze czym mniejsze dzieciatko tym latwiej - starsze juz tak grzecznie w ciagu dnia nie dadza sie uspic:). tez mam zamiar nakarmic Jasia przed msza i liczyc ze to wystarczy ;D

Dzis szykuje sie na samodzielna kapiel - Maciek jest w Wawie i wroci pozno - trzeba podjac wyzwanie i samodzielnie umyc Jasia. Gdyby tylko tak nie krzyczal to byloby super, ale kazdego dnia jest bardziej spokojny w wodzie - widocznie to kwestia oswajania sie z kapiela.

U nas pada :mad:. Najgorsze ze jak nie ide na spacerek to nawet zakupow nie moge zrobic - ten brak swobody mnie troszke irytuje :mad:, ale tak to bywa w zyciu - trzeba wszystko zmodyfikowac :laugh:

Moja Maja slicznie spala dzis w nocy i to w swoim lozeczku. Jak polozylam ja o 22 to obudzila sie o 2 zjadla i polozylam ja odrazu w lozeczku, troche poplakala i zasnela, potem obudzila sie o 6 zjadla i znow odrazu do lozeczka zasnela bez placzu i obudzila sie teraz o 10. Jeny, zeby jej tak zostalo.

Ania, my znowu dzielimy los :) Mój Łukasz dzisiaj też wyjechał na trzy dni i teżzostałam sama. Maciek ma różnie z tą kąpielą. Raz jest bardo spokojny, a raz krzyczy w niebogłosy. To zależy od tego jak dawno jadł. Jak jest bardzo głodny to trudno go opanować. Więc teraz staram się go karmić tak godzinę przed kąpaniem i jest ok. Najbardziej lubi jak się go już wsadzi do wody, wtedy błoga mina, która nas rozbraja :)

O, ja mam to samo Klaudio - jak jest glodny to krzyczy jakbysmy zdzierali z niego skore.... Podkarmiam go przed kapiela jakas chwile, ale i z tym roznie - jak nie jest pelny to nie jest spokojny ;D

reklama
Alka, Graszka i Kredka Gratulacje!!!!!!!!!!! To chyba już wszystkie lipcóweczki urodziły :)

Dziewczyny po cesarce! Ja mam pytanie odnosnie brzucha. Czy wasze brzuchy tez sa takie tkliwe? Ja jak sie mocniej dotkne to czasem cosik mnie tam pobolewa w srodku. A skore nad raną mam dalej taka nadwrażliwą.

A ze mnie nareszcie sie przestalo lać. Kurcze to był najdłuższy "okres" świata. Prawie 5 tygodni :D
W przyszlym tygodniu idziemy do szczepienia z Maciusiem i do ginekologa ze mną. Kurcze ale szybko mi zleciało te 6 tygodni :)

Do góry