reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Nam pozwolili w ciągu tych dwóch godzin wypić połowę kubeczka wody ale ja tylko trochę popilam po tej glukozie bo wiadomo woda to jeszcze rozrzedzenie
Czyli po 7 idę, pobierają krew na czczo. I w ciągu dwóch godzin mam wypić ten kubek ? I po dwóch godzinach pobierają krew ? Czy źle zrozumiałam ?

reklama
Czyli po 7 idę, pobierają krew na czczo. I w ciągu dwóch godzin mam wypić ten kubek ? I po dwóch godzinach pobierają krew ? Czy źle zrozumiałam ?
Zle xd idziesz pobierają Ci krew naczczo i dają Ci kubek z glukoza do wypicia później wychodzisz na korytarz i u mnie można było nalac sobie połowę kubeczka zwykłej wody żeby pić w razie potrzeby. Po pierwszej godzinie idziesz na kolejne pobranie krwi i znowu czekać i później ostatnie pobranie podręczników 2 godzinach i koniec

Aga noja corka nigdy w ciazy nie obudzila mnie w nocy. Po porodzie bardzo szybko przesypiala noce. Jest wiec nadzieja[emoji3]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale miałaś grzeczne dziecko. Moje w ciąży dały się wyspać ale po porodzie kiepsko. Jedną do 3.5 roku, Kacper do 2 lat co 2 godziny ☺️

Pijesz od razu cały kubek glukozy i czekasz na pobranie godzinę i później znowu po godzinie ,pamiętam jak mi pielęgniarka mówiła żeby jak najszybciej wypić dużymi łykami bo tak to nie wejdzie

Helou babeczki..

...czytam sobie od rana pomiędzy mailami i co przerwę to 4 strony przybywają ;) ale skończyłam (na ten moment) :D

Dziewczyny macie poduszki ciążowe używacie je ?

Ja mam, używa jej moje starsze dziecko... ja póki co śpię wygodnie z dodatkową poduszką którą sobie podkładam pod brzuch, zgięte kolano itp. :)

Mąż w pracy, śniadanie zjadłam, Hania szaleje ;)
Moja grzeczna dziewczynka szaleć zaczyna ok 6 rano, i całkowicie się uspokaja najpóźniej o 23, nawet jak ja nie śpię - oby jej tak zostało po porodzie ;)

U mnie wygląda to podobnie, ale możliwie też że jeszcze nie czuję np. tych nocnych szaleństw i jak będzie większy to okaże się że w nocy ma drugie życie:-D

Ładny ten polar ale ja bym nie wiedziała co z tym zrobić ☺️

Me too :D Owinęłabym się i poszła spać :-D:-D

Dzień dobry :) czas wstać, ogarnąć się i pojechać na badania :) nocka kijowa bo sny jak z filmów Hitchcocka.. nie wiem co ja mam w tej głowie na prawdę.. Do tego było mi ciągle strasznie gorąco aż otworzyłam o 1 okno :o jak nie ja [emoji14] no ale cóż... Czas wstawać mimo wszystko :)

JA wczoraj też umierałam z gorąca, jak nigdy, bo zawsze mi zimno. Ale mamy dodatkowe grzałki w brzuchach, pewnie to dlatego :)

@Karla88, ja mam ten sam stres, że jak przestanę chodzić do pracy to będę non stop w domu z M., on teraz jeszcze ciągle narzeka- nie to że mu się dziwię- ale czasami mam dość już po weekendzie:baffled:

Zdjęcie opór sexy mamuśka :D

A co do jedzenia to u mnie: kanpka szynka + ogórek kiszony, pączek, kawa, herbata..

No jakaś tak zrzedze narzekam , że chyba wpi... by mi się przydał:D

Klapsy na goły tyłek...! :-) :)

reklama
Siostra trzymała dla mnie i czekała na moje prenatalne by mieć pewność co do płci czy ma mi szykować po córce czy synu [emoji4] i sama 4h to dla mnie pakowala bo zaglądała do worków po synie czy tam nie ma dziewczecych rzeczy bo czasem i on coś nosił po domu :) zalegalo jej to w domu i brakowało jej miejsca na nowe rzeczy [emoji16] więc dała dużo na raz... A już i tak przywiozła mi łóżeczko, materac, laktator, spiworki, sliniaki, podgrzrwacz do butelek, mate do przewijania, basen z kulkami itp itd ... Zakopala mnie już a co dopiero będzie

f2w39n7303c24ozn.png
Fajnie, duzo wydatkow Ci odpadlo[emoji5]
Ale wiesz, ze do laktatora koncowki i tak musisz dokupic?

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry