Masz na miejscu więc spokoTak, będę chodziła do BR, bo wystarczy, że poszłam raz w luxmed i widzę jaka różnica w podejściu i prowadzeniu pacjentki…
reklama
raisonnablement
Fanka BB :)
A Ty prywatnie czy na NFZ u siebie będziesz chodziła?Masz na miejscu więc spoko
Prywatnie, tak jak pierwsza ciaze. U nas na nfz nie ma nikogo dosłownie godnego .A Ty prywatnie czy na NFZ u siebie będziesz chodziła?
amusedxxx
Moderator
Miała może któraś z Was problemy z nadgarstkami w poprzedniej ciąży? w niedzielę wieczorem tak mnie nagle złapało, jak cokolwiek porobiłam ręką to zaraz mnie tak bolal nadgarstek i dłoń jakby mi je miało rozerwać od środka. Wczoraj w ciągu dnia już było spoko, a wieczorem znowu to samo i w nocy się budzę bo mnie tak boli. Naczytałam się o cieśni nadgarstka, że właśnie często w ciąży występuje tylko raczej już w późniejszych etapach idę do ortopedy dzisiaj, ciekawe co powie…
Sosna108
No to już bardzo niedługo, to chyba pierwsza masz prenatalne? Czy Devin ma wczensiej?U mnie prenatalne za tydzień we wtorek o 16.30.. Będzie 11+3 wg om .
Miałam w pierwszej ciąży ale pod koniec bo organizm zaczął gromadzić wodę i był ucisk na nerw, zwłaszcza problem był w prawej ręce. Przeszło dopiero miesiąc po porodzie, stopniowo poprawiało się od porodu. Niestety, była to naprawdę przykra dolegliwość. Pamiętam, że dokuczało mi to zwłaszcza w nocy i spałam wtedy z ręką na dodatkowej poduszce. Neurolog u której wtedy byłam na konsultacji mówiła że też tak miała w ciąży, no ale właśnie na koniec ciążyMiała może któraś z Was problemy z nadgarstkami w poprzedniej ciąży? w niedzielę wieczorem tak mnie nagle złapało, jak cokolwiek porobiłam ręką to zaraz mnie tak bolal nadgarstek i dłoń jakby mi je miało rozerwać od środka. Wczoraj w ciągu dnia już było spoko, a wieczorem znowu to samo i w nocy się budzę bo mnie tak boli. Naczytałam się o cieśni nadgarstka, że właśnie często w ciąży występuje tylko raczej już w późniejszych etapach idę do ortopedy dzisiaj, ciekawe co powie…
Aileen31
Hej dziewczyny powiem Wam że mam zmartwienie z tym ciśnieniem i nie wiem co robić... Do czwartku jestem poza domem. Mierze sobie ciśnienie innym ciśnieniomierzem niż w domu wg zaleceń dwa razy rano i dwa razy wieczorem i pierwszy pomiar wychodzi zawsze ok. 130/90-93 a drugi 120/80... To dolne nie powinno przekraczać 90... Biorę dwa razy dziennie Dopegyt, chociaż mam wrażenie że to nic nie zmienia. I już mówiąc szczerze głupieje i jestem tym zestresowana bo boje się że coś się stanie ciąży przez to ciśnienie... W czwartek postaram się dostać do lekarki swojej i pewnie jak najszybciej do kardiologa. Czy któraś z was miała kiedyś problem z ciśnieniem. ?
Sosna108
Ja niestety nie pomogę, a może przekraczasz bo już się tak stresujesz przed pomiarem? Koniecznie lekarz mu tutaj nic nie pomożemy raczejHej dziewczyny powiem Wam że mam zmartwienie z tym ciśnieniem i nie wiem co robić... Do czwartku jestem poza domem. Mierze sobie ciśnienie innym ciśnieniomierzem niż w domu wg zaleceń dwa razy rano i dwa razy wieczorem i pierwszy pomiar wychodzi zawsze ok. 130/90-93 a drugi 120/80... To dolne nie powinno przekraczać 90... Biorę dwa razy dziennie Dopegyt, chociaż mam wrażenie że to nic nie zmienia. I już mówiąc szczerze głupieje i jestem tym zestresowana bo boje się że coś się stanie ciąży przez to ciśnienie... W czwartek postaram się dostać do lekarki swojej i pewnie jak najszybciej do kardiologa. Czy któraś z was miała kiedyś problem z ciśnieniem. ?
reklama
Nie mam doświadczenia z problemami z ciśnieniem, ale myślę że powinnaś w miarę szybko to skonsultować. Może spróbuj zarezerwować jakiś termin u kardiologa a w międzyczasie załatwisz skierowanie ( bo chyba jest potrzebne). Przyspieszy Ci to termin do kardiologa bo w ciąży powinni Cię przyjąć chyba w trakcie tygodniaHej dziewczyny powiem Wam że mam zmartwienie z tym ciśnieniem i nie wiem co robić... Do czwartku jestem poza domem. Mierze sobie ciśnienie innym ciśnieniomierzem niż w domu wg zaleceń dwa razy rano i dwa razy wieczorem i pierwszy pomiar wychodzi zawsze ok. 130/90-93 a drugi 120/80... To dolne nie powinno przekraczać 90... Biorę dwa razy dziennie Dopegyt, chociaż mam wrażenie że to nic nie zmienia. I już mówiąc szczerze głupieje i jestem tym zestresowana bo boje się że coś się stanie ciąży przez to ciśnienie... W czwartek postaram się dostać do lekarki swojej i pewnie jak najszybciej do kardiologa. Czy któraś z was miała kiedyś problem z ciśnieniem. ?
Podziel się: