reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
dziewczyny ogarnijcie lepiej torby, bo potem będziecie miały jak ja - mój stary na raty mi wszystko dowoził, przez co miałam pod łóżkiem 3 torby, milion niepotrzebnych rzeczy i brak tych niezbędnych, dokupywał jeszcze pod szpitalem coś, co mieliśmy w domu. No i zamiast koszul przywiózł mi sukienki, zamiast bielizny do karmienia - koronkowe sztywne staniki itd. Przywiózł też np. całą wielką pakę pieluch - 88szt. bo nie był pewien, ile ma tego wziąć.
No chyba że wasi jacyś bardziej ogarnięci :)

dziewczyny ogarnijcie lepiej torby, bo potem będziecie miały jak ja - mój stary na raty mi wszystko dowoził, przez co miałam pod łóżkiem 3 torby, milion niepotrzebnych rzeczy i brak tych niezbędnych, dokupywał jeszcze pod szpitalem coś, co mieliśmy w domu. No i zamiast koszul przywiózł mi sukienki, zamiast bielizny do karmienia - koronkowe sztywne staniki itd. Przywiózł też np. całą wielką pakę pieluch - 88szt. bo nie był pewien, ile ma tego wziąć.
To bardzo cenna uwaga[emoji3] Mysle, ze malo ktory lepiej by sobie poradzil[emoji6]
Moje torby popakowane[emoji3]

No i warto jeszcze facetowi wytłumaczyć, co w tej torbie gdzie się znajduje :)

Super, ze wizyta ok. To pessar zdjety, tak? Jak szyjka? I na co skierowanie, masz cc?
Nie wyjol mi w piątek mam podjechać do szpitala, bo mała nisko, stwierdził żeby był skończony 38 ,rozwarcie na 2 cm tak jak mam od dawna ,
A skierowanie do szpitala gdyby coś zaczęło się dziać ,będę rodzić naturalnie , a ty kiedy teraz masz wizytę ?

Ale ktg robi się te żeby sprawdzić czy dzieckiem jest ok ?czy tetno ok ? Mnie kazał liczyć już dawno ruchy i jeśli w godzinach tych aktywnych nie ma 10 ruchów prze godzinę to szubko na IP na ktg
Co lekarz to inne podejście

Ostatnia edycja:
Miałam to samo trzy lata temu ,ubranka jak mi przywoził to wszystkie jakie miałam nawet na 74 ;D

Nie wyjol mi w piątek mam podjechać do szpitala, bo mała nisko, stwierdził żeby był skończony 38 ,rozwarcie na 2 cm tak jak mam od dawna ,
A skierowanie do szpitala gdyby coś zaczęło się dziać ,będę rodzić naturalnie , a ty kiedy teraz masz wizytę ?

Ale ktg robi się te żeby sprawdzić czy dzieckiem jest ok ?czy tetno ok ? Mnie kazał liczyć już dawno ruchy i jeśli w godzinach tych aktywnych nie ma 10 ruchów prze godzinę to szubko na IP na ktg
Pierwsze slysze o skierowaniu na porodowke, dlatego pytalam[emoji6]

Ja mam wizyte w poniedzialek i wtedy pessar zciagany. Bede wtedy w 37t4d[emoji5]

reklama

A co do ktg to tez tetaz nie mam. Mualam dwa razy wczesniej ze wzgledu na skurcze, a yeraz nic nie mowil.

Do góry