reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
No ja wczoraj się tam ogarniałam i myślac, że już skończyłam wzięłam lusterko żeby zobaczyć czy jest ok. Okazało sie ze wygoliłam tam sobie intymną wersję fryzury na niemieckiego dyktatora. Masakra :D
[emoji23][emoji23][emoji23]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

U nas w żłobku dzieci ze smoczkami nie chodzą więc będzie musiał zaginąc [emoji16] gdy jeszcze pracowałam na grupie gdzie opiekunki pozwalaly to dzieci potrafiły wyrzucic smoczek na dywan a inne pidnosilo i brało do buzi .... Więc wolę wcześniej odzwyczaic [emoji1][emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png
No mozna sie domyslac, ze w zlobku takie rzeczy sie dzieja, wiec ja tez bym nie chciala dawac smoka do zlobka. Moja np. byla nauczona ze z domu sie ze smokiem nie wychodzi i wychodzac z domu sama odkladala[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Haha, nie zawsze jest tak latwo jak sie wydaje payrzac z boku. Moja np. ma niezintegrowany odruch ssania i wielka potrzebe ssania. Jak nie miala smoka to ssala swojego orzyjaciela maskotke, wiec z dwojga zlego lepszy smok.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
U nas w żłobku jest zakaz smoka więc przezywam to co roku gdy nowe dzieci przychodzą i jest płacz za dydkiem więc jakoś dan radę :)

f2w39n7303c24ozn.png

Weź nawet nie strasz mnie mega wyjcem :D

Nieeee, w życiu, wyjce na bank urodzą się pozostałych 11 miesiącach, nie w lipcu :D

Zawęziliśmy wybór do 2. W weekend jedziemy sie przejechać jeszcze raz i jednym i drugim i decydujemy które kupujemy :) Tylko na takie z fabryki bedzie trzeba czekac 15 tygodni :O chyba że bedzie w którymkolwiek salonie w kraju.
Jeśli to nie tajemnica to w którym szpitalu dają takie kiełbachy? :D

Nabrałaś apetytu...? ;) ECZ Otwock jakby co :) Next time mogę zgarnąć, bo M. nie rusza ;) Ale muszę przyznać że ogólnie mają nawet apetyczne wyżywienie, serio serio.

@JustMe55 ja chyba po porostu lubię mieć za dużo na głowie. A co do żłobka, to młody chodzi na razie na 3h dziennie, właśnie po południu, bo nie udaje mi się przestawić mu drzemki. Ale od kwietnia już będzie chodził normalnie.

Kumam. A co do dużo na głowie- no taki pewnie z Ciebie typ :D Na pewno będziesz w formie i nie będziesz się nudzić :D

Wiesz co, to co pisza to nie zawsze zgadza sie z zaleceniami fizjotetapeutow. Lepiej sie upewnic.
To tak jak materace do lozeczek przeznaczone dla niemowlat moga im wyzadzic wielka krzywde.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Ja to chyba jestem zdania, że nie można popadać w przesade :) jeśli się kładzie dziecko na max 15minut to nic mu się nie stanie :) często dzieci są kladzobe także na normalnych domowych kanapach mimo tego, że nie ma odpowiedniego materacyka :) a poza tym kiedyś ludzie byli zdrowi a nie było tylu badań [emoji1]

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Do góry