reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Tłumacze sobie , że może główka w dół już poszła i tylko delikatnie kopnie od czasu do czasu nóżka w bok , ale strasznie to stresujace. Do tego po takich snach :hmm:
30 mija u mnie dopiero pod sam koniec maja.. więc dość poZno. A co u Ciebie słychać ? Jak samopoczucie dziś ?
Dziś już znacznie lepiej,przede wszystkim się w końcu wyspałam i jestem już mniej poddenerwowana. Połowa ciąży już dawno za nami,trzeba być dobrej myśli,bo jesteśmy na ostatniej prostej:)

reklama
Nie nie u nas asymetria ulozeniowa. No już można powiedzieć, że dobrze ale nadal jesteśmy pod kontrolą neurologa. Potem nam się pojawiło trochę zaburzeń Si. Ostatnio juz było w miarę dobrze, jeszcze nam pozostał odruch Babińskiego chociaż teraz jak sprawdzam to wydaje mi się, że już jest ok ale dopiero neurolog sprawdzi
Dobrze , że jest pod kontrolą.
I to wszystko przez wczesny tydzień urodzenia tak ?

26? To całe szczęście , że wszystko dobrze.
A od którego tygodnia już można być spokojnym , że urodzi się i będzie wssystko w jak najlepszym porządku ?

Sadze no donoszona ciaza to naj 37..
Sa cuda co przezyja jak moj Kuzyn 26tc
Niby mowia no ze po 32 tc to tak juz 80% ok ale zawsze roznie bywa klaudia
Moja kolexanka donoszona 40 tc a ma jakoes rechabilitacje przez h [emoji23]na krehoslup corki plus alergik laktoza i nikiel
Ale my badzmy dobrej nadzieji i koniec

Dziś już znacznie lepiej,przede wszystkim się w końcu wyspałam i jestem już mniej poddenerwowana. Połowa ciąży już dawno za nami,trzeba być dobrej myśli,bo jesteśmy na ostatniej prostej:)
Który masz teraz tydzień ?
Jak minie 30 to będę spokojna. Póki co jeszcze nawet nie skończyłam 26 :(

Nie psychiczna :D jeśli o to chodzi , to ja też tak mam. Zanim się zrobiło remont w mieszkaniu, ledwo dostaliśmy klucze to ja juz zamówiłam meble do salonu :D rozrysowałam szafę(co w niej ma się znaleźć, na ile półek ma być itp), jakie kolory na ścianach i dokładnie wiedziałam jakie będą dodatki, już w listopadzie rodzeństwo szukało żółtego zestawu obiadowego :D przy malutkiej też już mam od dawna wszystko wypisane, połowa ubranek wyprasowana i schowana w komodę, ale do tej pory obmyślam i trochę to męczące , jak je poukładać w pudełka, czy w pierwszej szufladzie najmniejsze i niżej coraz większe, czy w każdej szufladzie co innego spodnie, body itp. :hmm:

Malutka. Ale wszystko z nią było wporzadku ? Po prostu taka waga ? A Ty z mężem ile macie wzrostu ?

No ja bym tak nie chciała. Ale kazdy zrobi jak bedzie uważał :)

Mam nadzieję :huh:

Ona juz teraz ok na roczniaka dogonila I ma 79 cm a przy ur 47cm
Z waga tez niby ok pediatra mowi 11kg
Tak naprawde potem to motoryka dzircka wazna

Ja mam 184 maz 178[emoji4][emoji4]bylismy kolegami na piczatku do pierwszego calusa hih wtedy juz nie bylo kolezenstwa [emoji23][emoji23]z calusami
Potem wzrost juz mi nie przeszkadzal jego

reklama
To czujesz mnie Panikare przy takim "zestawie "?[emoji33]
Ale spokojnie nie wszyscy takie zestawy przechodza☺️ u mnie to dzieciaki tez często krtań miały a to robiło swoje. Bo kaszel krtaniowy jest taki, że dziecko nie może tchu zlapac poprostu się dusi i bardzo czesto nocami zima kurtka i na balkon żeby było lepiej. Albo mam nebbud w apteczce w razie czego. Z Marysią dwa razy na pogotowiu byłam bo nic nie pomagało, z Kacprem raz

Do góry