reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Oho... Właśnie pochłonęłam zniemawidzone przeze mnie śledzie z cebulką jakie pyszne!

uwo93e3kjjiyzmcp.png

Haha a ja bym wsunęła w śmietanie :p ale je akurat zawsze lubiłam :)
A co ile w ciąży są wizyty u gina i czy dużo tych badań jest?
Ja na poczatku mialam co 2 tygodnie ale ciaze zagrozone potem co miesiac. Najwiecej badan jest na poczatku I drogo. Ale nie wiem co sie przez 3 lata zmienilo wiec dokladnie nie powiem jaki koszt

19 lipiec mi dopiero 4 tydzien leci

To Ty jeszcze przed terminem @ jesteś? I juz Ci test wyszedł?

Dziewczyny a jak chodzicie prywatnie to dostajecie normalnie skierowania na badania i wtedy robicie je za darmo czy to też jest płatne?

Jak wizyta prywatna to i badania płatne. Niestety. W pierwszej ciąży poszłan na NFZ po skierowanie na ten pierwszy pakiet badan, a resztę juz robiłam prywatnie.
Na początku jest najwięcej badań, a potem to co miesiąc morfologia i mocz. Czasem coś jeszcze dodatkowo typu obciążenie glukozą czy powtórka toxo, jak poprzednia nie wyszła.

Wlasnie odebralam bete 343,2

A który to dc u Ciebie? I jaki miałać poprzedni wynik i kiedy?

A jaki powinien być przyrost w ciągu tygodnia? Bo planuję iść dziś i za tydzień w poniedziałek.

To ja już oficjalnie do Was dołączam. Beta HCG z dziś 10,01. Wcześniej tak jak pisałam cień cienia na teście :)
Zakładając owulacje z testów owulacyjnych - termin porodu to 19 lipca.

reklama
To Ty jeszcze przed terminem @ jesteś? I juz Ci test wyszedł?

Jak wizyta prywatna to i badania płatne. Niestety. W pierwszej ciąży poszłan na NFZ po skierowanie na ten pierwszy pakiet badan, a resztę juz robiłam prywatnie.
Na początku jest najwięcej badań, a potem to co miesiąc morfologia i mocz. Czasem coś jeszcze dodatkowo typu obciążenie glukozą czy powtórka toxo, jak poprzednia nie wyszła.

A który to dc u Ciebie? I jaki miałać poprzedni wynik i kiedy?
Test mi wyszedl juz w sobote, termin @ mam prawdopodobnie jutro. Bo cykle mam 27,28 dni

Do góry