reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Miała może któraś z Was problemy z nadgarstkami w poprzedniej ciąży? 🙈 w niedzielę wieczorem tak mnie nagle złapało, jak cokolwiek porobiłam ręką to zaraz mnie tak bolal nadgarstek i dłoń jakby mi je miało rozerwać od środka. Wczoraj w ciągu dnia już było spoko, a wieczorem znowu to samo i w nocy się budzę bo mnie tak boli. Naczytałam się o cieśni nadgarstka, że właśnie często w ciąży występuje tylko raczej już w późniejszych etapach 🙈 idę do ortopedy dzisiaj, ciekawe co powie…

Oznaczyłam na pierwszej stronie wizyty prenatalne i starałam się uzupełnić co brakowało, jakbyście coś miały jeszcze do wrzucenia to dajcie znać 😁

Miała może któraś z Was problemy z nadgarstkami w poprzedniej ciąży? 🙈 w niedzielę wieczorem tak mnie nagle złapało, jak cokolwiek porobiłam ręką to zaraz mnie tak bolal nadgarstek i dłoń jakby mi je miało rozerwać od środka. Wczoraj w ciągu dnia już było spoko, a wieczorem znowu to samo i w nocy się budzę bo mnie tak boli. Naczytałam się o cieśni nadgarstka, że właśnie często w ciąży występuje tylko raczej już w późniejszych etapach 🙈 idę do ortopedy dzisiaj, ciekawe co powie…
Miałam w pierwszej ciąży ale pod koniec bo organizm zaczął gromadzić wodę i był ucisk na nerw, zwłaszcza problem był w prawej ręce. Przeszło dopiero miesiąc po porodzie, stopniowo poprawiało się od porodu. Niestety, była to naprawdę przykra dolegliwość. Pamiętam, że dokuczało mi to zwłaszcza w nocy i spałam wtedy z ręką na dodatkowej poduszce. Neurolog u której wtedy byłam na konsultacji mówiła że też tak miała w ciąży, no ale właśnie na koniec ciąży

Hej dziewczyny powiem Wam że mam zmartwienie z tym ciśnieniem i nie wiem co robić... 😐 Do czwartku jestem poza domem. Mierze sobie ciśnienie innym ciśnieniomierzem niż w domu wg zaleceń dwa razy rano i dwa razy wieczorem i pierwszy pomiar wychodzi zawsze ok. 130/90-93 a drugi 120/80... To dolne nie powinno przekraczać 90... Biorę dwa razy dziennie Dopegyt, chociaż mam wrażenie że to nic nie zmienia. I już mówiąc szczerze głupieje i jestem tym zestresowana bo boje się że coś się stanie ciąży przez to ciśnienie... W czwartek postaram się dostać do lekarki swojej i pewnie jak najszybciej do kardiologa. Czy któraś z was miała kiedyś problem z ciśnieniem. ?

Hej dziewczyny powiem Wam że mam zmartwienie z tym ciśnieniem i nie wiem co robić... 😐 Do czwartku jestem poza domem. Mierze sobie ciśnienie innym ciśnieniomierzem niż w domu wg zaleceń dwa razy rano i dwa razy wieczorem i pierwszy pomiar wychodzi zawsze ok. 130/90-93 a drugi 120/80... To dolne nie powinno przekraczać 90... Biorę dwa razy dziennie Dopegyt, chociaż mam wrażenie że to nic nie zmienia. I już mówiąc szczerze głupieje i jestem tym zestresowana bo boje się że coś się stanie ciąży przez to ciśnienie... W czwartek postaram się dostać do lekarki swojej i pewnie jak najszybciej do kardiologa. Czy któraś z was miała kiedyś problem z ciśnieniem. ?
Ja niestety nie pomogę, a może przekraczasz bo już się tak stresujesz przed pomiarem? Koniecznie lekarz mu tutaj nic nie pomożemy raczej :(

reklama
Nie mam doświadczenia z problemami z ciśnieniem, ale myślę że powinnaś w miarę szybko to skonsultować. Może spróbuj zarezerwować jakiś termin u kardiologa a w międzyczasie załatwisz skierowanie ( bo chyba jest potrzebne). Przyspieszy Ci to termin do kardiologa bo w ciąży powinni Cię przyjąć chyba w trakcie tygodnia

Do góry