reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

No bo nikomu się nawet z domu pewnie wyjść nie chce , ruszy wiosna to i biznes się rozkręci[emoji5] a miałam już ostatnio zapytać ale zapomniałam jak tam biznes tej wredy?

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

powiem ci szału nie ma sklepik ubogi beez wyboru ubrania bez szału nie czuje wogole konkurencji daje jej kilka miesięcy

reklama
@olaaa7 @Karla88 dziewczyny nie to, że Was wyzywam na pojedynek ale też z chęcią bym się pośmiała z kogoś zamiast robić sobie zdjecia z wypiętym tyłkiem :D
@_agnieszka_ wiem jak Cie boli kieszeń... Ja mam szał zakupowy i nawet wole nie wiedzieć ile już wydałam na wyprawke (ale dla dziecka przyjemnie sie uszczupla zasoby pieniężne :)) ale za 2 tygodnie musimy zapłacić 5 cyfrową kwotę na poczet zaliczki na samochód. Cieszę się na nowe auto ale jednorazowy wydatek w takiej wysokości az razi w oczy jak sie sprawdza stan konta :D
ja poza jakimiś rzeczami dla Hani, tkaninami, itd, to kupiłam prawie całe agd do kuchni (a że kura domowa jestem, to miałam dość konkretne wymagania....), meble do sypialni, itd...
brakuje mi jeszcze lodówki, pralki, suszarki, materaca do naszego łóżka, materaca dla Hani, i trochę "drobiazgów" z wyprawki....

Dzieki dziewczyny za słowa wsparcia i zainteresowanie. Sytuacja dokładnie wygląda następująco. Ł zapisał się do okulisty, bo teraz pracuje cały czas na radarach i ciemnym pomieszczeniu. Jedyne źródło światła tam to własnie wskazania na radarach i czarnych monitorach. Stwierdził, że chciałby dodatkowo chronić wzrok, co zresztą popieram i dlatego chciał udac sie po poradę. Nic go nie bolało, nie błyskało ani nic z tych rzeczy. No i Pani wszystko elegancko posprawdzała, pomierzyła. I wyskoczyła w końcu z tekstem że mu wypisuje te dwa skierowania. Na pytanie po co odpowiada, że to nic pilnego ale trzeba sie temu dokładnie przyjrzeć a tu nie ma takiej możliwości. Ta tomografia głowy jest dodatkowo, gdyby tomografia nerwu wyszła niekorzystnie. Gdy wyjdzie dobrze, że ma głowy nie badać. Także w sumie nic nie wiemy. Badanie nie wiemy jeszcze kiedy bo Ł musi dokonac jakis tam zmian w grafiku, bo przesuwał urlop i dopeiro jak to ogarnie sie zapisze.
spokojnie, to na 99,99% rutynowe badanie - są takie "farfocle" (nie pamiętam nazwy) widoczne przy badaniu dna oka np, i chuchając na zimne itd dobrze sprawdzić, czy tam nic złego się nie dzieje

@Jola92 może to lekarz który dmucha na zimne, sprawdza itp. W sumie dobre podejście, ale oczywiście dla was stres... Też jestem pewna że będzie finalnie ok <3
dokładnie tak

A jakiej długości są rękawy w rozmiarze S?
zmierzę dzisiaj, ale to jak O wróci, bo stwierdził, że sama do szpitala i tak nie pojadę, więc torba jest na górnej półce, i nie dam rady jej zdjąć.....

Padam na twarz. Całe przedpołudnie w biegu. Nasza pediatra nas uspokoila, że na tym etapie ciąży nie jest to już takie groźne. Stwierdzila, że jako nauczyciel pewnie juz dawno mam.to za.sobą i to.totalnie bezobjawowo. Nasz Potter vel. Smark dostał drugą dawkę leku i odsypia weterynarza. Patrzyłam na tą małą strzykawke.leku za 285 zł i w.sumie równo z wetem stwierdziliśmy że chyba tego kocurka bardzo kochamy. A chciałam kupić sobie sukienkę na święta....
Córka do piątku ma być w.domu. zwariuje z nią. A mąż jak nie na 12-godzinnych dyżurach to na wykładach na uczelni. Kto mi okna umyje???[emoji3][emoji3][emoji3]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już po wizycie,dziecko sobie stało na głowie i znów zasłaniało buzię,więc chyba dopiero po porodzie zobaczę lico królewny;) dostałam skierowanie na krzywą cukrową (niestety 3-punktową) i mam zażywać Tardyferon,bo mi żelazo leci w dół (btw zażywa to któraś z Was drogie mamy?).dziękuję za kciuki i mam nadzieję,że u Was też świeci pięknie słoneczko:)

