reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

W końcu was nadrobiłam ;)
Ale faktycznie dzisiaj wyjątkowo spokojnie było [emoji23]

Co do wagi, poruszania się, itd - czuję się chwilami jak hipcio, ale nadal to, co mnie najbardziej ogranicza to głowa - rozsądek i prikaz lekarza, żeby się oszczędzać, plus lista rzeczy, których mam nie robić.... [emoji15]
Fizycznie nadal generalnie żadnych problemów z oddechem, zadyszką, czy schyleniem się.. Czuję, że jest dużo gorzej niż było, ale jednak myślę, że sporo daje mi poziom, z jakiego startowałam w październiku - wbiegałam na 10p bez zadyszki itd, teraz wchodząc na 3p czuję, że weszłam, gdybym spróbowała wbiec to zadyszka by na pewno była, ale że chodzę spokojnie, to jeszcze zapasu trochę mam :)
Oddech mam sporo płytszy, ostatnio sprawdzając na ćwiczeniach oddechowych na wstrzymanym oddechu 30-40s, w październiku mój rekord to ponad 2 minuty... - czyli moja obecna wydolność to ok 30-50% wydolności z października.... Wolę nie myśleć jak bym się czuła, gdybym startowała z "normalnego" poziomu [emoji33]

Aha, w obwodzie brzuszka na wysokości pępka dzisiaj rano 90cm (biust 101 :|), waga 65,4kg - 1kg więcej od ostatniej wizyty, i ok 3kg od października, w tym kilka kg mięśni mniej...
Ale mięśniami zajmę się po połogu [emoji23]
Mieszkam na 4 piętrze i wchodzę bez żadnej zadyszki [emoji39] a schylić się i wstać z łóżka jest mi ciężko więc tu akurat kondycja nie ma nic do rzeczy chyba :) bo co ja kondycja do schylania :) przed ciąża spokojnie rękoma dotykałam stop i byłam rozciagnieta

reklama
Dzień dobry :) W końcu słoneczko od samego rana :D Dziś mam intensywniejszy dzień, muszę z pracy wrócić busem, już nie pamiętam kiedy korzystałam z komunikacji miejskiej. Kto dziś wizytuje? Mam nurtujące mnie pytanie, czy w kwiaciarniach można kupić luzem kwiatki? Czy tylko służą im do robienia bukietów kupionych u nich?

Zobacz załącznik 847699Zobacz załącznik 847701
Zobacz załącznik 847702

Byliśmy na usg, wszystko jak najbardziej Ok i ogólnie wiek pokrywa się z OM. Waga prawie 800gr. Max główka do góry, wiec wciąż się kręci- bo ostatnio był do dołu. Wszystko było super widać i super dał się pomierzyć :)
Jaki śliczny dziubdziuś [emoji7] Super, że wszystko ok :) Śliczny nosek :)

A tak w ogóle, to rozpakowałam zamówienie z gemini...
Pominę fakt, że miałam jakąś pomroczność, zamiast podkładów 60x90cm zamówiłam 40x60cm, i dodatkową "nadplanową" paczkę majtek dla siebie, ale poza tym nie jest źle [emoji6]
Zobacz załącznik 847733

Mam 2 rodzaje wkładek poporodowych (na wypadek alergii....), wkładki laktacyjne, parę drobiazgów (jak octanisept, alantan czy sól fizjologiczna), itd. [emoji16]

Będę musiała zamówić jeszcze te duże podkłady, ale to nie z gemini, tylko przy okazji jakiegoś innego zamówienia ;)

Z ciekawostek - zamówiłam cienkie podkłady higieniczne sopelek - pomyślałam, że mogą się przydać... Gdyby ktoś chciał, to są mega cieniutkie, niewiele grubsze od flizeliny, jak cienki papier, ale na folii, więc nie będą przeciekać
Zobacz załącznik 847734

Taki gadżet, który przyjaciółka testowała, i kilka razy uratował ją przy kolce (mała miała na początku straszne....)
Zobacz załącznik 847735

I na koniec porównanie dwóch rodzajów majtek [emoji23]
Zobacz załącznik 847737
Zobacz załącznik 847736

Rozmiar wg metki powinien być mniej więcej taki sam, te z akuku wydają się mniejsze, no mają więcej gumek - podejrzewam, że będą lepiej się trzymać [emoji6]
Jak ktoś chce, mogę potem zmierzyć, na ile się jedne i drugie rozciągają itd [emoji6]
(sesji zdjęciowej w majtkach nie będzie, ja tak nie potrafię...)
Zobacz załącznik 847737
Zobacz załącznik 847736

Aha, dobrze, że wzięłam M, i tak będę miała zapas, nawet przy tej mega wkładce [emoji6]
Poszalałaś :D Dobrze, że pokazałaś majtki bo ja dalej nie zmierzyłam swoich [emoji23] Sklerozę mam :p

Helou!

Ja dzisiaj w biegu, muszę z M. pojechać do lekarzy itp... miłego dnia!

@ani_anita, współczuję... rodzinna grypa żołądkowa jest najgorsza... @kinga30, zdrówka również dla Was!

O nieeeee jestem zawiedziona...! ;) :D

Też miałam te windi i kilka razy się przydały :tak:
Powodzenia [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Miałam pokazać buty. Zdjęcia niestety nie oddają realnego koloru. Zastanawiam się czy nie są troszkę za bardzo złote, wstąpię jeszcze do jakiegoś sklepu a jak nic nie znajdę to w nich pójdę.
IMG_20180418_062252.jpg
IMG_20180418_062302.jpg

Załączniki

• IMG_20180418_062252.jpg
    IMG_20180418_062252.jpg
    122,1 KB · Wyświetleń: 265
  • IMG_20180418_062302.jpg
    IMG_20180418_062302.jpg
    130 KB · Wyświetleń: 270
Dzień dobry :) W końcu słoneczko od samego rana :D Dziś mam intensywniejszy dzień, muszę z pracy wrócić busem, już nie pamiętam kiedy korzystałam z komunikacji miejskiej. Kto dziś wizytuje? Mam nurtujące mnie pytanie, czy w kwiaciarniach można kupić luzem kwiatki? Czy tylko służą im do robienia bukietów kupionych u nich?

Jaki śliczny dziubdziuś [emoji7] Super, że wszystko ok :) Śliczny nosek :)

Poszalałaś :D Dobrze, że pokazałaś majtki bo ja dalej nie zmierzyłam swoich [emoji23] Sklerozę mam :p
Myślę że spokojnie kupisz na sztuki[emoji4]

reklama
Mieszkam na 4 piętrze i wchodzę bez żadnej zadyszki [emoji39] a schylić się i wstać z łóżka jest mi ciężko więc tu akurat kondycja nie ma nic do rzeczy chyba :) bo co ja kondycja do schylania :) przed ciąża spokojnie rękoma dotykałam stop i byłam rozciagnieta
Jeśli chodzi o schylanie się to staram się unikać po tym, jak po spłukiwaniu farby z włosów miałam skurcze, więc staram się siadać, żeby buty założyć itd [emoji6]

Do góry