reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Syn, strasznie się cieszy. Bardzo nas męczył o rodzeństwo od 4 lat prawie. Jak się udało i się dowiedział to stwierdził, że „jest najszczęśliwszym człowiekiem na świecie i w kosmosie!” :-) i planuje jeszcze jedno dziecko po tym ;-) W sklepie mi pokazywał jakie fajne można kupić dostawki jak siostra pójdzie do przedszkola i nowy dzidziuś będzie jeździł jej wózkiem! Nawet się zdeklarował, że kupi z kieszonkowego taką dostawkę... Szkoda tylko, że nie zdaje sobie sprawy, że mama przed 40 ;-) dla niego wiecznie młoda ;-)
Kochany, tak się cieszy a Wy tak zwlekaliscie :p

reklama
Byłam dziś u mojej koleżanki ma benetto Holand wózek na żywo pojezdzilam przetestowałam
Urzekł mnie od początku chciałam benetto ale vulcano różnią się koszem tylko ale widziałam go na necie tylko dziś się przekonałam do końca
Jest lekki spacerówka jest Ok
Prowadzi się sprawnie a cena tez jest fajna wiec ja już decyzje podjęłam co do wózka [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A...tylko dzis cos mnie ten brzuch tak boli, ze ledwo chodze[emoji53] Jeszcze tak nie mialam.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Może też się rozciąga znowu wszystko, albo małe się źle ułożyło . Ja tak panikowalam ostatnio przez dwa/trzy dni a od tych boli nie ma śladu. Też chodzić nie mogłam. Brałaś sobie nospe ? Lub Apap ?

Mnie bolało 2 dni i dziś znów mam spokój mały chyba zmienił pozycje bomkopie z innej Str ja zauważyłam ze zawsze mnie boli jak zmienia pozycje lub jak brzuch minsie podnosi

Byłam dziś u mojej koleżanki ma benetto Holand wózek na żywo pojezdzilam przetestowałam
Urzekł mnie od początku chciałam benetto ale vulcano różnią się koszem tylko ale widziałam go na necie tylko dziś się przekonałam do końca
Jest lekki spacerówka jest Ok
Prowadzi się sprawnie a cena tez jest fajna wiec ja już decyzje podjęłam co do wózka [emoji4]

To super :)
Ja to się w ogóle na tych wózkach nie znam, tyle nazw i wszystkie podobne. Pojadę z K do sklepu, który nam się spodoba kolorystycznie o funkcjonalnie to weźmiemy :)

Syn, strasznie się cieszy. Bardzo nas męczył o rodzeństwo od 4 lat prawie. Jak się udało i się dowiedział to stwierdził, że „jest najszczęśliwszym człowiekiem na świecie i w kosmosie!” :-) i planuje jeszcze jedno dziecko po tym ;-) W sklepie mi pokazywał jakie fajne można kupić dostawki jak siostra pójdzie do przedszkola i nowy dzidziuś będzie jeździł jej wózkiem! Nawet się zdeklarował, że kupi z kieszonkowego taką dostawkę... Szkoda tylko, że nie zdaje sobie sprawy, że mama przed 40 ;-) dla niego wiecznie młoda ;-)
Jaki fajny syn :) Mój zaczął męczyć o rodzeństwo na początku 2017 roku. Zachwycał się w sklepach pudełkami pieluch jak tylko była na nich "dzidzia". Teraz często tuli się do brzucha, całuje go, kładzie na nim maskotkę z pozytywką "żeby dzidzia zasnęła" :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie bolało 2 dni i dziś znów mam spokój mały chyba zmienił pozycje bomkopie z innej Str ja zauważyłam ze zawsze mnie boli jak zmienia pozycje lub jak brzuch minsie podnosi

To też muszę zwrócić na to uwagę. Mnie kopię raz z lewej raz z prawej, czasem po środku. Ale od ostatnich boli jak dotkne brzucha w miejscu gdzie jajniki, to boli jak cholera. Ciekawe dlaczego.

reklama
Wiesz, dopoki pessar trzyma, szyjka sie dalej nie skraca przy takim trybie zycia to uwazam, ze nie ma tez co przesadzac z tym lezeniem.
W pietwszej ciazy po zalozeniu pessara tez polegiwalam. Dopiero jak sie skurcze zaczely i mloda zaczela napietac glowka na szyjke to wtedy juz lezalam plackiem z pupa do gory. Ale jak tylko sytuacja sie ustabilizowala na lekach to tez przestalam tak lezec i wrocilam do polegiwania.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
I podobno tak jest korzystniej, że jeśli passar trzyma a szyjka się nie skraca to powinno się trochę ruszać. Dopiero jak sytuacja się pogarsza powinno się całkiem letzeć.

Do góry