reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Haha ciaza na pewno i to nie jedna[emoji23]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Hahaha dobre [emoji23] [emoji23]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie mi sie przypomnialo jak Jakis czas temu robilam sobie kromkę z pasztetem i zapytalam meza czy tez ma ochotę.. Jego odpowiedź " no nie mów ze sie na chleb bedziesz kłaść" [emoji3] od tamtej pory nie proponuje[emoji23][emoji23]

0d1ysek2nd7i49el.png
Hahaha ale miły mezulek [emoji1]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale tak wysoko? Na tym etapie ciąży dno macicy jest podobno najwyżej około 1 palca nad pępkiem. I dlatego sie zastanawiam czy nie zwariowałam?
Napewno nie zwariowalas [emoji14] ja jak leze na plasko to moja macica siega juz dwa razy wyzej niz pepek. Ale zapewne dlatego ze ja sama jestem niska, moje dziecko jest stsosunkowo duze bo o tydz do przodu, plus duzo wod plodowych. Lekarz na to u mnie uwagi nie zwracal zadnej.

Właśnie mi sie przypomnialo jak Jakis czas temu robilam sobie kromkę z pasztetem i zapytalam meza czy tez ma ochotę.. Jego odpowiedź " no nie mów ze sie na chleb bedziesz kłaść" [emoji3] od tamtej pory nie proponuje[emoji23][emoji23]

0d1ysek2nd7i49el.png
Haha ale tekst boski. Jakby nie bylo lekko chamski ale ze ja tez zapodaje sobie z mezem takie zarty to lubie to [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Mogłaś mnie wczoraj uprzedzić że Ci sie to zdarzyło to byłabym gotowa i czekała z telefonem. I pomyśleć że miałam Ci pisać jak zacznę rodzić żebyś na ip już zmierzała i stołek klepała. Eh.... :D
Hahaha no trudno, poczekam na jakieś objawy porodu [emoji2][emoji2][emoji2]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

. Kolację jem o 20 zazwyczaj kanapki. 2 kromki razowego albo zytniego ale bez drozdzy bo na drozdzach podnosi mi cukier. Zawsze z jakims warzywem. Insulinę biorę o 22 . Jak nie jadłam po niej to pokazały się ketony czyli organizm głodowal. Teraz pół h po insulinie jem pół kromki chleba z pomidorem np i jest w miarę ok. Jak mierze cukier o 3 w nocy i mam wysoki powyżej 100 to pije sporo wody- wtedy rano jest w miarę. Możesz po insulinie jeść też np łyżkę kaszy z warzywami. Generalnie jakieś węglowodany + warzywa

hchygzu3k7rw3nxc.png
Nie zdzierze kaszy :( ja jem dwie kromki chleba gracham z szynka drobiowa i ogorkiem zazwyczaj. Taka mieszanka mi cukru raczej nie podnosi. Tzn za dnia jest spoko. Ale moze dzis zjem mniej. Zmierze sobie tez kolo 3 w nocy cukier zeby byc pewna czy podnosic ta insuline. Boze bedzie to moja jakas trauma. Jak juz urodze, to ze szczescia nawet jak cukier bedzie szalal, zjem mega paczka [emoji23] Nie zrozum mnie zle, ale az mi ulzylo ze napisalas i masz podobny problem. Wiem, ze sie sama z tym nie borykam i ze nie jestem jakas dziwna.
A powiedz mi jeszcze, co noc mierzysz cukier o tej 3? Ja mialam w zamiarze tak robic, ale moj sen wtedy jest tak silny, ze sie nie moglam przemoc. Dzis nastawiam budzik i do dziela.

reklama
Do góry