reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Miała może któraś z Was problemy z nadgarstkami w poprzedniej ciąży? 🙈 w niedzielę wieczorem tak mnie nagle złapało, jak cokolwiek porobiłam ręką to zaraz mnie tak bolal nadgarstek i dłoń jakby mi je miało rozerwać od środka. Wczoraj w ciągu dnia już było spoko, a wieczorem znowu to samo i w nocy się budzę bo mnie tak boli. Naczytałam się o cieśni nadgarstka, że właśnie często w ciąży występuje tylko raczej już w późniejszych etapach 🙈 idę do ortopedy dzisiaj, ciekawe co powie…

Oznaczyłam na pierwszej stronie wizyty prenatalne i starałam się uzupełnić co brakowało, jakbyście coś miały jeszcze do wrzucenia to dajcie znać 😁

Miała może któraś z Was problemy z nadgarstkami w poprzedniej ciąży? 🙈 w niedzielę wieczorem tak mnie nagle złapało, jak cokolwiek porobiłam ręką to zaraz mnie tak bolal nadgarstek i dłoń jakby mi je miało rozerwać od środka. Wczoraj w ciągu dnia już było spoko, a wieczorem znowu to samo i w nocy się budzę bo mnie tak boli. Naczytałam się o cieśni nadgarstka, że właśnie często w ciąży występuje tylko raczej już w późniejszych etapach 🙈 idę do ortopedy dzisiaj, ciekawe co powie…
Miałam w pierwszej ciąży ale pod koniec bo organizm zaczął gromadzić wodę i był ucisk na nerw, zwłaszcza problem był w prawej ręce. Przeszło dopiero miesiąc po porodzie, stopniowo poprawiało się od porodu. Niestety, była to naprawdę przykra dolegliwość. Pamiętam, że dokuczało mi to zwłaszcza w nocy i spałam wtedy z ręką na dodatkowej poduszce. Neurolog u której wtedy byłam na konsultacji mówiła że też tak miała w ciąży, no ale właśnie na koniec ciąży

reklama
Hej dziewczyny powiem Wam że mam zmartwienie z tym ciśnieniem i nie wiem co robić... 😐 Do czwartku jestem poza domem. Mierze sobie ciśnienie innym ciśnieniomierzem niż w domu wg zaleceń dwa razy rano i dwa razy wieczorem i pierwszy pomiar wychodzi zawsze ok. 130/90-93 a drugi 120/80... To dolne nie powinno przekraczać 90... Biorę dwa razy dziennie Dopegyt, chociaż mam wrażenie że to nic nie zmienia. I już mówiąc szczerze głupieje i jestem tym zestresowana bo boje się że coś się stanie ciąży przez to ciśnienie... W czwartek postaram się dostać do lekarki swojej i pewnie jak najszybciej do kardiologa. Czy któraś z was miała kiedyś problem z ciśnieniem. ?

Do góry