reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Moj organizm przywykl chronic kregoslup :D a wszedzie czytam, ze wciazy to spanie na plecach powoduje niedotlenienie plodu i moze miec powazne konsekwencje ... czasem mam wrazenie , ze czytanie tez szkodzi :oops:
Hehe, nie czytaj za dużo.:) Dopóki Ci wygodnie na plecach to nie ma co się martwić. Jeśli robi Ci się słabo, to sygnał, żeby tak nie leżeć, płód jak jest większy może uciskać na żyłę, chyba główną. Podobno da się zemdleć w ten sposób :D

reklama
Dzień dobry mamusie :) my od rana znów zapierdziel no ale takie uroki remontu...

Jutro będzie mi już bardzo smutno bo M wylatuje już na dłużej :( buuu i zostajemy z Maksiem sami...

Czekam więc na kuchnię żeby znów się czymś zająć.

Powodzenia na wizytach, badaniach itd :)

:*

Dzień dobry :)

Jestem tealistka[emoji6] Wiem jak bylo poprzednio i nie spodziewam sie nic lepszego.
Zreszta ja wole byc nastawiona na najgorsze i ewentualnie mile sie zaskoczyc niz odwrotnie[emoji6]

Ty jak mój M. ;) Ja zupełnie odwrotnie. Czytałam kiedyś taki artykuł, że z negatywnych scenariuszy, które tworzymy w swojej głowie sprawdza się ok 10%- ale stres który sobie serwujemy myśląc o tym normalnie zabija. Wiem że trudno, ale spróbuj troszkę sobie odpuścić :*

To ja już wiem czemu ja taka entuzjastka w tej ciazy mam za dużo wit D [emoji38]
Musze ten poziom utrzymać po porodzie

Złoty śrdoek wg Karli! :D Ale ja też od dawna suplementuję wit D.

Dawaj. Potem rozwod to koszta [emoji23]

Dokładnie, wiem coś o tym! :D

No właśnie dlatego nie rozumiem celu zatykania tych kratek...
Ale bądź co bądź dużo bezpieczniej się czuję mając w łazience czujnik [emoji6]
To tak odnośnie bloków, i podejścia, że "w bloku przecież nie trzeba..."

ludzie w blokach myślą że w swoim mieszkaniu mogą wszystko. Koleś kontrolujący wentylację opowiadał mi kiedyś że mnóstwo mieszkań ma podłączony wylot okapu kuchennego do wentylacji- bo tak im lepiej było planować ustawienie szafek itp. I to najczęściej niestety jak ktoś sam wykańcza..

Płaczesz razem z dzieckiem
Płaczesz o głupoty
Nikt cię nie kocha
Czujesz się jak wrak
Twoje dni są takie same i znów płaczesz
Siedzisz w fotelu i marzysz o ciszy spokoju wyspaniu się
W gorszych przypadkach myślisz na huj mi to było a potem płaczesz bo masz wyrzuty ze tak myślałaś [emoji23]
To u mnie tak było

Karla. Piękny ten opis. Normalnie jak na bloga parentingowego :D

U nas K. uprzedzony o depresji u innych. Będzie pomagał i obserwował jak coś. Obie mamy mamy w pogotowiu, ale na początek chcemy być sami i nauczyć się obsługiwać Stasia ;)

Ja jestem zdania że najlepiej być we dwójkę na początku. My z tatą Frania byliśmy razem, bo jedni i drudzy rodzice mieszkają poza Wawą- i wspominam to bardzo dobrze.

@arona, moj też ułożony narazie pośladkowo. A co do starszego rodzeństwa to na pewno będzie oczkiem w głowie... :) Co do spania to ja też często w nocy budzę się na plecach,...

ja mu nos zatykam az nie umie oddychac ahahahaahha :p:D

Co za małpa :D :D :D Ale rozumiem Cię :D Też by mnie kusiło żeby tak zrobić :D

@niemamco, to w takim razie sesja nago....! ;) A tak na poważnie to jestem pewna że jak nie zrobisz będziesz później żałować. Jeśli chodzi o piersi to kupiłam wczoraj nowy stanik... bo nie miałam jasnego w aktualnym rozmiarze... myślę że później mogę spokojnie zrobić z tego Frankowi kask rowerowy.....:baffled::baffled::baffled:

reklama
Do góry