reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Haha, az na to to bym nie liczyla. Ale mam nadzieje, ze bedzie lepiej. Z czasem akurat nie bylo problemu, bo na porodowce spedzilam 4 godziny. Nawet bie wiem kiedy to zlecialo. A problem byl z intesnywnoscia, wielkoscia i w ogole odvzuciami. Tak sobie zawsze mysle, ze gdyby to trwalo dluzej to bym chyba nie przezyla[emoji6]
ja mialam mniejsze dzieci, na porodowke zabrali jak juz bylo pelne rozwarcie ale nie wiem ile tam bylam ... bol byl wsciekly ... czlowiek chcial zwiac :( tylko wyjscia nie ma:oops:
rozumiem twoj strach doskonale!

U nas podpisuje się zgodę na lewatywę.

Wiecie, że nasze lipcowe forum ma najwięcej postów na tle innych ? ( Mam na myśli przyszłe mamy i podział na m-ce) szok 71 tys postów, inne mają po 17 tys lub mniej :-) :-)

Bo piszemy głównie tu a nie na ukrytym. Inaczej niż inne mamuśki ;)

Od jutra mam męża w domu i wreszcie dokończymy urządzanie domu po remoncie. Dzisiaj przywieźli nam nowy zakup - suszarkę kondensacyjna i jaram się praniem i suszeniem jak prawdziwa pani domu. Liczę że ułatwi nam życie, gdy dojdą do prania jeszcze rzeczy Stasia :)

Od jutra mam męża w domu i wreszcie dokończymy urządzanie domu po remoncie. Dzisiaj przywieźli nam nowy zakup - suszarkę kondensacyjna i jaram się praniem i suszeniem jak prawdziwa pani domu. Liczę że ułatwi nam życie, gdy dojdą do prania jeszcze rzeczy Stasia :)
Super, no i gratuluję zakupu [emoji106]
A jaki model kupiłaś? Napisz koniecznie jak się sprawdza ;) (ja będę kupowała za jakieś 2 tygodnie.....)

Dzięki, wybraliśmy Electrolux w klasie energetycznej A 3 plus. Moja siostra ma taka sama od kilku miesięcy i jest bardzo zadowolona. Takze nie szukaliśmy innego modelu.

ja mialam mniejsze dzieci, na porodowke zabrali jak juz bylo pelne rozwarcie ale nie wiem ile tam bylam ... bol byl wsciekly ... czlowiek chcial zwiac :( tylko wyjscia nie ma:oops:
rozumiem twoj strach doskonale!
No dokladnie tak jak napisalas, czlowiek chcialby zwiac a wyjscia nie ma[emoji6]
To ja trafilam z 2cm, oxytocyna, masarze szyjki i w 4 gidziny 4200g wyszlo[emoji6] Mysle, ze bylo zbyt intensywnie jak na taka wielkosc.

Super, no i gratuluję zakupu [emoji106]
A jaki model kupiłaś? Napisz koniecznie jak się sprawdza ;) (ja będę kupowała za jakieś 2 tygodnie.....)

Ja mam z samsunga musiałabym model sprawdzić mam ja od 9 lat super się sprawdza pościel ręczniki są tak miękkie ... a w zimie to zbawienie

Wege klopsiki brzmią bardzo apetycznie :D z czego robisz? [emoji6]
Ja dzisiaj mam z pieczonego buraka i ciecierzycy, tylko jeszcze sosu nie mam żadnego, ale nim O wróci, to coś wymyślę ;) na razie kilka zjadłam z chlebem [emoji23]
A budyń z kaszy jaglanej też bardzo często robię ;)
I krem owocowy itd [emoji6]

Współczuję problemów zatokowo - katarowych...
Ale super, że udało się odwiedzić psinę :D
Zrobiłam z tego co miałam czyli kasza jaglana + soczewica czerwona+przyprawy wyszło pysznie :) Ale wyszło ich na 4 dni dla 2 osób więc część już zamroziłam na jakiś leniwy dzień :) Zrobiłam dziś tez brownie z fasoli czerwonej i tak mi smakuje, że z trudem powstrzymuję się od jedzenia. Ł jest w pracy i wraca w nocy więc chce żeby coś mu zostało :D

Haha, spokojnie. Organizm zwykle sam sie przeczyszcza przed porodem[emoji6]
Dziękuję, że wierzysz w powodzenie mojego planu! :)

To ja jestem jakas inna, bo u mnie powstala sporo pozniej[emoji53]
Ja tez jeszcze nie czuje jakieś super wielkiej miłosci jak to każdy opisuje. Bardziej poczucie obowiązku i odpowiedzialność. Miłość też przyjdzie :)

U nas podpisuje się zgodę na lewatywę.

Wiecie, że nasze lipcowe forum ma najwięcej postów na tle innych ? ( Mam na myśli przyszłe mamy i podział na m-ce) szok 71 tys postów, inne mają po 17 tys lub mniej :-) :-)
Mamy tak doborowe towarzystwo z którym nie wstydzę się rozmawiac nawet o kupie, że te posty same sie nabijają :)

Jak mnie nie było to zdążyłam dosmażyć resztę pulpecików, wstawić pranie i je rozwiesić, upiec ciasto i wyprasować ostatnią turę rzeczy młodego. A teraz leże i wcinam lody i odpoczywam :)

reklama
Zrobiłam z tego co miałam czyli kasza jaglana + soczewica czerwona+przyprawy wyszło pysznie :) Ale wyszło ich na 4 dni dla 2 osób więc część już zamroziłam na jakiś leniwy dzień :) Zrobiłam dziś tez brownie z fasoli czerwonej i tak mi smakuje, że z trudem powstrzymuję się od jedzenia. Ł jest w pracy i wraca w nocy więc chce żeby coś mu zostało :D

Dziękuję, że wierzysz w powodzenie mojego planu! :)

Ja tez jeszcze nie czuje jakieś super wielkiej miłosci jak to każdy opisuje. Bardziej poczucie obowiązku i odpowiedzialność. Miłość też przyjdzie :)

Mamy tak doborowe towarzystwo z którym nie wstydzę się rozmawiac nawet o kupie, że te posty same sie nabijają :)

Jak mnie nie było to zdążyłam dosmażyć resztę pulpecików, wstawić pranie i je rozwiesić, upiec ciasto i wyprasować ostatnią turę rzeczy młodego. A teraz leże i wcinam lody i odpoczywam :)
Z soczewicy też robię czasem i bardzo lubię [emoji6]
A ja upieklam dzisiaj brownie z buraka [emoji6]
I też się bardzo staram, żeby dla O trochę zostało [emoji23]

Do góry