reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Nie. Nie każdy lekarz i placówka takie badania wykonuje i najlepiej żeby lekarz miał certyfikat FMF, listę można sobie sprawdzić online. https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT
O dobrze wiedzieć ale widzę że ten lekarz do którego chciałam iść ma ten certyfikat więc się zapisze na styczeń 🙂 W poniedziałek mnie jeszcze czeka wizyta na NFZ u gina i skierowanie na badania. Jestem ciekawa czy będę musiała robić od razu krzywą czy nie.🫣

reklama
Powiem szczerze, licze ze uda mi się karmić. Pierwszej córki nie karmiłam bo byłam w cholere nie doinformowana. Przy drugiej się zaparlam i nawet jak położna kazala mi ją dokarmić to zadzownilam po doradcę laktacyjnego i udało się karmić prawie 2 lata. Z takich ciekawostek pierwszej nie karmiłam i zdrowa jak ryba tfu tfu nawet jak zaczela przedszkola to ja i mlodsza chorowalysmy a ona chodzila do szkoły. Natomiast 2 karmiona prawie 2 lata a jak zaczela chorować to zakończyłyśmy po trafieniu na dobrego lekarza w wieku prawie 3 lat. Teraz na szczęście już jest ok. Po za alergia,zaczela we wrześniu przedszkole i ma wybiórcze dni kiedy nie chodzi jak ma jakąś aktualizacje wirusow
Ja karmiłam ponad 2 lata i nie choruje mimo żłobka - już przedszkola tylko jakieś tam katarki - ale różne są opinie - za to wszystko ja lapalam 😅

My również czekamy na Twoje dobre wieści 🥰
Kochana! Pojechałam dziś do lekarza prywatnie.!
Termin pokrywa się z terminem miesiączki. Obecnie 6+6. Wychodzi 29.07.2025
Zobaczyłam dziś moje maleństwo,bijące serduszko! Ma 7mm lekarz mówi,że jest wszytsko w jak najlepszym porządku,żadne puste jajo ! Jestem taka szczęśliwa

Kochana! Pojechałam dziś do lekarza prywatnie.!
Termin pokrywa się z terminem miesiączki. Obecnie 6+6. Wychodzi 29.07.2025
Zobaczyłam dziś moje maleństwo,bijące serduszko! Ma 7mm lekarz mówi,że jest wszytsko w jak najlepszym porządku,żadne puste jajo ! Jestem taka szczęśliwa
No widzisz. Extra 😍 ja praktycznie miałam taką sytuację co Ty. Wychodzi na to, że za wcześnie poszłyśmy do lekarza i tyle. Ale ja chciałam iść jak najszybciej, to moja pierwsza ciąża a gdy się dowiedziałam, że nie ma jeszcze zarodka to była lekka załamka

No widzisz. Extra 😍 ja praktycznie miałam taką sytuację co Ty. Wychodzi na to, że za wcześnie poszłyśmy do lekarza i tyle. Ale ja chciałam iść jak najszybciej, to moja pierwsza ciąża a gdy się dowiedziałam, że nie ma jeszcze zarodka to była lekka załamka
Tak być może. Tylko lekarz u mnie stwierdził wtedy ciążę dwa tygodnie młodsza niż rzeczywiście jest. Więc chyba trafiłam na jakiegoś nie zbyt lekarza. Tym bardziej jak wczoraj znajoma opowiedziała mi jak u niej walnął się o 3 tygodnie 🙈

reklama
Do góry