reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

wlasnie wrocilam z wizyty u kolezanki i jej 10 dniowego brzdaca i jestem zachwycona.... i coraz bardziej nie moge sie doczekac kiedy ja swoja kruszynke przytule... p poludniu ide na ktg tak kontrolnie lekarz kazal ...

dzis ostatnia okazja urodzic dzieciatko spod znaku raka, moj mial byc raczek ale widac ma charaketerek lwa i bedzie tak jak on/ona chce... ;D

reklama
Klaudia ta twoja ślicznota o twarzy aniołka wogóle sie potrafi denerwowac?? ;D
Fajnie, że sobie tak radzisz. Czasem chciałabym być juz na tym etapie, gdzie juz choc czesc jest pod kontrolą :)

Klaudia mój tez juz na raczka sie nie załapie!! To dopiero sie bedzie działo z takim małym lewkiem. Sama zobacz ;D
Lwiątko (23.07-23.08)
Lwiątka uwielbiają być w centrum zainteresowania całej rodziny i od pierwszych chwil życia za wszelką cenę będą zwracać na siebie uwagę. Są pełne pewności siebie, dumy, przekonania o własnej wartości. Lwiątka lubią popisywać się i zbierać oklaski. Wszelkie wyróżnienia i pochwały przyjmują jak coś, co się im z natury należy. Rodzice nie powinni szczędzić Lwiątkom pochwał i pod żadnym pozorem nie mogą publicznie żartować z ewentualnych porażek. Są przyjazne i otwarte wobec otoczenia, serdeczne, wesołe i pogodne, łatwo zdobywają sympatię innych, ale jednocześnie często są rozbrykane i nieposłuszne. Rodzice Lwiątek powinni pozwolić im na bycie twórcą. To właśnie pomysłowość i kreatywność pomagają im być liderami w przedszkolu, szkole, a czasem nawet już w żłobku. Mówi się, że to urodzeni królowie i często rzeczywiście wykazują takie maniery - dążą do dominowania w grupie rówieśników, są szczodrzy, lecz za najmniejszą zdradę srogo karzą poddanych, bo nie tolerują niewierności. Mają zakodowany pęd do bycia kimś lepszym - stąd też Lwiątka wszystko muszą mieć najlepsze - zabawki w przedszkolu, kolegów na podwórku i stopnie w szkole. Nie znoszą konkurencji i trudno im dorównać. Są ambitne, więc bez problemu osiągają wytyczone cele. Rodzice muszą jednak kontrolować ich skłonność do pychy i dominacji.

A ja własnie wyszłam z wanny i tak sobie leżałam i myślałam,że pewnie juz długo sobie tak w wannie nie poleżę:-) Bo jak mi dziś tak szyjkę rozchuśta jak wczoraj to nie wiem co sie bedzie działo w nocy ::) 8)

Ale mnie wkurza ta wysypka na dekoldzie i teraz czesciowo na brzuchu, taka głupia kująca i denerwująca!! Nie wiem co z tym cholerstwem zrobić. Jak ja sie bede prezentować na zdjeciach przy pierwszych karmieniach ihihihihihihihi ;D :D :laugh:

Klaudia moja Martynka też ciągle ma czkawkę i zwłaszcza po jedzeniu ale jak daję jej jeszcze z cztery łyki mleczka to często przechodzi a czasami ładnych parę minut się meczy i nawet popijanie mleka nie pomaga  ::)

Dziewczyny czy jest jakaś norma ile dziennie minimalnie noworodek powinien zrobić kupek ??
bo to że przy każdym karmieniu to wiem że może być ale jeżeli przez cały dzień nie ma nic to mam sie martwić czy nie, zresztą i tak się martwię jak widzę jak się męczy bidulka

Mojej małej nie zawsze odbija się po jedzeniu. Jak zaśnie przy cycu to szkoda mi ją budzić i kładę ją na boczku. Wrazie gdyby się ulało to się nie zachłyśnie. a czkawkę to ma kilka razy na dzień. Podobno to normalne. co do kupki to nie wszystkie dzieciaczki robią po karzdym jedzeniu. Moja mała robi 4-5 dziennie. Ale niektóre dzieci załatwiają się raz na dwa trzy dni.

Dziewczyny a macie opanowane jakieś techniki z zakresie pierwszej pomocy dla niemowlaczków?? Tfu Tfu odstukać, odpukać ale przecież w razie czego trzeba wiedziec co robic??

reklama
Do góry