Z takiej racji że u siebie w sklepach nie dostanę sera na sernik dziś będzie grany 3bit [emoji7][emoji16]
bf7b2503bac7d9b0206ddcf24a559910.jpg

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom

@olaaa7 @Karla88 dziewczyny nie to, że Was wyzywam na pojedynek ale też z chęcią bym się pośmiała z kogoś zamiast robić sobie zdjecia z wypiętym tyłkiem :D
@_agnieszka_ wiem jak Cie boli kieszeń... Ja mam szał zakupowy i nawet wole nie wiedzieć ile już wydałam na wyprawke (ale dla dziecka przyjemnie sie uszczupla zasoby pieniężne :)) ale za 2 tygodnie musimy zapłacić 5 cyfrową kwotę na poczet zaliczki na samochód. Cieszę się na nowe auto ale jednorazowy wydatek w takiej wysokości az razi w oczy jak sie sprawdza stan konta :D
ja poza jakimiś rzeczami dla Hani, tkaninami, itd, to kupiłam prawie całe agd do kuchni (a że kura domowa jestem, to miałam dość konkretne wymagania....), meble do sypialni, itd...
brakuje mi jeszcze lodówki, pralki, suszarki, materaca do naszego łóżka, materaca dla Hani, i trochę "drobiazgów" z wyprawki....

Dzieki dziewczyny za słowa wsparcia i zainteresowanie. Sytuacja dokładnie wygląda następująco. Ł zapisał się do okulisty, bo teraz pracuje cały czas na radarach i ciemnym pomieszczeniu. Jedyne źródło światła tam to własnie wskazania na radarach i czarnych monitorach. Stwierdził, że chciałby dodatkowo chronić wzrok, co zresztą popieram i dlatego chciał udac sie po poradę. Nic go nie bolało, nie błyskało ani nic z tych rzeczy. No i Pani wszystko elegancko posprawdzała, pomierzyła. I wyskoczyła w końcu z tekstem że mu wypisuje te dwa skierowania. Na pytanie po co odpowiada, że to nic pilnego ale trzeba sie temu dokładnie przyjrzeć a tu nie ma takiej możliwości. Ta tomografia głowy jest dodatkowo, gdyby tomografia nerwu wyszła niekorzystnie. Gdy wyjdzie dobrze, że ma głowy nie badać. Także w sumie nic nie wiemy. Badanie nie wiemy jeszcze kiedy bo Ł musi dokonac jakis tam zmian w grafiku, bo przesuwał urlop i dopeiro jak to ogarnie sie zapisze.
spokojnie, to na 99,99% rutynowe badanie - są takie "farfocle" (nie pamiętam nazwy) widoczne przy badaniu dna oka np, i chuchając na zimne itd dobrze sprawdzić, czy tam nic złego się nie dzieje

@Jola92 może to lekarz który dmucha na zimne, sprawdza itp. W sumie dobre podejście, ale oczywiście dla was stres... Też jestem pewna że będzie finalnie ok <3
dokładnie tak

A jakiej długości są rękawy w rozmiarze S?
zmierzę dzisiaj, ale to jak O wróci, bo stwierdził, że sama do szpitala i tak nie pojadę, więc torba jest na górnej półce, i nie dam rady jej zdjąć.....

