reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzień dobry! Ale ten czas leci jutro już luty;) matko! Nie obejrzymy się jak się będziemy rozpakowywać;)

Ja dziś mam sprawę spadkowa po mamie. Tak nie lubię tego sądu... Ale mam nadzieję że już dziś wszystko się wyjaśni

16udqqmzgjmhetdf.png

reklama
Hej dziewczyny :) Powiedzcie jak to jest z dentystą z NFZ? Czy w roku można zrobić tylko jednego zęba? Czy jak to jest?

Masz wszystko przez całą ciążę za darmo. Ja ostatnio robiłam zęba kanałowo

16udqqmzgjmhetdf.png
Czyli mogę zrobić wszystkie zęby, które mam do zrobienia? Bo kiedyś słyszałam, że z NFZ przysługuje jeden ząb w roku, ale widocznie w ciąży są inne zasady. A jak jest ze znieczuleniem? Też jest bezpłatne? Plomby są takie same jakbym poszła prywatnie?

Czyli mogę zrobić wszystkie zęby, które mam do zrobienia? Bo kiedyś słyszałam, że z NFZ przysługuje jeden ząb w roku, ale widocznie w ciąży są inne zasady. A jak jest ze znieczuleniem? Też jest bezpłatne? Plomby są takie same jakbym poszła prywatnie?
Szczerze to naprawdę chyba zależy od dentysty. Ja u mojej prywatnie dawałam za kanałowe 450 zł. A teraz miałam za darmo, znieczulenie w cenie i też mam założona ta plombę jak bym robiła prywatnie. Możesz zrobić wszystkie zeby. Ja tylko musiałam przynieść zaświadczenie że jestem w ciąży od ginekologa

16udqqmzgjmhetdf.png

Znowu zatoki [emoji24][emoji24][emoji24] tydzień temu skończyłam antybiotyk...
Dziewczyna ta Zabłocka Mgiełka Solankowa pomogła Wam z zatokami?

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Szczerze to naprawdę chyba zależy od dentysty. Ja u mojej prywatnie dawałam za kanałowe 450 zł. A teraz miałam za darmo, znieczulenie w cenie i też mam założona ta plombę jak bym robiła prywatnie. Możesz zrobić wszystkie zeby. Ja tylko musiałam przynieść zaświadczenie że jestem w ciąży od ginekologa

16udqqmzgjmhetdf.png
Dziękuję Ci bardzo :) Też mam kilka zębów do zrobienia a skoro jest możliwość, żeby zrobić je za darmo to czemu nie skorzystać tym bardziej, że i tak trzeba to kiedyś ogarnąć :) Za leczenie kanałowo u mojego lekarza zapłaciłam ostatnio 800 zł :szok: Myślałam, że się popłaczę. Póki co mój gin nic nie wspominał o zaświadczeniu ale dla samej siebie je wyleczę. Jeszcze dziś zadzwonię i się zapytam co i jak :)

reklama
Do góry