arona
Fanka BB :)
wg mnie jest ok nie ma sieczym martwic ...KInga, to powinnam się martwić jak Małego czuję 3-4 razy dziennie? Czy się dopiero ruchy rozkręcą?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
wg mnie jest ok nie ma sieczym martwic ...KInga, to powinnam się martwić jak Małego czuję 3-4 razy dziennie? Czy się dopiero ruchy rozkręcą?
Napewno nadchodzi taki moment, ze ten maluszek staje sie czescia rodziny i bez niego sobie juz jej nie wyobrazam, chociaz czasem jeszcze nie wierze... bo obawy to chyba zupelnie z wiekiem nie zwiazane, kazda z nas je ma
Nie, kazdy dzidziol jest inny jedne się wiecej ruszają inne mniej. W poprzedniej ciazy jak byłam to od 25 tygodnia kazali mi liczyć ruchy to musiało być 10 chyba w ciągu godziny jak dobrze pamiętamKInga, to powinnam się martwić jak Małego czuję 3-4 razy dziennie? Czy się dopiero ruchy rozkręcą?
Ja chcę używany. Za krótko się go używa żebym inwestowała w nowy, a więcej dzieci nie chcę mieć.dziewczyny kupujecie nowe wózki czy uzywane ?
Ja czuję praktycznie cały czas ma jakieś przerwy ze śpi ale to tak pół godziny godziny i zawsze coś tam się poruszyMy byliśmy u koleżanki męża w październiku na weselu miała wtedy 46 lat a teraz jest w ciąży we wrześniu ma rodzić
Koleżanki czy Wy cały czas czujecie ruchy dzieciaków?
Widzisz fajnie masz, a ja przez te 7 lat pewności, że 2 nie chce wszystko sprzedałam i rozdałam [emoji85]No troche rzeczy mamy na szczescie. Zwlaszcza na pozniej te rowerki, hulajnogi, rolki, lyzwy. To juz duze odciazenie[emoji5]
Moja pewnie da mi teraz na wizycie. Ostatnio liczyłam od 25 tc bo akurat byłam w szpitaluNo właśnie ja dostałam taka kartę do liczenia ruchów mam zacząć uzupełniać od skończonego 30 tygodnia
Ja osobiście znam 2 kobiety, które urodziły dzieci mając 48 lat. Chyba myślały, że w tym wieku już nie wpadną. Ta jedna miała 3 dorosłych synów i córeczka jej się trafila. Teraz już 10 lat ma.podobno po 45 bardzo trudno zajsc w ciaze ale jak widac da sie !
Co do ruchow to dzieciaczki czasem spia ...czasem maja leniwy dzien a czasem szaleja jakby wcale nie spaly .... napewno wole jak rusza sie czesto , jak troszke spokojniejszy to zaraz sie zamartwiam