reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Jestem po wizycie. Wszystko w porządku!
Badanie miałam przez brzuch nie dopochwowo.
Widziałam serduszko. I teraz zaczynam żyć ta ciąża. Jedna straciłam. Mam dwulatke i teraz jakoś dopóki nie zobaczyłam serduszka nie wierzyłam do końca. Mam 8+1. Termin na 5 lipca.
Prenatalne mam 18 grudnia. I póki co zostaje sobie w domu. ☺
Super wieści 😘

reklama
Podziel się jak to zrobiłaś? Jakaś super rada tej pediatry? Ja dziś niemęża wysłalam do apteki. Kupił mi gumy do żucia pregna vomi i kropelki ziołowe Anaketon i jakos w miarę funkcjonuje
Chodzi o mdłości? Nie jestem na bieżąco. Jeśli tak to ja piję wodę z imbirem i cytryną i póki co czuje się świetnie.

Cześć!
Od kilku dni Was podczytuję (ten wątek i w ogóle to forum) i choć niepewnie, to postanowiłam dołączyć:-)
Według OM termin wypada na 30 lipca 2021. Od wczoraj leci 6 tydzień. W minioną środę zrobiłam test - dwie kreski. W ten sam dzień poszłam na betę - 239,3, 49 godzin później - 693,3. Wizyta za tydzień - już nie mogę się doczekać. Aż mnie korci, żeby pod koniec tygodnia ponownie zrobić bete, ale to chyba bez sensu. I badanie TSH - martwi mnie, że dzień przed dwoma kreskami wynik TSH miałam 3,08 a dwa tygodnie wcześniej 3,19 - przez te dwa tygodnie brałam Euthyrox w większej dawce - 50j., wcześniej brałam 25j.
Jest to moja pierwsza ciąża, w pierwszym cyklu starań. Nie myślałam, że tak szybko pójdzie, dlatego jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę;-)
Mam nadzieję, że zostanę w tym wątku na dłużej;-) Pozdrowienia i trzymajcie się zdrowo!

Podziel się jak to zrobiłaś? Jakaś super rada tej pediatry? Ja dziś niemęża wysłalam do apteki. Kupił mi gumy do żucia pregna vomi i kropelki ziołowe Anaketon i jakos w miarę funkcjonuje
niestety raczej nie pomogę, bo u mnie to nie były wymioty ciążowe, ponieważ po pierwszej dawce leku na zapalenie żołądka na receptę już była poprawa, ale pewnie swoje robią też elektrolity które mam do czwartku pić i dicoflor. Jakby to była pierwsza ciąża, to bym myślała że wymioty ciążowe, ale one były całkiem inne i wcześniej bolał mnie brzuch, ale oczywiście na ciążę zwalałam. Teraz tylko oby na wizycie u mojej ginekolog w piątek było wszystko ok...

Cześć!
Od kilku dni Was podczytuję (ten wątek i w ogóle to forum) i choć niepewnie, to postanowiłam dołączyć:-)
Według OM termin wypada na 30 lipca 2021. Od wczoraj leci 6 tydzień. W minioną środę zrobiłam test - dwie kreski. W ten sam dzień poszłam na betę - 239,3, 49 godzin później - 693,3. Wizyta za tydzień - już nie mogę się doczekać. Aż mnie korci, żeby pod koniec tygodnia ponownie zrobić bete, ale to chyba bez sensu. I badanie TSH - martwi mnie, że dzień przed dwoma kreskami wynik TSH miałam 3,08 a dwa tygodnie wcześniej 3,19 - przez te dwa tygodnie brałam Euthyrox w większej dawce - 50j., wcześniej brałam 25j.
Jest to moja pierwsza ciąża, w pierwszym cyklu starań. Nie myślałam, że tak szybko pójdzie, dlatego jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę;-)
Mam nadzieję, że zostanę w tym wątku na dłużej;-) Pozdrowienia i trzymajcie się zdrowo!
Witamy, a ile masz lat?

reklama
Do góry