reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2024

O proszę, dziś wstałam i nic. Żadnych mdłości, guli w gardle, nic tylko się cieszyć! Za to cycki dają się znowu we znaki, czy wy też po nocy macie takie duże, nabrzmiałe? W dzień tego nie czuję ale w nocy strasznie.

A i ile teraz pijecie? Bo ja to ogólnie jestem mało pijąca, jak dobije do 600 ml wody to jest sukces. Średnio herbata rano, herbata popołudniu i do kolacji. Muszę nauczyć Sie pić pomiędzy...

reklama
To jeszcze mnie proszę wrzuć do listy😉 ja bym mogla ale 1 wizytę mam dopiero za tydz a wiadomo jak to jest, nic się nic się nie wie...

Cześć! Ciekawe kiedy reszta dziewczyn z kresek przyjedzie? Dużo ciąż w tym miesiącu, ale co się dziwić zimno się zrobiło 😆🤣
Życzę nudnej ciąży. I tak szybko masz wizytę, ja cały miesiąc czekam.
Nie wiedziałam że położna może zlecić badania.
Dziewczyny pewnie wpadna jak dojda do siebie. :D Bardzo dziękuję, rowniez zycze spokojnej i nudnej ciazy. ❤️
Ja mam pakiet medicover z pracy i przeklikiwalam wszystkie opcje jakie tam sa. Znalazlam „potwierdzenie ciazy u poloznej” i sie umowilam. Pani zrobila ze mna wywiad, policzyla kiedy umowic sie na pierwsza wizyte i zleciła pakiet badan, które warto zrobić. Wczoraj bylam sie pobraniu krwi i popoludniu tez wpadly wyniki.

O proszę, dziś wstałam i nic. Żadnych mdłości, guli w gardle, nic tylko się cieszyć! Za to cycki dają się znowu we znaki, czy wy też po nocy macie takie duże, nabrzmiałe? W dzień tego nie czuję ale w nocy strasznie.

A i ile teraz pijecie? Bo ja to ogólnie jestem mało pijąca, jak dobije do 600 ml wody to jest sukces. Średnio herbata rano, herbata popołudniu i do kolacji. Muszę nauczyć Sie pić pomiędzy...
Ja też tak mam że w dzień piersi nie bolą wcale albo mało, a za to w nocy bardzo. Śpię w staniku sportowym ale i tak się przebudzam kiedy obracam się z boku na bok właśnie ze względu na ból piersi

Ooo sporo nas już się uzbierało 😉 ja jeszcze w łóżku, nie mam sily w ogole wstać. Pisałyście tu o badaniach- morfologia itd do zrobienia jeszcze przed 1 wizytą. I sie zastanawiam czy tez je zrobic bo mi przy zapisywaniu na wizyte nikt tego nie zlecil..
To chyba zależy od przychodni i od lekarza. Ja prowadzę ciążę w Medicover i tam zlecają badania jeszcze przed pierwszą wizytą. Ale w sumie nie ma to większego znaczenia :)

Ja mialam infekcje intymna, w badaniach wyszlo, ze problem dalej jest mimo, ze mnie juz nic nie boli. Kolejna rzecz to TSH, moj wynik to 2,84 mlU/l. Polozna odpisala mi, ze jest to wynik nieco za wysoki jak na pierwszy trymestr ciazy i zebym zglosila sie na teleporade do lekarza ginekologa lub endokrynologa. Jestem na dzisiaj wieczor umowiona i bede to konsultować z nim. Czytalam, ze wynik do 2,5 uznaje sie za prawidłowy, dla wlasnego zdrowia psychicznego nie czytalam juz wiecej bo nie chce sie fiksować. Reszta badan wyszła dobrze.
Z tym TSH w ciąży to w ogóle trudny temat 😁 Ja w poprzedniej walczyłam długo zanim dobrali mi odpowiadają dawkę dla mojej niedoczynności. Ale trzeba to koniecznie sprawdzić, bo dziecko póki nie wykształci swojej tarczycy to "ciągnie" z naszej i dlatego mogą być problemy.

Też mam straszny problem z piciem wody.. w sumie czegokolwiek. Ale jak jestem w ciąży to partner mnie goni z butla wody 🤣

Co do objawów ciąży to póki co mam lekkie mdłości wieczorem.. w poprzedniej miałam bardzo trudne poranki i w pierwszym trymestrze spałam prawie do 12 😁

Dzień dobry Dziewczynki ! 😘
Jak się macie dziś o poranku ?

