reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Nie wiem nie chodziłam prywatnie ale to co innego jest... Na prawdę mimo, że chcesz rodzic w Polsce.. zarejestruj się tu.. bedziesz miala darmowe prenatalne, usg itp w razie co . tymbradziej, że chcesz zjechać...
To Twoja decyzja ale przemysl to dobrze ..
Czyli mam zadzwonić tam gdzie sie rejestrowalam i poinformować o ciąży tak?

@pyzatka ja bym odrazu zrobiła badanie by mieć wyniki na wizytę. Sama mam niedoczynnosc i hashimoto, w poprzedniej ciąży bardzo mi wyniki skakały i całą ciąże Tsh co 3 tygodnie sprawdzałam. Teraz tez mi Endykrynolog kazała odrazu się odzywać jak się uda zajść w ciąże bo trzeba zweryfikować dawkę leku. Normy Tsh dla kobiet w 1 trymestrze są do 2,32. Ale nie stresuj się, nie przekraczasz dużo i pod kontrolą lekarza wyregulujecie większą dawką leku i będzie Ok.

reklama
Z witaminami ciążowym to dziewczyny z rozsądkiem, przy zdrowej urozmaiconej diecie wystarczy kwas foliowy. Natomiast jak się słabiej odżywiamy to dobrze wprowadzić witaminy ciążowe, do tego jest jesień mniej słońca i mogą się też i wit D niedobory pojawić. Sama kupiłam teraz prenatal uno.

Do góry