reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Uuu ale że ja przedstawił synowi to chyba coś poważniejszego [emoji3] [emoji3] [emoji3] [emoji3]

Chyba wreszcie tak..! Może trochę wyluzuje i przestanie być taką mendą ;) A ja się bardzo cieszę że jest miła i Fran ją lubi, to najważniejsze dla mnie :)

@Jola92, tak czy inaczej nie powie Ci więcej pewnie, więc się sprobuj nie zadręczać- chociaż wiem że trudno. Pamiętasz jak stresowałaś się że on tak się o Ciebie martwi...? Z jednej strony nie da się inaczej, wiem, ale spróbuj nie myśleć o najgorszych scenariuszach.. Kiedy to kolejne badanie?

Mój też patrzał jak krew płynie, tzn na monitorze były to takie niebieskie i czerwone plamy, nie wiem czy o to chodzi.

To badanie pokazuje czy łożysko jest wydolne, więc szczególnie pod koniec ciąży to będzie mega ważne.

reklama
Nawet moje buty by pasowały :D dziś chyba po nie jadę bo są jak na moją stopę a takich nude nie mam :)

p19u3e3ks5xc16rv.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
A no pasowały by :D a wybierzesz te lakierkowane? Śliczne są. Na moją wielką stopę nie umiem nigdzie znaleźć lakierowanych :(

Kiedyś pytałam Was o te sukienki i w końcu wydały mi się za bardzo ozdobne ale teraz jak mam porównanie to stwierdzam, że może faktycznie takie będą odpowiedniejsze na ślub :) Doradźcie proszę tylko, która Waszym zdaniem lepsza, czy długa z krótkim rękawem czy krótsza z dłuższym rękawem? Ja się skłaniam bardziej przy tej długiej :) A zawsze można skrócić i będzie można wykorzystać też na mniej uroczyste okazje :) Tak mi się przynajmniej wydaje :D
Zobacz załącznik 843245

Zobacz załącznik 843246 Zobacz załącznik 843247

Zobacz załącznik 843248
wg mnie ta pierwsza :) zawsze mozna na nia cos narzucic jakby bylo zimno :)

A no pasowały by :D a wybierzesz te lakierkowane? Śliczne są. Na moją wielką stopę nie umiem nigdzie znaleźć lakierowanych :(
Tak biorę je na pewno ;) te lakierowane, mam kilka par z NEW LOOK i jestem bardzo zadowolona :) a jaki masz rozmiar? :)

p19u3e3ks5xc16rv.png

27.06.17 Anastazja [*]

Dziewczyny macie jakiś sprawdzony sposób na szybkie rozchodzenie butów?
Można oddać do szewca i on potrafi tak zrobić by były trochę rozchodzone a nawet większe :) a druga opcja w daichmanie (sklep z butami) i pewnie w ccc też są pianki do rozbijania butów ( psikasz pianką do buta, na stopę zakładasz skarpetkę i tak po domu w nich chodzisz, pod wpływem pianki szybciej rozchodzisz)

f2w39n7303c24ozn.png

hejo, melduje się wczorajszej wizycie
Od początku przytyłam 6,400 gram :(
Maluch waży 500 gram :D od czwartku przybrał 89 gram. Mam zlecone badania z krwi w tym glukozę. Starszy jest o półtorej tygodnia :) Mały jest ułożony miednicowo i ponoć temu mam tak nisko brzuch.
Szczerze powiedziawszy martwi mnie duża waga naszego chłopaka...
Moja 430 w 20.6 i powiedział że to idealna waga na ten czas. A aplikacje pokazywały 300. Więc ufam bardziej lekarzami niż aplikacjom :)
To są faceci słonko...[emoji23] [emoji23] [emoji23] pierwsze przepraszam będzie mu ciężko przez gardło przechodzić , ale bądź dzielna i niech pęknie [emoji5]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Mój facet jest o wiele bardziej wygadany w tych sprawach niż ja. Bardziej uczuciowy, miło mi mówi a ja nie potrafię patrzeć na niego i mówić : jaki to jest cudowny, jak bardzo go kocham i że chce z nim przeżyć resztę życia. A on tak do mnie na okrągło , więc nie kazdy facet ma język w gardle z przeprosinami itp :D
ale fajne ja znow wczoraj na hm poplynelam ...

pierwsza długa !!!

jak dob rze zrozumialam wychodzi starszy wiec waa tez jest adekwatna teraz juz kazde dziecko inaczej przybiera na wadze wiec nie ma sie co stresowac u mnie 23 tydz i maly ma 530g

a wogole dzien dobry z pracy przy kawie :D
przyjaciolka zrobila bete wczoaj wychodzi 5 tydz i termin na listopad wiec roznica miedzy naszymi dzieciami 4 miesiace super!! bardzo sie ciesze tez chodzi do tego lekarza co ja wiec zapisala sie na wizyte 15 min przedemna pojedziemy razem wtedy bedzie w 9 tyg, jej córka w czerwcu konczy rok wiec bedzie miala niezlą zabawę :)

Gratulacje dla koleżanki !:) Fajnie tak, 4 miesiące różnicy :) moja bratowa gdyby nie poroniła w styczniu , była by ode mnie w dwa tygodnie młodszej ciazy :/ i też jeden wiek, minimalna różnica.

