reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Dziewczyny też macie wrazenie że po duphaston jakos wam lepiej? W tym sensie ze ja np nie mogę nic jesc cały dzień mdlosci itp... a jak łyknę wieczorem go to jakoś tak apetyt wraca 😅

reklama
Dziewczyny też macie wrazenie że po duphaston jakos wam lepiej? W tym sensie ze ja np nie mogę nic jesc cały dzień mdlosci itp... a jak łyknę wieczorem go to jakoś tak apetyt wraca 😅
Ja nie biorę duphastonu, ale właśnie wieczorem czuję się trochę lepiej. Mniej mdli i daję radę cokolwiek zjeść. Tylko szybko padam ze zmęczenia i chodzę wcześnie spać

Sporo masz na głowie 🫣 jak się maluch pojawi to maz Ci więcej pomoże przy dzieciach?
Licze ze jak maluszek bd to wtedy już dziewczynki bd chodzic do jednej szkoły. A to już duze ułatwienie przede wszystkim czasowe. Bo szkola prawie pod domem. A z mężem sprawa taka że pracuje na koparce czyli wiem kiedy wychodzi z domu. Nigdy nie wiem kiedy wróci. A lato to juz wiadomo sezon w pełni. Jednak dlatego tak oscylowalismy żeby właśnie w lecie dziecko się urodziło. Głównie ze względu na to że mlodsza zmienia przedszkole na zerówkę i też chcialam miec czas tak dla niej.

U mnie też mdłości od rana do wieczora. Zmeczenie i totalny brak sil. Na pokładzie 5 i 7 latka. Niby duze a nie mam kiedy odpoczac. Bo rano jak je zawiozę do szkoły to wracam 8.30 ogarne dom i jade po jedna na 11.30 obrócę się 2 razy w domu przy obiedzie i jadę po druga. Jak wrócimy to obiad,lekcje i dziewczynki chca na roraty. Wracam o 19.20 i wtedy to już w ogóle nie wiem za co się brac. Czy je kapac,czy dawac kolacje czy może wykapac siebie. Także na pelnej cały czas. Maz mowi że może uda mu się dziewczyny wozic od następnego tyg wieczorami to chociaż tyle sb odpoczne

U nas podobnie, ale jeszcze do tego trzylatka, która jest ze mną w domu ciały czas, nie chodzi do placówki żadnej. Jedynie starsza córka zostaje na świetlicy do 13 i odbieram starszaki za jednym zamachem, więc tyle łatwiej. Liczę, że jak minie pierwszy trymestr, to wrócą mi siły i chęci na cokolwiek, bo na razie bywa różnie.

Ja nie narzekam ale mój mlody prawie 5 lat. Najpierw jest w przedszkolu więc do poludnia wolne. A po południu rozumie że mama chce poleżeć i bawi sie sam ❤️ tyle że potem więcej sprzatania🤣
Moja córka lat 5 nie umie się sama bawić 🙈 Ale jak będę na L4, to będzie 7h w placówce, to będę miała czas na odpoczynek:) A potem jazda bez trzymanki 🫣

reklama
Moja córka lat 5 nie umie się sama bawić 🙈 Ale jak będę na L4, to będzie 7h w placówce, to będę miała czas na odpoczynek:) A potem jazda bez trzymanki 🫣
U mnie tak jest jak tatuś wraca. Darcie i musi z nim być ale tak go sobie nauczył. Ja tłumaczyłam do skutku że mama musi ugotować itd.

Do góry