reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2021

Mi też wyszły liczne bakterie, ale mój gin powiedziała ze starczy że z moczem trochę śluzu poszło do próbki i już. Nie dostałam skierowania na posiew ani powtorke badania [emoji1745]

A czy wy wszystkie dostalyscie skierowania na toxo, cmv i różyczkę? Mój mi kazał zrobić tylko toxo, teraz miałam kolejna wizytę i nie kazał robić nic więcej. Powinnam się zmartwić? Czy po prostu co lekarz to opinia [emoji1745]
Ciekawe jak to jest z tymi badaniami ja też nie mam pojęcia czy wszystkie kobiety robią te same obowiązkowo.

reklama
Hej hej :)
Niestety od 5 tc plamienia, które później przerodziły się w krwotok i ostatecznie powstał krwiak, który jest duży 4cmx2cm :(
I brudzę cały czas na szczęście na ostatniej wizycie nie było w nim już świeżej krwi,ale rozmiaru nie zmiejszył mam nadzieję, że w ten poniedziałek już coś się wchłonie :)
Trzymam kciuki 😙

Miałam toxo i różyczkę.
CMV robiłam pózniej.
Temat mnie zaciekawił i jest cos takiego jak Standard Organizacyjnego Opieki Okołoporodowej. Jest to rozporządzenie wiec powinno wszystkich lekarzy obowiązywać i tam jest ze do 10 tygodnia jest toxo i różyczka.
Hm no to ciekawe bo nie robiłam tej różyczki... Może być później problem gdzieś po porodzie np? Że będą chcieli wyniki a ja ich nie będę miała? Też w dzieciństwie nie chorowałam na różyczkę, ale mama mówi że wydaje jej się że później byłam szczepiona [emoji1745]

Miałam toxo i różyczkę.
CMV robiłam pózniej.
Temat mnie zaciekawił i jest cos takiego jak Standard Organizacyjnego Opieki Okołoporodowej. Jest to rozporządzenie wiec powinno wszystkich lekarzy obowiązywać i tam jest ze do 10 tygodnia jest toxo i różyczka.

A ja się właśnie zastanawiam czy biec jutro na badania bo jestem 10+2 i czytalam, ze trzeba do 10 tc a moja gin nic nie mowila na ten temat. Mam wszystko na jednym skierowaniu i oddzielnie grupę krwi

Wiesz co? Mi w badaniu moczu wyszły podwyższone leukocyty, sugerujące zapalenia a też nie miałam żadnych objawów. Na drugi dzień zrobiłam jeszcze raz badanie moczu w innym laboratorium i leukocyty wyszły w normie [emoji849]
Widzę, że często wychodzi zły wynik, a okazuje się, że nie ma infekcji. Dobrze, że powtórzyłam dziś oddałam próbkę na posiew zobaczę co wyjdzie.

A ja się właśnie zastanawiam czy biec jutro na badania bo jestem 10+2 i czytalam, ze trzeba do 10 tc a moja gin nic nie mowila na ten temat. Mam wszystko na jednym skierowaniu i oddzielnie grupę krwi
Ja dla "świętego spokoju" zrobiłam do 10 tygodnia, mimo że mój lekarz nic nie powiedział.

Dziewczyny, ja mam wszystko tylko nie różyczkę i teraz nie wiem czy lekarz zapomniał mi tego dopisać czy poprostu nie jest to aż tak istotne badanie :/

reklama
A myślicie że ten 10tc jest faktycznie kluczowy przy robieniu tych badań? Też bym może dla świętego spokoju poszła zrobić cmv i różyczkę... Ale jak będę miała wolne żeby iść do laboratorium to już będzie 10+4. To jeszcze ok? Sama nie wiem czy nie świruje i czy nie powinnam po prostu zaufać lekarzowi zamiast się doktoryzować na forach [emoji6]

Do góry