reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Ja tez na mojego meza zlego slowa nie moge powiedziec. Od poczatku mi pomaga - przewijanie, usypianie....

Zakochany jest w Jasiu i to widac - dlatego poswieca kazda chwilke na jego pielegnacje. W nocy w sumie ja wstaje - ale odpukac nie mam problemu z usypianiem Jasia od razu spi po wlozeniu go do lozeczka (ale tylko w nocy:)) wiec nie fatyguje meza, ale wiem ze w kazdej chwili sluzy pomoca.

Ja dolki i tak na poczatku lapalam - spowodowadne byly moim kroczem, ktore nie chcialo ze mna wspolpracowac i goic sie nie chcialo, ale teraz jest coraz lepiej - chociaz to juz 3tydzien a ja ciagle nie jestem w 100% formie, ale juz jest OK ;D

reklama
u mnie też już lepiej z tym kroczem to nacięcie i założenie drenów mi pomogło choć mam w tym miejscu straszne zgrubienie które mnie boli jak siadam ale i tak jest o niebo lepiej a tu już minęło tyle czasu po porodzie ;)
jutro jadę na kontrolę zobaczymy co mi tam powiedzą

mój mężulcio dzisiaj się stara teraz po kąpieli karmi małą a ja mam chwilkę dla siebie ;)
Tusia bidulko uważaj na siebie a to ciśnienie masz takie wysokie ::)
nie ma co takie małe dzidzie wymagają dużo siły i samozaparcia do wstawania nocnego mi powoli kręgosłup wysiada a przecież moja kruszynka nie ma nawet 3 kg

ogólnie wszystko się zmienia nawet wyjście do lekarza trzeba teraz organizować z całą rodzinką ;) już nie wspomnę o jakimś wypadzie na zakupy chociaż mając samochód to spokojnie można sobie poradzić a my za dwa tygodnie musimy oddać mamie samochód i wtedy dopiero będzie jazda zupełnie sobie tego nie wyobrażam

Kasiu, tak wlasnie spojrzalam, ze Twoja Martynka skonczyla dzis 6 tygodni!!! Wow ! Ale rzeczywiscie malutka, nawet nie ma trzech kilogramow - straszna kruszynka.

Dziewczyny zaczelam czytac jezyk niemowlat i powiem jedno - te ktore maja problemy z dziecmi (z usypianiem, sa marudne itp.) to niech sobie przeczytaja - naprawde warto. Duzo dobrych rad i ja bede sie do nich stosowac. Dzis wlasnie uspilam mala w lozeczku i nie ma juz usypiania to tu to tam, to tak to siak, bo przez to zaczela miec problemy z zasnieciem.

Gazelaczku masz rację już 6 tygodni nasze kochane dzieciątko jest z nami a mi się ciągle wydaje jakbym z tydzień temu rodziła ;D
Tusia gdzie można znalźść coś takiego jak język niemowląt można to gdzieś z internetu ściągnąć?
chętnie bym sobie poczytała bo jak narazie maleństwo zasypia codziennie inaczej i raz w wózku raz w łóżeczku a najczęściej niestety na rączkach

reklama
Witam po weekendzie :)
Wczoraj mieliśmy chrzciny :) Maciuś był bardzo grzeczny w kościele, pół mszy spał, a drugie pół dziwił się gdzie jest :) Potem mała imprezka w domu, no i po wszystkim. Przez to nie zaglądałam tu od piątku i pewnie znowu będę mieć prblemy z przeczytaniem wszystkiego. No ale mały śpi, więc może coś nadrobię :)

Do góry