reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

trzymam kciuki :)

na mnie bardzo dobrze działają koktajle, owsianki, kiszone buraki, kiszona kapusta, itd - może @klaudiaa975 spróbuj w tą stronę? dobra kiszona (nie kwaszona) kapusta do obiadu powinna trochę pomóc...
Na mnie kiwi, chyba muszę zacząć jeść na wszelki wypadek :p ale narobiłaś mi ochoty na kapustę :D
Jaki fajny :) A mój taki właśnie dziewczynkowy rozlany na boki :)
16d528216a78406e2bbca1a24b1762ad.jpg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To już wiem dlaczego ja nie mam takiej pileczki jak dziewczyny :D
Śliczny brzuszek :)

reklama
robiąc coś dla dziecka wystarczą tak naprawdę oczka ścisłe/półsłupki, inne bardziej "fantazyjne" wzory są za duże, i będą się gubić ;)
a przy podstawowych oczkach dodaje się albo ujmuje - robi się rzędami, po jednym oczku, czyli w następnym rzędzie robisz kolejne oczko na oczku z poprzedniego rzędu, więc żeby poszerzyć wystarczy na końcu dołożyć np 2 oczka w jednym (i tak przez kilka rzędów), żeby zwęzić przerobić dwa oczka razem, jeśli chce się wypukłości, to można np dołożyć oczka w środku, a przerobienie oczek środkowych razem działa jak zaszewki ;)
Jak tak piszesz to jednak chyba muszę stwierdzić, że się do tego nie nadaje :p Strasznie to skomplikowanie brzmi :D

@klaudiaa975 i jak samopoczucie po poznaniu płci? :) Cieszysz się, że jednak dziewczynka?

Jakos leci. Drugi tydzien siedze z mloda w domu bo chora[emoji53] A mnie brzuszek cos ostatnio boli. Tak poza tym ok.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Długo już Cię ten brzuszek boli..
Kiedy masz wizytę ?
Dzięki kochana :* Mnie to się marzy, żeby zrobił się już taki fajny okrągły :)
Mamy to samo marzenie :D
W luznym nic nie wiadac. Ale jeszcze troche .
5f78488615959e8fd7c2d431ea147b5b.jpg

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja taki miałam przed ciążą :D ale z tego co pamiętam, poprzednie ciążę też taki brzuszek malutki miałaś chyba ?:)
Właśnie wyczekalysmy☺️ u mnie to trochę zapobiegawczo pewnie ja w poprzedniej ciazy miałam skurcze od 25 tygodnia. Teraz mam zamiar donosić i tego się trzymam ☺️
Ja czuję , że wszystkie donosimy i nie będzie żadnych komplikacji :)
Jak tak piszesz to jednak chyba muszę stwierdzić, że się do tego nie nadaje :p Strasznie to skomplikowanie brzmi :D

@klaudiaa975 i jak samopoczucie po poznaniu płci? :) Cieszysz się, że jednak dziewczynka?

Ja zawsze marzyłam o dziewczynce , już dwa lata temu myśleliśmy , zeby to była córeczka :) więc marzenie się spełniło. Chociaz teraz te tygodnie przed wizytą zrobiły swoje i narobiły mi ochoty na synka, także na pewno na jednym nie skończymy :)

Kiedy masz wizytę ?

Ja taki miałam przed ciążą :D ale z tego co pamiętam, poprzednie ciążę też taki brzuszek malutki miałaś chyba ?:)

Ja zawsze marzyłam o dziewczynce , już dwa lata temu myśleliśmy , zeby to była córeczka :) więc marzenie się spełniło. Chociaz teraz te tygodnie przed wizytą zrobiły swoje i narobiły mi ochoty na synka, także na pewno na jednym nie skończymy :)
To tak jak ja :D też chcę na pewno drugie :) A najlepiej bliźnięta [emoji16]

To tak jak ja :D też chcę na pewno drugie :) A najlepiej bliźnięta [emoji16]
Bliźnięta są super *.* Ale u mnie to raczej sie nie zdąży. Od pokoleń nie było bliźniąt. A nawet nie wiem czy bym dała radę, :p chyba jednak jeszcze synek :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kiedy masz wizytę ?

No caly czas boli, ale juz mniej niz przez ye pietwsze 3 dni. Zwykle rano w ogole nie boli, tylko w ciagu dnia sie nasila, a wieczorem juz ledwo chodze.
Wizyte mam za tydzien.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Już jestem po :) szyjka prawie 4cm. Łożysko na przedniej ( nie pamiętam czy to lepiej ? )
Zdrowiu takie dzieciątko, wszytko na swoim miejscu i ...

DZIEWCZYNKA !!!!!!! <<3
Hahaha wiedziałam [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] wczoraj mnie nie było bo goście itp, ale ciągle myślałam co tam u Was [emoji16][emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Bliźnięta są super *.* Ale u mnie to raczej nie zdąży. Od pokoleń nie było bliźniąt. A nawet nie wiem czy bym dała radę, :p chyba jednak jeszcze synek :)
No albo córka :) Nie wiadomo co Wam wyjdzie następnym razem :) Wy jesteście młodsi, więc macie czas na jeszcze trzecią próbę :D

reklama
Kiedy masz wizytę ?

Oby☺️ wszystkim nam tego życzę ☺️ a teraz pora na 2 śniadanie jajecznica ☺️

Do góry