reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A ile ci kg przybylo? Jak dla mnie mlody moze wazyc 2.5 jak i 4 kg. Tylko zeby bylo ok.rzeczywiscie dziwnie mierza..... U mnie dzieciaki 46cm ale to 33 tyg ,37 tyg 52 i 50 cm. Jak dla mnie w sam raz.
pewnie ! najwazniejsze by zdrowe byly ... rosnac moga potem !
ja mam juz plus 9 kg prawie ....
z corka wchodzilam gruba w ciaze to rodzic szlam z 1 kg na plus a mala z 38tyg- 2700
syn z 36 tyg a wazyl 2800 , z nim wiecej przytylam ze 12 kg chyba
z obojgiem wymiotowalam do samego porodu ....

reklama
A ile ci kg przybylo? Jak dla mnie mlody moze wazyc 2.5 jak i 4 kg. Tylko zeby bylo ok.rzeczywiscie dziwnie mierza..... U mnie dzieciaki 46cm ale to 33 tyg ,37 tyg 52 i 50 cm. Jak dla mnie w sam raz.
U mnie Kacper 52 cm Marysia 57 albo 58 już dobrze nie pamiętam musiała bym sprawdzić ale ona 40 tydz

No tak, praca w IT ma plusy ;)

Biologia i psychologia - powiem, że hardcore - na dwóch różnych wydziałach, więc trudniej... Ja miałam chociaż jeden wydział, więc niektóre wspólne przedmioty dało się przepisać, no i nie było aż tyle biegania ;)

Btw chciałam studiować psychologię, ale fizyka wygrała ;)
A biologię studiowałam przez rok w ramach miedzywydziałówki, tzn na 1 roku fizyki, ale to tylko hobbystycznie - chciałam się paru rzeczy dowiedzieć, a inaczej by mnie nie wypuścili na ćwiczenia/laborki ;)
To były międzywydziałowe, więc nie aż tak bardzo trudno, ale umiejętność bilokacji się przydawała :)

A taniec irlandzki jest super, szkoda, że czasem trudno pogodzić hobby z pracą :)

szyjke te sprawy mialas ok ?
nagle zaczelas rodzic?
Szyjkę 3 dni wcześniej miałam jeszcze pozamykana. W 25 tygodniu miałam nieżyt żołądkowo jelitowy odwodniona trafilam do szpitala i od tego czasu miałam skurcze bolesne jak na miesiaczke, szyjka trzymała 3 dni wcześniej byłam na wizycie jeszcze i twierdziła że jeszcze 2 tygodnie wytrzymam a tu przez 2 dni meczyly mnie skurcze coraz mocniejsze i na 3 już byly takie skurcze ze jak pojechałam to już lekarz powiedział, że tu się zaczęło i trzeba ciac

pewnie ! najwazniejsze by zdrowe byly ... rosnac moga potem !
ja mam juz plus 9 kg prawie ....
z corka wchodzilam gruba w ciaze to rodzic szlam z 1 kg na plus a mala z 38tyg- 2700
syn z 36 tyg a wazyl 2800 , z nim wiecej przytylam ze 12 kg chyba
z obojgiem wymiotowalam do samego porodu ....
Ja tak mialam w tej ciazy ze zdarzalo mi sie wymiotowac...... Masakra. Ale nie mialam takich bolaczek jak ty. Pewnie ze najwazniejsze zeby zdrowe bylo tonsie tylko liczy.

Uff nie chcialo mi sie isc ppd prysznic i powiem wam ze umylam wlosy pod wanna i to nie lada wyczyn byl. Zlapal.mnie skurcz i sapalam jak krowa hahahaha. Ale trza jakos wygladac jak sie jedzie na miasto

reklama
Do góry