reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
A mnie od wczoraj jakby połamało - chodzę jak emerytka, kość ogonowa boli, pod brzuchem ciągnie. No i już dwie osoby wczoraj zagadywaly ze chyba termin już- Taksówkarz myślał, ze jedziemy rodzic i pani sprzątająca w arkadii do mnie powiedziała, ze dobrze wyglądam i ze chyba już blisko [emoji15]

Pierwszy raz o tym słysze dlatego zapytałam, moja gin mi o tym nie wspominała, mam nadzieję, że kretynki z siebie nie zrobiłam moją niewiedzą :-( :(
nie przesadzaj , to taki korek :D odchodzi czasem nawet 2 tygodnie przed porodem , ja przy pierwszym wcale go nie pamietam a w drugej ciazy odszedl juz przy skurczach w szpitalu, mozna nie zauwazyc ,to taka wydzielina podbarwiona krwia :)

nie przesadzaj , to taki korek :D odchodzi czasem nawet 2 tygodnie przed porodem , ja przy pierwszym wcale go nie pamietam a w drugej ciazy odszedl juz przy skurczach w szpitalu, mozna nie zauwazyc ,to taka wydzielina podbarwiona krwia :)
Właśnie czytałam o tym na necie :p

Ale to odszedł ten czop komuś czy nie? :D bo Arona pisała do Darki83, ze ona już bez czopa - to my popłoch :D ze coś przegapiłyśmy u Was? :D

Bez jakiego czopa? Co to takiego?
To taka galareta, która mamy w ciąży w szyjce i ona chroni dziecko przed bakteriami :) wypada przed porodem (ale tak z tydzień/dwa) ... Ale to też zależy jaki ma kolor bo jak z krwią to poród szybko a jak przezroczyste to tak nawet 2 tygodnie....a no i czasami wypada tylko troszkę a reszta zostaje a wtedy do porodu nadal daleko

reklama
Niekoniecznie. Moze odejsc nawet 2-3 tygodnie przed. Może jeszcze mam czas a moze nie[emoji3]loteria
A już wypadł caly? [emoji16][emoji16] dobrze, że Ty już jesteś blisko doboszenia to może akurat 37tc [emoji1] mi jakiś czas temu wypadlo troszeczkę i w białym kolorze (koło 28tc) zestresowalam się, ale lekarz mnie uspokoił, że jak biały to do porodu daleko [emoji1]

Do góry