reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Hej dziewczyny,
My póki co słoiczki ale potem też będę gotować na dwa dni lub jeżeli ugotuje coś co będzie mógł zjeść to dostanie od nas. Szczególnie że czasami robię dania z prawowaru tyle że muszę robić papkę bo nie potrafi lykac dlawi się nawet jak za dużo papki weźmie.

My dziś byliśmy na bilansie mały waży 8.870 kg i mierzy 67cm na centylach co są w książeczce niby 90 centyl ale ja prowadzę w aplikacji notatki i jest 75 centyl trochę podrosl w cm bo był w październiku na 3 centylu teraz jest na 10. A od kilku dni chce spać przy cycu I martwię się żeby mu brzuszek nie pękł bo jednak wyplywy mleka co chwilę czuje i on wtedy to wszystko je dlatego znowu ulewa więc musze wpychac mu smoczek stanowczo. Poza tym ok oprócz tego że na szyji i czole ma taka czerwona plamke i babka mówiła że to uszczypniecie bociana czy coś w tym stylu ale się tym nie przejmować. Tyle było dzieci chorych mam nadzieję że nic nie złapie następne szczepienie i bilans 7 lipca bodajże.... Boże ale ten czas ZAPIERDALA!!!!

z 3 centyla na 90 ????
moj synek tez ma takie 2 plamki z tylu glowki , egzemy , nic takiego , czasem znika do 3-5 roku zycia czasem nie ...
u nas kolejne szczepienie w czerwcu a bilans nawet nie wiem , kontrola zwykla co miesiac do roku.
co do czasu masz racje , az trudno uwierzyc jak te malenstwa rosna, coraz piekniejsze , zdolniejsze , madrzejsze !!!

Nie nie, chyba zbyt chaotycznie napisałam.... Wzrost w cm z 3 na 10 centyl czyli że podrosl wzdłuż miałam na myśli a waga z 90 na 75
z 3 centyla na 90 ????
moj synek tez ma takie 2 plamki z tylu glowki , egzemy , nic takiego , czasem znika do 3-5 roku zycia czasem nie ...
u nas kolejne szczepienie w czerwcu a bilans nawet nie wiem , kontrola zwykla co miesiac do roku.
co do czasu masz racje , az trudno uwierzyc jak te malenstwa rosna, coraz piekniejsze , zdolniejsze , madrzejsze !!!

A to nasz śmieszek Kochany
IMG-20190107-WA0003.jpeg
IMG-20190112-WA0003.jpeg

reklama
Robiłam tez dziś próbę z jedzeniem kaszki, zrobiłam mu taka ani nie rzadka ani gęsta i mm, dałam łyżeczkę i od razu zaczął się dławić, musiałam go odklepywac :/ widać dalej nie gotowy do jedzenia.

Do góry