Zani2407
Fanka BB :)
To prawda nie ma co porównywać dzieci do siebie bo każde urodziło się z inną waga i ma inny apetyt ważne żeby dziecko w miarę regularnie rosło wg. Siatki centylowej. Z resztą kiedy ze starszym Synem bylam u pediatry kiedyś powiedziała że dziecko rośnie skokowo np. Może nie iść w górę na wadze bo w tym czasie rośnie wzdłuż....coś takiego i na zmianę. Ja rozumiem że się martwisz Madlen ja się martwię znowu w druga stronę że mały za ciężki bo jest raczej powyżej 75 centyla blisko 90. 15 tydzień waży ponad 7 kg dokładnie będę wiedziała w poniedzialek urodził się 3860g więc mimo że jest duży to tyje równomiernie około 1kg na miesiąc. Z dziećmi to jest naprawdę różnie i zawsze będziemy się o coś martwić tak naprawdę.Napewno trzeba zwracac uwage na wage urodzeniowa i stopniowy przyrost, z tego co wiem , wazne by nie spadala z siatki centylowej u Agnieszki ladnie to widac wlasnie , nie jest wysoko ale przyrost jest regularny. Moj tez jedzie na 15 centylu i wg pediatry swietnie przybiera.
Konsultuj z lekarzem jesli wg niego dziecko rosnie jak trzeba to nie ma co sie nakrecac bo na laktcje stres napewno niewskazany.
Jeżeli byłaś chudzinka to mała pewnie ma to po Tobie. U mnie w rodzinie też jest taki niejedek szczuplutka od zawsze długo ja karmili nawet gdy dziecko powinno już jeść samodzielnie, rodzice bali się że się zaglodzi ale ma się całkiem dobrze tyle że jest bardzo chuda dziewczynka.