reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Jak przytrzymam palcem zaznaczony tekst to mi wyskakuje menu i mam kopiuj zaznacz wszystko itd

f2wlk6nllyt56xuu.png

3jgxskjohplcokwj.png
O masz! Faktycznie [emoji3] Haha, ile rzeczy mozna sue nauczyc na takim forum przy okazji ciazy [emoji23]

0d1yskjow8yc9r6q.png

mhsvvcqgsrqs1yc2.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
czy ktoras tak miala, ze plamienia ustapily dzieki luteinie dopochwowej? a jesli tak to po jakim czasie?
@Sabinaaa81 porod mialam sn. moje porody oba byly ksiazkowe. nie podchodze do tego jak do zjawiska mistycznego. przyjemnie nie bylo. bolalo jak diabli. ale nalraede zycze kazdej kobiecie by miala taki porod jak ja mialam. 4,5h przy Filipie i 1,5h przy Teosiu.
z tymi prywatnymi klinikami to w se tez nie jest prosta sprawa niestety. u mnie w miescie nie ma nic. ale 25km ode mnie jest jedna. na usg sie umowisz bez problemu - ale zrobi je polozna. gin a nie zobaczysz. beta tylko na skierowanie a skierowania nikt nie da bo to tu dla nich abstrakcja.
z tym usg w 8tc to dobry czas. wtedy na 100% bedzie widac serduszko a wczesniej to tylko nerwy niepotrzebne.
ja juz dzis mam poumawiane wizyty do polowy ciazy. w tym CUB i rytynowe usg. a gdybym plamila to i przed CUB zrobi usg dla pewnosci.

czy ktoras tak miala, ze plamienia ustapily dzieki luteinie dopochwowej? a jesli tak to po jakim czasie?
@Sabinaaa81 porod mialam sn. moje porody oba byly ksiazkowe. nie podchodze do tego jak do zjawiska mistycznego. przyjemnie nie bylo. bolalo jak diabli. ale nalraede zycze kazdej kobiecie by miala taki porod jak ja mialam. 4,5h przy Filipie i 1,5h przy Teosiu.
z tymi prywatnymi klinikami to w se tez nie jest prosta sprawa niestety. u mnie w miescie nie ma nic. ale 25km ode mnie jest jedna. na usg sie umowisz bez problemu - ale zrobi je polozna. gin a nie zobaczysz. beta tylko na skierowanie a skierowania nikt nie da bo to tu dla nich abstrakcja.
z tym usg w 8tc to dobry czas. wtedy na 100% bedzie widac serduszko a wczesniej to tylko nerwy niepotrzebne.
ja juz dzis mam poumawiane wizyty do polowy ciazy. w tym CUB i rytynowe usg. a gdybym plamila to i przed CUB zrobi usg dla pewnosci.
Tyle właśnie mi powiedzieli jak dzwoniłam do tych dwóch klinik. Ginekolog ok ale tylko na skierowanie od położnej. Na betę nie ma szans, bo skierowania nie dostanę a bez mi nie zrobią. W każdym razie dobrze, że ten 8 tc wypada przed Świętami i będę wtedy w Pl :-)
Jeszcze mi zaproponowano ewentualnie wczesne USG bez skierowania robione przez położną tak jak wspominałaś, ale dopiero od 11 tc, czyli wychodzi po 8 stycznia (cena 500zł już w przeliczeniu na złotówki) Tak więc USG w Pl to w tej chwili jedyna opcja ;-)

reklama
Do góry