Nazbierałam już dość fajna grupkę dziewczyn które chcą dołączyć do prywatnej grupy , dziś postaram się napisać do głównej moderatorki o jej utworzenie , bardzo prosze o podawanie nickow osob które chcą się dopisać :) . Proszę sprawdź czy Twój nick jest poprawnie napisany :

@Kasia.dobry
@annamaria321
@Naataaliaa
@Mika88
@pinnacce
@Fralex
@Kitsune
@beaunuage
@Paula94
@zolinka_
@Kinga1013
@PierwszaFasolka2020
@Lena049
@NevkaM
@Aurorah
@MatkaJoanna
@Ifi25
@kavangah
@Megi^^
@Inka.85

Ps. Proszę także o wybór jeszcze 2 osob na moderatorki , potrzebne są osoby które będą miały czas na forum :) wiadomo czasem może się coś wydarzyć , dlatego potrzebne są jeszcze dodatkowo 2 osoby :)
Zgłaszać się dziewczyny kto by chciał ;)
Super ze się podejmujesz utworzenia geupy, ja niestety nie pomogę bo obawiam się że czasowo bym nie dala rady i jestem po raz pierwszy na takim forum i jeszcze nie wiem jak to działa 😋

To chyba zależy od przychodni i od lekarza. Ja prowadzę ciążę w Medicover i tam zlecają badania jeszcze przed pierwszą wizytą. Ale w sumie nie ma to większego znaczenia :)

Z tym TSH w ciąży to w ogóle trudny temat 😁 Ja w poprzedniej walczyłam długo zanim dobrali mi odpowiadają dawkę dla mojej niedoczynności. Ale trzeba to koniecznie sprawdzić, bo dziecko póki nie wykształci swojej tarczycy to "ciągnie" z naszej i dlatego mogą być problemy.

Też mam straszny problem z piciem wody.. w sumie czegokolwiek. Ale jak jestem w ciąży to partner mnie goni z butla wody 🤣

Co do objawów ciąży to póki co mam lekkie mdłości wieczorem.. w poprzedniej miałam bardzo trudne poranki i w pierwszym trymestrze spałam prawie do 12 😁
Ja właśnie szukam jakiegoś dobrego lekarza na medicover i zastanawiam sie czy jeszcze dodatkowo tez poszukać kogoś prywatnie, w jakim miescie mieszkasz, masz moze kogos do polecenia? ☺️
To TSH koniecznie trzeba unormować i sprawdzić tak jak piszesz. :)

Dzień dobry Dziewczynki ! 😘
Jak się macie dziś o poranku ?

Nazbierałam już dość fajna grupkę dziewczyn które chcą dołączyć do prywatnej grupy , dziś postaram się napisać do głównej moderatorki o jej utworzenie , bardzo prosze o podawanie nickow osob które chcą się dopisać :) . Proszę sprawdź czy Twój nick jest poprawnie napisany :

@Kasia.dobry
@annamaria321
@Naataaliaa
@Mika88
@pinnacce
@Fralex
@Kitsune
@beaunuage
@Paula94
@zolinka_
@Kinga1013
@PierwszaFasolka2020
@Lena049
@NevkaM
@Aurorah
@MatkaJoanna
@Ifi25
@kavangah
@Megi^^
@Inka.85

Ps. Proszę także o wybór jeszcze 2 osob na moderatorki , potrzebne są osoby które będą miały czas na forum :) wiadomo czasem może się coś wydarzyć , dlatego potrzebne są jeszcze dodatkowo 2 osoby :)
Zgłaszać się dziewczyny kto by chciał ;)

Ja mogę. 😊

reklama
Ja właśnie szukam jakiegoś dobrego lekarza na medicover i zastanawiam sie czy jeszcze dodatkowo tez poszukać kogoś prywatnie, w jakim miescie mieszkasz, masz moze kogos do polecenia? ☺️
To TSH koniecznie trzeba unormować i sprawdzić tak jak piszesz. :)
W Gdańsku, ale teleporady można w sumie wybrać z jakiegokolwiek miasta 😁
Na początku prowadził mnie Kamil Stępiński chyba z Katowic i bardzo go polecam ale później nie mogłam dorwać do niego wizyty i przepisałam się do kogoś innego.

Do góry