reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

O nie ja po ostatniej nieudanej ciąży bety juz nie robię, Robilam sama dla siebie, biegałam jak głupia i tylko się nadenerwowalam , Mój lekarz Sam z siebie zlecił betę dopiero wtedy gdy na USG zobaczył coś niepokojącego.. jestem zdania że kiedyś bety nikt nie robił ( jak rozmawiałam z większością kolezanek w swoim wieku które już rodzily) i było okej. Dlatego pójdę dopiero gdy lekarz zleci żeby uniknąć stresu bo ja i tak zestresowany człowiek 😅

Ja też nie robię :)

reklama
Ciekawe ile razy bo ostatnio 3😅
„O tu żyła chyba wykorzystana bo spuchnięta i nie leci krew” „o z tej też nie leci” „muszę wkłuć trzeci raz, da Pani radę?”😂😂
Wcześniej mdlałam, teraz przez ivf na lajcie 😅
u mnie leci tylko z prawej ręki, dzisiaj gość co mnie kłuł też rzucił „A Pani to chyba często krew bada co?” Xd

O nie ja po ostatniej nieudanej ciąży bety juz nie robię, Robilam sama dla siebie, biegałam jak głupia i tylko się nadenerwowalam , Mój lekarz Sam z siebie zlecił betę dopiero wtedy gdy na USG zobaczył coś niepokojącego.. jestem zdania że kiedyś bety nikt nie robił ( jak rozmawiałam z większością kolezanek w swoim wieku które już rodzily) i było okej. Dlatego pójdę dopiero gdy lekarz zleci żeby uniknąć stresu bo ja i tak zestresowany człowiek 😅
po ivf trzeba zbadać betę ;)

Oo ja jestem mamą czerwcowego chłopca 2023 ;)

Wizytę mam dopiero 25.11, jeszcze zastanawiam się nad wizyta szybciej u innego lekarza
ale ekstra! Ja idę już w sob ale dlatego bo położna nie może mi skiero wypisać na progesteron… miałam najpierw 8.11, potem się zwolnił termin na 4.11 i przepisałam, a jak zobaczyłam sob jeden termin 30 min przed moja wizyta w laboratorium to stwierdziłam, że idę i za jednym pobraniem zrobię też ten progesteron od razu. Pewnie nie mam co liczyć więcej niż na pęcherzyk ale już nawet świadomość tego, że jest we właściwym miejscu jest dla mnie ważna 👌

Ciekawe ile razy bo ostatnio 3😅
„O tu żyła chyba wykorzystana bo spuchnięta i nie leci krew” „o z tej też nie leci” „muszę wkłuć trzeci raz, da Pani radę?”😂😂
Wcześniej mdlałam, teraz przez ivf na lajcie 😅
jezuuu ja mam to samo z pobieraniem, że nie mogą znaleźć żyły… najgorzej jak ze zgrzbietu dłoni biorą… zawsze wychodzę obklejona jakbym wiadro krwi oddawała 🙈🙈🙈

ale ekstra! Ja idę już w sob ale dlatego bo położna nie może mi skiero wypisać na progesteron… miałam najpierw 8.11, potem się zwolnił termin na 4.11 i przepisałam, a jak zobaczyłam sob jeden termin 30 min przed moja wizyta w laboratorium to stwierdziłam, że idę i za jednym pobraniem zrobię też ten progesteron od razu. Pewnie nie mam co liczyć więcej niż na pęcherzyk ale już nawet świadomość tego, że jest we właściwym miejscu jest dla mnie ważna 👌
chodzisz z jakiegoś pakietu na wizyty, tak?

chodzisz z jakiegoś pakietu na wizyty, tak?
i tak i nie. Mam w medicover wykupiony pakiet premium i będę tu chodzić dla badań ale też mam swojego lekarza już prywatnie gdzie będę prowadzić ciążę :)
W poprzedniej ciąży jechałam tak samo, nawet miałam dwie karty ciąży założone ale mój główny gin wiedział o tym i podobno wiele dziewczyn tak robi 😂 u mojego lekarza wizyty max raz na miesiąc więc zawsze w połowie wpadałam do medicover…oni i tak mają takie usg w gabinetach,że ledwo coś widać 🙈moze dla wielu to wariactwo ale ja mam za sobą stratę w 22tc więc kontrola co 30 dni to dla mnie za długo…( i tu wiele mogłabym opowiadać co poszło nie tak, uważam, że można było temu zapobiec, trochę czasowo też pandemia mi nie pomogła…)

reklama
Trzymaj się kropku ❤️💪

Derek Hough Dance GIF by Dancing with the Stars

Do góry