reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
dużo zależy od sytuacji rodzinnej, itd - mam koleżankę, która pracuje w sklepie, i mówiła, że woli w niedzielę, bo po pierwsze większy utarg (a ma prowizję), a po drugie woli mieć wolne w tygodniu, w tedy na spokojnie ogarnia wszystko - tu jakaś spółdzielnia mieszkaniowa, tu kominiarz, tu coś trzeba załatwić, tu iść do lekarza, itd, albo na spokojnie zrobić zakupy jak wszędzie jest mniej ludzi i więcej sklepów czynnych, nie tylko markety...
a tak, to pozostaje kombinować albo brać urlop..
No wlasnie. Jak kto woli. Ja pracuje w swieta i na nocki, za to w tygodniu miewam caly dzien wolny. Cos za cos. Tylko te swieta najgorsze[emoji53] Ale taki zawod wybralam. Kazdy ma wybor.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to chyba umiem przewidywać przyszłość bo wspominalam, że na następnej przedłuży się do 3cm i są [emoji16][emoji16] Bardzo dobre wieści [emoji16] a lekarka się nie przejmuj może jakiś zły dzień miala... Raz na całą Twoja ciąże może mieć a jak się powtórzy to wtedy już wiadomo, że jędza [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
To mi tez możesz co nie co przewidzieć :D
A humorem nie dziwię się , że się przejęła. Też takie nie fajne miałam odczucie jak mój lekarz byl nie przyjemny, jak by zły.. no ale nie biorę za bardzo tego do siebie. Też człowiek, może była zmęczona, może w domu problemy. No ale , że się wyrzywa na pacjentach to nie fajnie..

Przepraszam , że dopiero teraz piszę ale dopiero się położyłam i padam . Szyjka wydłużyla się jeszcze do 3 cm zostajemy przy lekach i oszczędnym trybie życia mogę zrobić sobie jedzenie , wykapac się i troszkę pospacerować po domu ale żadnego sprzątania podnoszenia itd za 2 tyg kolejna wizyta i tyle ... moja lekarka dziś mnie z lekka zasmucila bo albo miała zły dzień albo nie wiem o co jej chodziło, ale była taka "obcasowa "ze tak powiem . No ale nic najważniejsze , że jest dobrze . Zapytałam czy zakładają ten passar tak poprostu dla bezpieczeństwa to powiedziała że tylko jak jest konieczność ... zbadala mnie tylko dopochwowo i usg też tylko dopochwowe jak zapytałam czy przez brzuch też to powiedziała że przecież dopiero byłam w szpitalu badana więc nie.. No i tak mnie trochę rozczarowała wręcz odebrałam to tak jakby Ona była zła , że ja w szpitalu byłam .. dostałam glukoze i mogę normalnie jeść a godzinę przed kolejną wizyta mam to wypić w domu i mi krew pobiora .. więc też jakos dziwnie. Ale najważniejsze że wszystko jest oki :)
dokładnie - najważniejsze, że jest ok :D

Suuuper bardzo się cieszeee, że wkoncu lodówka działa :* a jak się czujecie z córka ?
Ja nawet niezle, tylko od poludnia znowu mnie ten brzuch boli.
Mloda niby dobrze, ale ciagle ten kaszel nie przechodzi. I teraz nie wiem co robic, czy czekac jeszcze czy isc do lekarza sie upewnic. Nie lubie tak bez potrzeby latac do przychodni, a jednoczesnie denerwuje mnie to juz.

Przepraszam , że dopiero teraz piszę ale dopiero się położyłam i padam . Szyjka wydłużyla się jeszcze do 3 cm zostajemy przy lekach i oszczędnym trybie życia mogę zrobić sobie jedzenie , wykapac się i troszkę pospacerować po domu ale żadnego sprzątania podnoszenia itd za 2 tyg kolejna wizyta i tyle ... moja lekarka dziś mnie z lekka zasmucila bo albo miała zły dzień albo nie wiem o co jej chodziło, ale była taka "obcasowa "ze tak powiem . No ale nic najważniejsze , że jest dobrze . Zapytałam czy zakładają ten passar tak poprostu dla bezpieczeństwa to powiedziała że tylko jak jest konieczność ... zbadala mnie tylko dopochwowo i usg też tylko dopochwowe jak zapytałam czy przez brzuch też to powiedziała że przecież dopiero byłam w szpitalu badana więc nie.. No i tak mnie trochę rozczarowała wręcz odebrałam to tak jakby Ona była zła , że ja w szpitalu byłam .. dostałam glukoze i mogę normalnie jeść a godzinę przed kolejną wizyta mam to wypić w domu i mi krew pobiora .. więc też jakos dziwnie. Ale najważniejsze że wszystko jest oki :)
Ciesze sie ze wszystko wporzadku :* I oby tak dalej :)

Jeśli chodzi o ogarnianie to fakt :) ale wtedy z dnia wolnego robi nam się niezły zapierdziel [emoji16] a jak pracowałam latem ... Bez okna... Ludzie wpadali w kompielowkach prosto z jeziora (pracowałam w sklepiku w supermarkecie i naprawdę latem ludzie w strojach kompielowych przyjść pitrafia) [emoji16] to wkurw... Mnie brało

f2w39n7303c24ozn.png
No mnie tez bierze jak musze odejsc od wigilii. Albo wszyscy jada na sylwka sie bawic a ja do pracy. Takie zycie

To mi tez możesz co nie co przewidzieć :D
A humorem nie dziwię się , że się przejęła. Też takie nie fajne miałam odczucie jak mój lekarz byl nie przyjemny, jak by zły.. no ale nie biorę za bardzo tego do siebie. Też człowiek, może była zmęczona, może w domu problemy. No ale , że się wyrzywa na pacjentach to nie fajnie..
Dlatego mówię, że raz ma prawo a jak znów się zdarzy to będzie jedza
dokładnie - najważniejsze, że jest ok :D

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Cześć dziewczyny! Ja nie mam czasu nawet tu zobaczyc co sie dzieje, moj najblizszy wujek umiera i ostatnio nie mam nawet ochoty na nic:( w sumie tylko czekamy na te zle wiesci:/ jestem po wizycie, z dzidzia dobrze dalej chlopczyk a polowkowe za tydzien w sobote( dobrze sie zapytalam lekarza bo myslala ze juz jestesmy umowieni) wiec troche pozno je bede miala bo to bedzie juz 21 tyd i 6 dzien no ale coz mam nadzieje ze jest wszystko wporzadku:) mam nadzieję ze u Was wszystko dobrze! Pozdrawiam:*
Przykro mi z powodu wujka[emoji20]
Dobrze, ze z dzidzia wszystko dobrze. Nie martw sie. Ja mialam z corka polowkowe w 23t5d i bylo ok.

Do góry