Najpierw glukoza na czczo. Jak będzie nie tak, to około 10 t.c robi się krzywą.Dziewczyny duży z was pisze o tej cukrzycy i glukozie a mi nawet nie zleciła jeszcze abym zrobiła. Myślałam że to później się robi. Teraz się zaczęłam martwić …
reklama
Aileen31
Fanka BB :)
Heloł dziewczyny Ja dalej mam ciśnienie które jest dosyć wysokie ale jeszcze w granicach niby prawidłowego. Ale biorę sobie Dopegyt 2x1 tabletkę. W czwartek wracam do siebie i pójdę na wizytę i poproszę o skierowanie do kardiologa. Czy lekarz prywatnie może wystawić skierowanie do lekarza specjalisty na NFZ?
zielony_notesik
Zaciekawiona BB
Umówiłam prenatalne 14.01 na godzinę 15.00
Aileen31
Kurcze tak wszystkie piszecie o badaniach prenatalnych też chyba muszę już pomyśleć o nich. A to u waszego lekarza prowadzącego badania prenatalne czy jakiegoś innego ?Umówiłam prenatalne 14.01 na godzinę 15.00
wikoosia
Tak ja robie u mojego prowadzacego badania prenatalne tylko pod innym adresem nie tam gdzie przyjmuje prywatnie tylko w innej przychodni w ramach nfz za darmo.Kurcze tak wszystkie piszecie o badaniach prenatalnych też chyba muszę już pomyśleć o nich. A to u waszego lekarza prowadzącego badania prenatalne czy jakiegoś innego ?
Ja robię „zewnętrznie”, w prywatnej klinice ale na NFZ, nie wszyscy prowadzący specjalizują się w prenatalnychKurcze tak wszystkie piszecie o badaniach prenatalnych też chyba muszę już pomyśleć o nich. A to u waszego lekarza prowadzącego badania prenatalne czy jakiegoś innego ?
I polecam raczej szybciej niż później się umawiać bo z terminami to różnie
amusedxxx
Moderator
Nie. Nie każdy lekarz i placówka takie badania wykonuje i najlepiej żeby lekarz miał certyfikat FMF, listę można sobie sprawdzić online. https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NTKurcze tak wszystkie piszecie o badaniach prenatalnych też chyba muszę już pomyśleć o nich. A to u waszego lekarza prowadzącego badania prenatalne czy jakiegoś innego ?
amusedxxx
Moderator
Nie zlecił Ci lekarz żadnych badań z krwi i badania moczu? Na początku ciąży właśnie robi się cały pakiet, wirusówki, morfologia, glukoza itp.Dziewczyny duży z was pisze o tej cukrzycy i glukozie a mi nawet nie zleciła jeszcze abym zrobiła. Myślałam że to później się robi. Teraz się zaczęłam martwić …
reklama
Anka:)
Właśnie też się zdziwiłam, ale pokazywała mi nawet na ekranie7tc i juz 2.1cm? U mnie 1.4cm i na tej podstawie z 7+1 zrobilo sie 7+6, google mowi, ze 7-8tc to 1-1.5cm.
Podziel się: