reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

hej dziewczyny, jestem załamana... córka ma rumień zakaźny. Zaraz jadę zrobić badania na przeciwciała ale na wyniki trzeba długo czekać. Stres mnie zżera i wyć mi się chce. Czy choć raz, na chwilkę może być bez problemów????

a kontaktowalas sie z lekarzem ?? są duze szanse ze mozesz sie zarazic???

reklama
to niestetynie pomogę :( moje stopy w ogóle nie tolerują ekoskóry, albo naturalna, albo tkanina itd...

dokładnie tak

o raz w miesiącu za dużo....

powiem tak - moim zdaniem najważniejsze jest nie to, żeby się nie kłócić w ogóle, ale żeby umieć się klócić w sposób cywilizowany, bez naruszania godności drugiej osoby, bez obrażania się, itd, i żeby potem umieć o tym rozmawiać... bo różnice zdań, nieporozumienia, trudne sytuacje itd zdarzają się zawsze i w każdym związku

i słusznie... tylko nie możesz odpuścić - skoro już tak postawiłaś sprawę, to nie możesz odpuścić "do skutku", bo jeśli być odpuściła, to potraktuje to jako twojego focha i nie przyniesie żadnego efektu, a może wręcz odwrotny, bo następnym razem też będzie czekać "aż ci przejdzie"... musi zrozumieć, że nie przejdzie aż nie przeprosi, bo to nie jest kwestia twojego focha, ale jego podejścia
Z tym nie mam problemu bo jak coś postanowie to jestem uparta i zawzięta :)

f2w39n7303c24ozn.png

Uuu chyba się chciała "wkupic " :D że się tak postarala

Też tak myślę... to bardzo młoda dziewczyna, ma myślę 23-24 lata bo wiem od Frana że jeszcze studiuje, plus ma brata 5letniego :D A mój ex 38 ;)

@Karla88, z nieba mi spadłaś! :D mam taki pięknie zapakowany koszyczek i czekałam na jakieś rabaty :)

@Darka83, kurde... strasznie współczuję kolejnych nerwów :/

a kontaktowalas sie z lekarzem ?? są duze szanse ze mozesz sie zarazic???
rozmawiałam z nim. Najgorsze jest to, że dzieci zarażają zanim jeszcze mają objawy. Lekarz powiedział, że na chwilę obecną nic nie mogę zrobić. Czekać. No a ryzyko zakażenia wiadomo jak przy chorobach zakaźnych, zwłaszcza z osobą z którą się mieszka pod jednym dachem.

Faktycznie bzdura, nawet nie wiedziałam.. ale pójdę na pewno.
@klaudiaa975 a czy Twój facet wie że później możliwe że będziesz musiała codziennie chodzić na KTG? Ja w ogóle nie przejmowałabym się jego "widzimisię" bo kurcze, to kwestia zdrowia Twojego i dziecka. Na tym ostatnim etapie też dużo może się jeszcze zdarzyć, lepiej mieć rękę na pulsie. Jakby sprawa dotyczyła jego jajek to pewnie chodziłby co tydzień..

@_agnieszka_, mi się strasznie taki manekin krawiecki podoba jako element wystroju wnętrza :)

Co do ruchów, to zaczęłam się zastanawiać i w sumie może faktycznie czuję jakby delikatniej..? Nie wiem od czego to zależy...

Ola, ja jestem pewna że w większość sukienek nie-ciążowych byś się spokojnie zmieściła. Co do tych z Asosa, to podobają mi się wszystkie! Pamiętasz, że sama CI pisałam że nie wiedziałabym którą wybrać :) Trzymam kciuki za licytację!

Popieram w 100%! U nas jest tak, że jak się czasami kłócimy, to M. krzyczy częściej- przy czym on uważa że W ŻYCIU nie podniósł głosu i znając już więcej włochów, nawet chyba myślę że szczerze to mówi :D :D Niemniej przy nim nauczyłam się też wyrzucać wszystko z siebie i powiem Wam że z perspektywy czasu to dużo lepsza metoda. Wcześniej kisiałam długo w sobie na zasadzie "domyśl się".. Bez sensu.
Szczęśliwa- ostatni dzwonek żeby sobie "wywalczyć" coś na później, jak już będzie dziecko i dużo więcej nerwowych momentów.

Pokazuj!