Ja już po wizycie,dziecko sobie stało na głowie i znów zasłaniało buzię,więc chyba dopiero po porodzie zobaczę lico królewny;) dostałam skierowanie na krzywą cukrową (niestety 3-punktową) i mam zażywać Tardyferon,bo mi żelazo leci w dół (btw zażywa to któraś z Was drogie mamy?).dziękuję za kciuki i mam nadzieję,że u Was też świeci pięknie słoneczko:)
Mi przepisał na ostatniej wizycie bo miałam poniżej normy

dokładnie tak

Dziękuję :*

Padam na twarz. Całe przedpołudnie w biegu. Nasza pediatra nas uspokoila, że na tym etapie ciąży nie jest to już takie groźne. Stwierdzila, że jako nauczyciel pewnie juz dawno mam.to za.sobą i to.totalnie bezobjawowo. Nasz Potter vel. Smark dostał drugą dawkę leku i odsypia weterynarza. Patrzyłam na tą małą strzykawke.leku za 285 zł i w.sumie równo z wetem stwierdziliśmy że chyba tego kocurka bardzo kochamy. A chciałam kupić sobie sukienkę na święta....
Córka do piątku ma być w.domu. zwariuje z nią. A mąż jak nie na 12-godzinnych dyżurach to na wykładach na uczelni. Kto mi okna umyje???[emoji3][emoji3][emoji3]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No to całe szczęście, kamień z serca :) Macie dobre serduszka, że tak dbacie o tego koteczka, oby to tylko pomogło :)

Wstydnisia :) Dobrze, że wszystko ok :) Ja idę w poniedziałek na krzywą cukrową.

reklama
Tak zrób w sumie fajna sprawa mieć taką listę i się tego trzymać jeśli jest możliwość możesz zaznaczyć czego oczekujesz na co się zgadzasz a na co nie :*
Ciekawe czy lekarz i położne zwracają uwagę tak jak powinni.
Ja dziś umyłam toaletę z rana i byłam z psem a teraz leżę bo dziś wyjątkowo mam dzień, w którym nigdzie nie muszę iść :) o 14h pójdę się wykapac, pomaluje się i wyjdę z psem :)

f2w39n7303c24ozn.png
Trochę świeżego powietrza :) co za rasa ten twój piesek ?:)
Czesc Mamuski,

Musialam zawiezc dzisiaj zwolnienie do Urzedu Socjalnego ( niestety nie placa za pierwsze 6 dni choroby,wiec z kasa bedzie marnie,a pozniej tylko 1/3 wyplaty), po drodze pojechalam do Aldiego,bo musialam kupic kilka rzeczy i co zobaczylam?????
Koszyk mojzeszowy. Najpierw kosztowal 39,99 euro, pozniej 17,99 euro,a ,ze byla to ostatnia sztuka to kupilam go za 12,99!!!!! a wczoraj jeszcze szukalam roznych uzywanych lozeczek lub wozkow.
Moje chyba najbardziej trafione i najtansze zakupy :laugh2::wink::happy: ciesze sie jak dziecko...

Pozniej Was nadrobie... pozdrawiam

Zobacz załącznik 843304 Zobacz załącznik 843305 Zobacz załącznik 843307
Super okazja :) ale stelaża nie było w komplecie ?
Mi się bardzo takie kolorowe podobają tylko my patrzelismy na to ze jakby w końcu przy porodzie okazała się inna płeć dziecka niż była mówiona to byłby problem dlatego widzieliśmy szaro biały ale siostra moja ma różowy i jest cudowny <3
K już dostal zdjęcia i tez mu się różowo biały podoba. A dodatki mogą być jasno szare no z różowymi kropeczkami, serduszkami :)
Alicja też ladnie, podoba mi się ale mamy już w rodzinie ☺️ a Agatki jeszcze u nas nikt nie ma☺️
Alicję chciało pół rodziny :D bo tez nie ma w rodzinie już. Ale o tym że dużo osób chciało dowiedziałam się dopiero jak dalismy tak na imię córce :p
niestety nie w kazdym szpitalu to jest tam gdzie rodzilam córke nie ma takiego czgos jak plan porodu

a tam gdzie bede rodzic teraz jest ale to prywatny porod najlepiej zapytaj u siebie w szpitalu czy takie cos mają
A gdyby nie kazali mieć planu porodu a chciałabym taki zrobić i mieć. To wezmą to pod uwagę ?
Jaka cisza nastała :p Czyżby przerwa na obiad?
Chyba tak, bo ja w tym momencie np poszłam robić zupę :D
Mi się Jagoda podobało do czasu kiedy zaczęłam z taką jedną pracować.. I okazało się że jest zlodziejką [emoji26][emoji26] i już tak swojego dziecka nie nazwę bo mi się źle kojarzy [emoji23]

Właśnie te skojarzenia z innymi osobami są do D.. też tak mam :p

Do góry