Dziewczyny jestem załamana :( Ł poszedł niby na rutynową wizytę do okulisty a wraca ze skierowaniem na tomografię nerwu wzrokowego i tomografie głowy :( Mówi, że mam się nie przejmowac a ja siedze i ryczę bo sie strasznie martwie

jolcia-stolcia nie denerwuj sie napewno to co teraz wydaje sie straszne takie nie bedzie
ściskam!!!!!

Będzie dobrze. Nie myśl co i jak. Na razie badanie. A lekarz mówił dlaczego???
W razie co ryczymy razem. Ja też dziś wyję, a łzy jak grochy....

darka dlaczego placzesz????

@olaaa7 Mam do Ciebie pytanie. Z tego.co pamietam kupilas i masz juz wozek Bebetto. One maja tam system zapamietywania ustawien kol czy jakos tak. Moja znajoma pytala mnie ostatnio czy w moim wozku Bebetto tez przy skrecie te kola przednie tak specyficznie "strzelaja". Ja mam swoj zapakowany w karton i nie chce mi sie sprawdzac szczerze mowiac. I tak wlasnie skojarzylam, ze zapytam Ciebie, bo masz ten wozek nowy i moze kojarzysz jak jest u Ciebie?

No właśnie niby czuję się ok ale jednak trochę grubo :p Jednak chyba lepiej bym się czuła w dłuższej :) Ale to może moja obsesja już na tym punkcie :p Wczoraj jeszcze mama mnie pocieszyła :D Mówię jej, że wyglądam jak krupniok w szczewie a ona do mnie no a jak masz wyglądać :D [emoji28] nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać :D

Moja mama jak dzwoni to pyta: jesteś już gruba? :D ..że niby taki dowcipasek i matczyna troska :baffled: ALe ona ma na tym punkcie mega zboczenie, bardzo dba o linię ;)

reklama
Tak biorę je na pewno ;) te lakierowane, mam kilka par z NEW LOOK i jestem bardzo zadowolona :) a jaki masz rozmiar? :)

p19u3e3ks5xc16rv.png

27.06.17 Anastazja [*]
41 i muszę mieć wkładkę prawie 27cm i ciężko znaleźć :(

Można oddać do szewca i on potrafi tak zrobić by były trochę rozchodzone a nawet większe :) a druga opcja w daichmanie (sklep z butami) i pewnie w ccc też są pianki do rozbijania butów ( psikasz pianką do buta, na stopę zakładasz skarpetkę i tak po domu w nich chodzisz, pod wpływem pianki szybciej rozchodzisz)

f2w39n7303c24ozn.png
Ooo dziękuję, kupiłam w Deichmanie buty ale nawet nie pomyślałam, żeby zapytać o coś do rozchodzenia :)

@olaaa7 Mam do Ciebie pytanie. Z tego.co pamietam kupilas i masz juz wozek Bebetto. One maja tam system zapamietywania ustawien kol czy jakos tak. Moja znajoma pytala mnie ostatnio czy w moim wozku Bebetto tez przy skrecie te kola przednie tak specyficznie "strzelaja". Ja mam swoj zapakowany w karton i nie chce mi sie sprawdzac szczerze mowiac. I tak wlasnie skojarzylam, ze zapytam Ciebie, bo masz ten wozek nowy i moze kojarzysz jak jest u Ciebie?
A wiesz, że z tego co mi się kojarzy to właśnie strzelają przy skręcie. Tak ma ten system DMS (system zapamiętujący położenie koła po jego oderwaniu od podłoża) podobno dzięki niemu podczas pokonywania nierówności – przy oderwaniu jednego z kół od ziemi – nie kręci się ono wokół własnej osi, a pozostaje w unieruchomionej pozycji. W związku z tym po kolejnym zetknięciu z podłożem nie zablokuje się. Ale czy to faktycznie działa to dopiero ocenie jak mały się urodzi bo nie chce wychodzić z pustym wózkiem na dwór :D

Do góry