reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja to miałam w ogóle ostatnuo schizę.... bo kończę w sumie I trymestr bliźniaczej, pierwszej ciąży a nie mam przy tym zupełnie żadnych objawów, oprócz mdłości o 6 rano jeszcze w łóżku, czy lekko bolących piersi.....
Strasznie się zamartwiałam ale moja gin wybiła mi to szybko z głowy ;-)
To ile nas tu jest w bliźniaczej ciąży? 3? dobrze liczę? :)
Lekarz już Ci powiedział jakiej płci będą maluszki?

reklama
A w co w ogóle ubierać? Najwygodniej to chyba body nie? Bo przyznam, że póki co to nie mam żadnych śpioszków, tylko same body albo z krótkim rękawem albo z długim, 2 pary spodni i jedne półśpiochy do tego 2 koszulki i kompletnie nie wiem co powinnam kupić.
Ja to myślę że np w szpitalu będę ubierać w body i do tego tylko półspioszki. Najwygodniej bo juz nie trzeba skarpet szybko się zakłada :-)wczoraj nawet zamowilam 3 pary półspioszkow z allegro biało szare w słoniki, misie i chmurki polski producent i bardzo okazyjna cena bo chyba 9 zł sztuka. Jutro przyjdą wiec okaże się jakie są w realu.

Jak byłam w wc to się zważyłam...
W porównaniu do początku cyklu, w którym się udało, to na razie 4kg na minusie... Ale w dużej mierze to kwestia ubytku mięśni z nóg... :(
Cały czas jem, nie wstaję o 4 po lody, ale o 1-2 po grzankę albo "ciasto z kubka" mi się zdarza ;)
ale tak to tylko brzuch, poza tym praktycznie bez zmian :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja to myślę że np w szpitalu będę ubierać w body i do tego tylko półspioszki. Najwygodniej bo juz nie trzeba skarpet szybko się zakłada :-)wczoraj nawet zamowilam 3 pary półspioszkow z allegro biało szare w słoniki, misie i chmurki polski producent i bardzo okazyjna cena bo chyba 9 zł sztuka. Jutro przyjdą wiec okaże się jakie są w realu.
Ooo a mogłabym prosić o namiary?

Martusiu (też mam tak na imię :)
Nie mastw się tak bardzo tymi badaniami pierwszymi prenatalnymi....
Ja zadzwoniłam sobie z luźnym zapytaniem o cenę zaraz po świętach i Pani chciała mnie umówić na 9 stycznia, po czym oświadczyła mi po kilku chwilach, że dla jednego z moich dzieci ten termin będzie już za późny (jedno z dzieci jest u mnie większe), ale akurat ja tak cisnęłam, że nie jakoś na siłę mnie po prostu wcisnęła i godzinę po telefonie byłam już w klinice....
W tych pierwszych badaniach Pr robią po prostu dokładniejsze USG dziecka. Ale jeżeli u Twojego gin nic się na wizycie nie działo a kość nosowa rozwijała się prawidłowo (bo podobno u dzieci z wadami nie widać jej przy 12 tyg), to nie masz się o co martwić. Spokojnie poczekaj na kolejny termin badań prenatalnych.... nie wiem jak to jest w ciąży pojedynczej - ja takie badania będę miała robione trzy lub cztery razy.

Ściskam i pozdrawiam serdecznie :)

Witam was dziewczyny z rana. Dzwoniłam do poradni prenatalnej. Niestety nie udało mi się wcisnąć bo mają komplet juz na cały styczeń. .. troszkę jestem zła że tamten lekarz wcześniej mi nie kazał zrobić tych badań. [emoji46]no cóż nic nie zrobię. Ważne że maleństwo i tak zdrowe jest według lekarza

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

Moja gin jeszcze nic nie widziała.... ale na prenatalnych gin obstawiła że dwójka chłopaków (z czego mój partner od tamtej chwili dzień w dzień skacze do sufitu ;))))
Ale po chwili powiedziała że przy 12tyg i 3dniach to jeszcze jest ciężko stwierdzić :)

Oczywiście marzeniem jest dla mnie parka, ale najbardziej uspokoił i ucieszył mnie oczywiście fakt o pozytywnym przebiegu rozwoju bliźniąt :)

To ile nas tu jest w bliźniaczej ciąży? 3? dobrze liczę? :)
Lekarz już Ci powiedział jakiej płci będą maluszki?

To moze poczekaj [emoji23] jakbys miala miec na tym punkcie takiego bzika jak ja, to lepiej sie wstrzymac. Ja przy corce mlodszej przerabialam 7 wozkow. Kupowalam i zaraz sprzedawalam, bo co innego mi sie podobalo. Maz jak mu mowilam ze bede kolejny kupowac, to juz nie reagowal, uczyl sie pokornie od nowa skladania i rozkladania [emoji23]

xrotgov3q3o4y33i.png
[emoji23][emoji23][emoji23]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Moja gin jeszcze nic nie widziała.... ale na prenatalnych gin obstawiła że dwójka chłopaków (z czego mój partner od tamtej chwili dzień w dzień skacze do sufitu ;))))
Ale po chwili powiedziała że przy 12tyg i 3dniach to jeszcze jest ciężko stwierdzić :)

Oczywiście marzeniem jest dla mnie parka, ale najbardziej uspokoił i ucieszył mnie oczywiście fakt o pozytywnym przebiegu rozwoju bliźniąt :)
O to miałaś wizytę tak jak ja, też 12+3 tylko, że ja miałam pierwsze prenatalne 11+2 :)

reklama
Do góry