reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
No jak dla mnie fajnie, od rana do wieczora i w nocy żaby i ptaszki jednocześnie, ale nie raz bywało tak że ktoś ze znajomych nie mógł usunąć. Ja już po prostu przyzwyczajona, mieszkam prawie nad sama Wisłą a obok mojego domu jest kawał jeziora, starorzecze Wisły [emoji6]Zobacz załącznik 854983
Ale super :) Ja też mieszkam blisko wody, ale nie aż tak. Mam gdzieś 100metrow po linii prostej do zapory za która znajduje się zalew ;)

Jako ciekawostka:
Przygotowanie proszku do prania w 3 rodzajach (do białego, kolorów i dla Hani) oraz odplamiacza, razem z przynoszeniem potrzebnych składników itd. zajęło 16-17 minut ;)
(nie spieszyłam się jakoś, i w między czasie odebrałam 3 telefony), potem parę minut na przetarcie blatu i wyniesienie - czyli w ok 20 minut był komplet ze sprzątaniem po ;)
Zrobiłam porcję dla Hani na ok 16-18 prań, po przeprowadzce zrobię jeszcze jedną porcję na powiedzmy 30 prań, żeby nie musieć zaraz po porodzie się bawić ;)

Hej dziewczyny ja po wizycie. Miałam mieć dzisiaj szyjkę ale lekarz stwierdził, że dziecko też zobaczymy.
Wiec tak jestem w 28tc5 dniu. Szyjka 42mm zamknięta. Dziecko duże 1448g. Według usg termin na 17.07 - czyli o 10 dni wcześniej już mogę się spodziewać wizyty w szpitalu :D
Spokojnie termin z usg na tym etapie nie jest za bardzo miarodajny. Mi ostatnio wyszedlo 3 tygodnie wczesniej niz z miesiaczki. Wcześniejsze zaplodnienie wykluczone. Po prostu duże dziecko. Moj w 28+0 mial 1610. Wielkosc dziecka nie ma nic do jego dojrzalosci. Nie urodzi sie doppki nie bedzie dojrzale. Chocby wagowo wychodzilo na 5 kg. Chyba ze lekarze zdecyduja o wczesniejszym zakonczeniu ciazy ale to juz odrebny temat.

reklama
Hej dziewczyny ja po wizycie. Miałam mieć dzisiaj szyjkę ale lekarz stwierdził, że dziecko też zobaczymy.
Wiec tak jestem w 28tc5 dniu. Szyjka 42mm zamknięta. Dziecko duże 1448g. Według usg termin na 17.07 - czyli o 10 dni wcześniej już mogę się spodziewać wizyty w szpitalu :D
Super, ze wszystko ok[emoji3]
Moja na tym etapie wazyla 1600g[emoji6]

Do góry