reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Żeby nie było, że nic nie robię pożytecznego tylko leżę, to się pochwalę dzisiejszym uszytkiem dla Hani ;) [emoji15]
Ręczniczek na początkowy okres - 83cm, od środka takie coś trochę miększe od froty, ale spełniające taką samą funkcję, doskonale chłonące wilgoć itd, z zewnątrz cieniutki polar ;)

Zobacz załącznik 848785Zobacz załącznik 848786

(ślady pisaka znikną za parę godzin ;))
Ty się nigdy nienudzisz [emoji16] piekne

reklama
Żeby nie było, że nic nie robię pożytecznego tylko leżę, to się pochwalę dzisiejszym uszytkiem dla Hani ;) [emoji15]
Ręczniczek na początkowy okres - 83cm, od środka takie coś trochę miększe od froty, ale spełniające taką samą funkcję, doskonale chłonące wilgoć itd, z zewnątrz cieniutki polar ;)

Zobacz załącznik 848785Zobacz załącznik 848786

(ślady pisaka znikną za parę godzin ;))
Oh jakie sliczbosci[emoji7]

Ja marzylam kiedys by synka Maksymilian nazwac ale teraz mam szwagra i znajomego meza o tym imieniu i juz bym tego nie zrobila. Wiele imion mi odpadlo bo zle brzmia po wlosku albo ktos mi je obrzydzil ;) Corke jak nazwalismy to najpierw byl ogolny szok ,bo takie dziwne imie a potem sie posypaly inne ... Synek musial miec imie po dziadku (ojcu meza) bez dyskusji,tradycja... najpierw mi sie wydawalo dziwne ale polubilam na wlasnym dziecku:) Teraz imie wybrala corka zawiedziona ,ze chlopak.... chociaz imie jak ona chce :D

Ty się nigdy nienudzisz [emoji16] piekne
Dziękuję [emoji4] [emoji15]

Lubię szyć ;) muszę się ograniczać i leżeć, ale na szczęście coś tam w między czasie może powstać ;)
No i szyjąc np takie ręczniczki coraz bardziej doceniam hafciarkę [emoji6]
I pomyśleć, że gdyby nie O, to na pewno bym jej nie kupiła.... [emoji15]

Dziękuję [emoji4] [emoji15]

Lubię szyć ;) muszę się ograniczać i leżeć, ale na szczęście coś tam w między czasie może powstać ;)
No i szyjąc np takie ręczniczki coraz bardziej doceniam hafciarkę [emoji6]
I pomyśleć, że gdyby nie O, to na pewno bym jej nie kupiła.... [emoji15]
No na prawdę piękne te rzeczy [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Ja marzylam kiedys by synka Maksymilian nazwac ale teraz mam szwagra i znajomego meza o tym imieniu i juz bym tego nie zrobila. Wiele imion mi odpadlo bo zle brzmia po wlosku albo ktos mi je obrzydzil ;) Corke jak nazwalismy to najpierw byl ogolny szok ,bo takie dziwne imie a potem sie posypaly inne ... Synek musial miec imie po dziadku (ojcu meza) bez dyskusji,tradycja... najpierw mi sie wydawalo dziwne ale polubilam na wlasnym dziecku:) Teraz imie wybrala corka zawiedziona ,ze chlopak.... chociaz imie jak ona chce :D

A jakie imię wybraliście?? Bo ja miałam taki problem, że po włosku większość mi się podoba, ale już mniej po polsku.. i będzie Massimiliano :D Mi się podobało jeszcze Antonio/ Antek ale włoska część rodziny oraz M. powiedzieli że okropne ;) Dziewczyny skutecznie zniechęciły mnie do Federico :D Podoba mi się Leonardo- ale 2 bliskich znajomych ma synów ktorym dali tak na imię. Podoba mi się też Alessio, Angelino- ale w PL będzie problem... no i krąg się zawęża..

reklama
A jakie imię wybraliście?? Bo ja miałam taki problem, że po włosku większość mi się podoba, ale już mniej po polsku.. i będzie Massimiliano :D Mi się podobało jeszcze Antonio/ Antek ale włoska część rodziny oraz M. powiedzieli że okropne ;) Dziewczyny skutecznie zniechęciły mnie do Federico :D Podoba mi się Leonardo- ale 2 bliskich znajomych ma synów ktorym dali tak na imię. Podoba mi się też Alessio, Angelino- ale w PL będzie problem... no i krąg się zawęża..
a dla mnie po polsku Antos czy Antosia slicznie a po wlosku bleee,my ladniejsze zdrobnienia mamy:D
A corka wybrala Leonardo wlasnie , Leo ... Leos , Lwiatko, leoncino ...;) ale fakt maly walczy jak lew, zasluzyl 8-) Corka chciala jak da Vinci :szok:

Do góry