reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Poproś swojego faceta by jutro Ci przywiózł :( bo gdy człowiek się stresuje to dodatkowy stres nie jest wskazany a wiadomo, że gdy konta się źle dzieje to nas stresuje i martwi dodatkowo :(

f2w39n7303c24ozn.png
Mam nadzieję , że jutro już do domu mnie wypisza [emoji8]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja Ci powiem że czy prościej akurat w kwestii maleństwa mega oboje przeżyliśmy mój jak usłyszał że serduszko przestało bić to zemdlal nieumieli go ocucic leżał pod kroplowka a potem płakał jak dziecko zresztą do teraz jak tak mówimy coś o tym to obydwoje łzy w oczach odrazu mamy też mega schudl i przeżywał biedaczek ale u niego było to że po paru dniach mieli nawal pracy i już musial iść do pracy a ja niebylam w stanie wrócić do pracy także tak szybciej trochę postawił na nogi mimo wszystko bo ja myślałam że umrę parę tygodni niejadlam, niewychodzilam z łóżka , niemylam sie nawet tylko płakałam Boże straszny czas to byl[emoji20] [emoji20]oby już żadna z nas niemusiala nigdy przeżywać tego

Ahhh wspolczuje ;/// moj jak zobaczyl krew w 29 tc to az zamarl bk tyle lat staran i gd by byl koniec chyba by bylo bardzo ciezko .. teraz to pierwsze co to gdzue Nicole jak wtaca z pracy..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dopóki szyjka nie będzie miała mniej jak 2 cm to niezaloza tego krążka taka mają politykę , leki , łóżko i tyle :/ czyli z "zalecen " na dzień dzisiejszy nic nowego , ten zastrzyk był rozkurczowy co mi dawali ale Ona tak szybko powiedziała ta nazwę że nawet nie zrozumiałam a w tych kroplowkach przeciwbólowych był paracetamol . Chyba mnie cholera złapie jak znów coś się zacznie dziac niewiem na co oni czekają usypiaja to lekami i jak poprawa to do domu :/ już pytałam czy nawet jakbym sama na swój koszt chciała założyć bo moze maja z kasa chorych potem problemy ( tak sobie myslalam)o to czy by mi to zrobili ale mówi dopóki szyjka nie pada później 2 cm to nie robia :/

Kurcze to szkoda[emoji20] No ale chociaz jakies leki przeciwskurczowe mogliby Ci dac. Eh takie bez sensu podejscie[emoji53]

No nic, obys jutro wyszla!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Dobiłam do 90cm w obwodzie brzuszka a jak u was???

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Ja nie wiem czy dobrze mierze, ale na wysokości pepka 93/4 a troszkę niżej 90 :p
Nie, nie. Rodzic to tylko z Mezem. Nie dalabym rady prowadzic, za bardzo boli ( gdy ma sie regularne skurcze). Mam nadzieje, ze wszystko sie uda. Zycie pokaze :tak:
Może też mi się uda rodzić z K. Jak nie to z mamą. (Placi się za poród rodziny ? Trzeba to wcześniej uzgodnić ?)
A tam wszystko zrzucimy po porodzie jak tyle potrzebujesz zjesc to co poradzisz widocznie organizm takie ma zapotrzebowanie[emoji4]

Dokładnie :) zwłaszcza, że jeśli się ma ochotę i czuję się potrzebę jedzenia to nie można się głodzić..
Klaudia ja ci napisze jak u mnie było o 22 zaczęły się skurcze ale nie regularne i nie aż tak mocno bolesne zaczęłam sobie mierzyc to były co 6 min ale znośne nawet zasnęłam na chwile
O 6 rano się obudziłam i jak wstawałam z lozka i chciałam się umyć po schylenie wody mi odeszły w tym momencie zaczęły się skurcze co 3 min zanim mnie na porodówce położyli były co min i rozwarcie od momentu odejścia wód do parcia może z pół godz może godz nie pamietam same parcie i rodzenie pół godz w sumie cały poród od odejścia wód trwał 3 godz

Zazdroszczę Ci porodu. Ale też podziwiam bo ja pewnie o tej 22 już bym była w drodze do szpitala, a ty położyłas się spać :p ale dzięki temu miałaś rano poród trwający 3 godziny . Nie całą noc :)
A jak sie okaze, ze mala nie da sie uwiezic w zadnym spiworku to sprzedasz[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Mam jeszcze czas, do jesieni się zastanowię :) nie chce też wyrzucić kasy w błoto :/ a podoba mi się to strasznie :) tylko mój wózek będzie trzy kolorowy i też nie wiem jak będzie to wyglądało :)
Dziewczyny, wiem że już jeść 12 h przed glukozą nie mogę, a pić wodę zwykłą??? Czy też nie?! :o

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Ja po lyczku w nocy się napiłam. Po wypiciu też mogłam się napić wody, więc to raczej nie robi problemu :)

reklama
Ja nie wiem czy dobrze mierze, ale na wysokości pepka 93/4 a troszkę niżej 90 :p

Może też mi się uda rodzić z K. Jak nie to z mamą. (Placi się za poród rodziny ? Trzeba to wcześniej uzgodnić ?)

Dokładnie :) zwłaszcza, że jeśli się ma ochotę i czuję się potrzebę jedzenia to nie można się głodzić..

Zazdroszczę Ci porodu. Ale też podziwiam bo ja pewnie o tej 22 już bym była w drodze do szpitala, a ty położyłas się spać :p ale dzięki temu miałaś rano poród trwający 3 godziny . Nie całą noc :)

Mam jeszcze czas, do jesieni się zastanowię :) nie chce też wyrzucić kasy w błoto :/ a podoba mi się to strasznie :) tylko mój wózek będzie trzy kolorowy i też nie wiem jak będzie to wyglądało :)

Ja po lyczku w nocy się napiłam. Po wypiciu też mogłam się napić wody, więc to raczej nie robi problemu :)

Leżałam w szpitalu [emoji23] bo to był 42 tydz wiec już mnie zostawili ale co ty myślisz ze ktoś się przejął ?? Pielęgniarka mi powiedizala ze najgorsze przedemna dopiero a skurcze co 5-6 min to jeszcze nic [emoji23] umia pocieszyć czasem

Do góry