1521624099-b39d8177ff02d6b2-aaaaaa.jpeg
1521624105-dd0a177fe338bea7-aaaaaa.jpeg
1521624112-0205cb6abbf4e71f-aaaaaa.jpeg

Ale znów patrzę co ciekawego maja [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jestem załamana :( Ł poszedł niby na rutynową wizytę do okulisty a wraca ze skierowaniem na tomografię nerwu wzrokowego i tomografie głowy :( Mówi, że mam się nie przejmowac a ja siedze i ryczę bo sie strasznie martwie

hej dziewczyny, jestem załamana... córka ma rumień zakaźny. Zaraz jadę zrobić badania na przeciwciała ale na wyniki trzeba długo czekać. Stres mnie zżera i wyć mi się chce. Czy choć raz, na chwilkę może być bez problemów????
Mam nadzieję, że się nie zarazisz. A są duże szanse w ogóle na zarażenie?

ja wczoraj zrobilam znow zamowienie ale rozmiary 62 bralam tylko bo 56 mam juz dosc tak :D

mam nadzieje ze moj mąż dostanie dobra podwyżke dzieki tym zdanym egzaminom hahaahahaha bo do lipca jeszcze troche czasuu jest :D
Pokaż! My to 56 mamy mało, dużo więcej 62. Z 56 to mamy aż 2 pajacyki z czego jeden dorwałam wczoraj w Pepco za 10 zł, i chyba z 5 body i 4 sztuki spodni z Lidla a tam ciuchy zazwyczaj wychodzą większe niż pisze na rozmiarze, więc to pewnie coś bardziej pod 62.

Faktycznie bzdura, nawet nie wiedziałam.. ale pójdę na pewno.
@klaudiaa975 a czy Twój facet wie że później możliwe że będziesz musiała codziennie chodzić na KTG? Ja w ogóle nie przejmowałabym się jego "widzimisię" bo kurcze, to kwestia zdrowia Twojego i dziecka. Na tym ostatnim etapie też dużo może się jeszcze zdarzyć, lepiej mieć rękę na pulsie. Jakby sprawa dotyczyła jego jajek to pewnie chodziłby co tydzień..

@_agnieszka_, mi się strasznie taki manekin krawiecki podoba jako element wystroju wnętrza :)

Co do ruchów, to zaczęłam się zastanawiać i w sumie może faktycznie czuję jakby delikatniej..? Nie wiem od czego to zależy...

Ola, ja jestem pewna że w większość sukienek nie-ciążowych byś się spokojnie zmieściła. Co do tych z Asosa, to podobają mi się wszystkie! Pamiętasz, że sama CI pisałam że nie wiedziałabym którą wybrać :) Trzymam kciuki za licytację!

Popieram w 100%! U nas jest tak, że jak się czasami kłócimy, to M. krzyczy częściej- przy czym on uważa że W ŻYCIU nie podniósł głosu i znając już więcej włochów, nawet chyba myślę że szczerze to mówi :D :D Niemniej przy nim nauczyłam się też wyrzucać wszystko z siebie i powiem Wam że z perspektywy czasu to dużo lepsza metoda. Wcześniej kisiałam długo w sobie na zasadzie "domyśl się".. Bez sensu.
Szczęśliwa- ostatni dzwonek żeby sobie "wywalczyć" coś na później, jak już będzie dziecko i dużo więcej nerwowych momentów.

Pokazuj!
Ja sobie nie daje w kasze dmuchać i on o tym wie :) po prostu nie lubię się kłócić więc go zawsze olewalam co go dodatkowo wkurza

f2w39n7303c24ozn.png

1521624099-b39d8177ff02d6b2-aaaaaa.jpeg
1521624105-dd0a177fe338bea7-aaaaaa.jpeg
1521624112-0205cb6abbf4e71f-aaaaaa.jpeg

Ale znów patrzę co ciekawego maja [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ale słooodkie [emoji173] Uwielbiam miętowe ciuszki i w marynistycznym stylu :)

Dziewczyny jestem załamana :( Ł poszedł niby na rutynową wizytę do okulisty a wraca ze skierowaniem na tomografię nerwu wzrokowego i tomografie głowy :( Mówi, że mam się nie przejmowac a ja siedze i ryczę bo sie strasznie martwie
A co mówi lekarz? Może to nic groźnego?

reklama
Będzie dobrze. Nie myśl co i jak. Na razie badanie. A lekarz mówił dlaczego???
W razie co ryczymy razem. Ja też dziś wyję, a łzy jak grochy....

Do góry