A ja nie wiem, bo nie wiem dokładnie czym się lekarz sugerował. Nie mam badań tej pacjentki, ani nie prowadziłam jej ciąży

nie wiem nawet jakie był wyniki jej cukru (przykładowo moja cukrzyca była stwierdzona na postawie jednego wyniku glukozy na czczo 92,70 - gdzie cukrzycę uznaje się od wyniku 92,0 więc jakby tak jak autorka na granicy), nie prowadził mi jej diabetolog bo miałam świetną prowadzącą która ją super ogarniała, byłam wyłącznie na diecie.
Pacjentka musiała zostać pouczona i musiała podpisać obszerny dokument na temat wywołania i jego powodu.
Nie wiem jak Ty, ale ja kompletnie nie czuję się kompetentna co do oceny tego czy lekarz postąpił słusznie. Jeżeli pacjentce coś nie grało, zawsze miała prawo skonsultować to z innym lekarzem.
Nie wiem też czy ten lekarz był przy przyjęciu, przy wywoływaniu, ale zazwyczaj zgodę na wywołanie musi wydać min 2 lekarzy (nie musi być przy pacjentkę, mogą się skonsultować w gabinecie) więc naprawdę wątpię aby ktoś celowo po chamsku, wywołał poród dla zabawy
Ja naprawdę nie chcę wam tu śmiecić - więc jak coś to dawaj, dalej na priv

choć ja naprawdę nie czuję, się kompetentna, żeby bez dokumentacji medycznej to oceniać
I bardziej bym mogła się doczepić do tego wyniku na granicy i olaniu tego.