reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Cześć dziewczyny weekendowo :)
Mamy piękny słoneczny weekend, ja właśnie relaksuję się na balkonie :)
O pojechał na budowę (a po drodze do Auchan....), ale wcześniej zamocował mi fotelik ;)
11683c39f3e547ea5215c2d6c58535aa.jpg

(nie patrzcie na balkon, wiem, że wygląda obleśnie... ale rok temu wolałam czas i energię poświęcić budowie niż wynajmowanemu mieszkaniu, gdzie na balkon wychodziłam zobaczyć jaka pogoda albo powiesić pranie, a w tym roku to już w ogóle bez sensu... Pod fotelikiem leży duża pufa ;))
I nawet całkiem wygodnie się na tym siedzi - skoro prawie nie mogę wychodzić, to chociaż spędzę trochę czasu na balkonie, zwłaszcza, że widok na las ;)

Miłego dnia [emoji4]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ale fajnie[emoji5] Milego relaksiku!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Hejo, ja już nie śpię, humoru brak ciąg dalszy.. No nic, będzie trzeba robić dobrą minę do złej gry żeby młodym było miło, no chyba że mi przejdzie i nawet udawać nie będę musiała, w razie czego mam nadzieję że nikt nie będzie miał mi za złe jak zawinę się do pokoju odpocząć..

Miłego dnia dziewczynki :*

p19u3e3kq6bt68lx.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Na pewno nikt sie nie obrazi. Ale momo wszystko zycze milej zabawy!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Ale fajnie[emoji5] Milego relaksiku!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Dzięki [emoji5]
Właśnie się relaksuję na słoneczku, popijam herbatę i czytam książkę (z przerwami na forum [emoji6])
Na balkonie mam słońce do wczesnego popołudnia (koło 13, max 14), więc trzeba wykorzystać [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png

O już po zakupach - kupił taki większy zestaw ciastoliny, nie widziałam go jeszcze, przywiezie wieczorem, ale z tego co mówił, to fajny - sporo kolorów plus foremki i coś tam do wyciskania [emoji23][emoji6]

A sałatka ziemniaczana to:
-ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę (najlepiej gotowane w mundurkach)
-majonez (można wymieszać z jogurtem, a można w ogóle zrobić wege-majonez z kalafiora albo kaszy jaglanej, w sałacie i tak się zgubi [emoji23])
-przyprawy itd (ja daje pieprz, ostrą musztardę itd, ale co kto lubi)
A pozostałe składniki bardzo zależą od regionu, rodziny, smaku, itd
U mnie w rodzinie najbardziej tradycyjna to marchew, pietruszka, seler, kiszony ogórek, groszek, kukurydza, ewentualnie cebula.. Niektórzy dają jabłko, kiełbasę, jajko na twardo, itd.
Ja robię najczęściej marchew, groszek, kukurydza, ogórek kiszony, konserwowa papryka i czasem fasola, kuzynka robi w ogóle wariację, i daje kiszony ogórek i podduszony boczek z cebulą (oczywiście ziemniaki i majonez są podstawą każdej wersji)

I to w sumie na tyle - najlepiej wypracować sobie swoją własną wersję albo eksperymentować ;)

(zdjęcie nie moje..)
c3334eb179764cf80918c27df11f5c0b.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png
Fajnie, ze udalo sie kupic cos fajnego[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Noc ciężka, spać nie mogłam. A o 7 rano już z powrotem hałasy na budowie(ocieplaja nam blok i zmieniają elewacje, balkony itp.). Takze hałas na potęgę. Niedługo przyjadą rodzice K. pomoc nam spakować mieszkanie przed remontem. Potem może na obiad wyskoczymy żeby się trochę od tego oderwać.
Jutro kończę 27 tydzień i zaczynam 28... Co raz bardziej wierzę, że Staś będzie z nami :)
Bedzie, bedzie! Teraz jest wsxystko dobrze[emoji5] Powodzenia w remoncie, oby wszystko szybko i sprawnie poszlo!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Hej dziewczyny :* za mną ciężka noc brzuszek taki jakis twardszy był nie czułam tego tylko dopiero jak dotykałam miałam już jechać na szpital obudziłam męża wyzalilam mu się wzięłam magnez i usnelam od razu narazie jest okej brzuszek luźny także narazie jest dobrze :)
@Marika92 udanej zabawy kochana :*
Oby juz bylo dobrze!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Do góry