reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

@Margana a powiedz mi czy ty teraz cały czas leżysz? Wychodzisz z z domu po jakies zakuoy? Spozywke?
Nie leze. Wychodze normalnie jak jest potrzeba. Na szczescie zakupow nie musze robic, bo M ogarnia. Poza tym ja autem nie jezdze, a autobusami to juz bym nie ryzykowala dzwigania zakupow.
W tygodniu to wychodze glownie do lekarza i ewentualnie po mloda jak M musi dluzej w pracy zostac. Ale w weekendy normalnie na jakies wspolne zakupy, lyzwy z corka itp.
A w domu tez nie leze, ale staram sie sporo odpoczywac.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powiedział, że mam kupić laktator to on będzie karmił siostrę z butelki w weekend jak nie ma szkoły a ja wtedy mogę odpocząć, hahaha... ;-)
Wow, super brat[emoji3] Ale pomyslal o Tobie[emoji3]
Moja mloda tez niby chce bardzo pomagac, ale na karmienie piersia nie bedzie chciala patrzec[emoji23]
A pieluchy bedzie zmieniac, ale nie te z kupa[emoji23]

Oj to faktycznie sporo[emoji5] Jakos nie pamietalam, ze masz takie duze dziecko. Corka czy syn? Cieszy sie na rodzenstwo?

Syn, strasznie się cieszy. Bardzo nas męczył o rodzeństwo od 4 lat prawie. Jak się udało i się dowiedział to stwierdził, że „jest najszczęśliwszym człowiekiem na świecie i w kosmosie!” :-) i planuje jeszcze jedno dziecko po tym ;-) W sklepie mi pokazywał jakie fajne można kupić dostawki jak siostra pójdzie do przedszkola i nowy dzidziuś będzie jeździł jej wózkiem! Nawet się zdeklarował, że kupi z kieszonkowego taką dostawkę... Szkoda tylko, że nie zdaje sobie sprawy, że mama przed 40 ;-) dla niego wiecznie młoda ;-)

Nie leze. Wychodze normalnie jak jest potrzeba. Na szczescie zakupow nie musze robic, bo M ogarnia. Poza tym ja autem nie jezdze, a autobusami to juz bym nie ryzykowala dzwigania zakupow.
W tygodniu to wychodze glownie do lekarza i ewentualnie po mloda jak M musi dluzej w pracy zostac. Ale w weekendy normalnie na jakies wspolne zakupy, lyzwy z corka itp.
A w domu tez nie leze, ale staram sie sporo odpoczywac.

No to tak jak ja :) maz ogarnie zakupy, trochę teściowa, ja muszę ugotować, zająć się synkiem itp pranie,

Syn, strasznie się cieszy. Bardzo nas męczył o rodzeństwo od 4 lat prawie. Jak się udało i się dowiedział to stwierdził, że „jest najszczęśliwszym człowiekiem na świecie i w kosmosie!” :-) i planuje jeszcze jedno dziecko po tym ;-) W sklepie mi pokazywał jakie fajne można kupić dostawki jak siostra pójdzie do przedszkola i nowy dzidziuś będzie jeździł jej wózkiem! Nawet się zdeklarował, że kupi z kieszonkowego taką dostawkę... Szkoda tylko, że nie zdaje sobie sprawy, że mama przed 40 ;-) dla niego wiecznie młoda ;-)
Haha, ale zaplanowal. Nic tylko robic kolejne[emoji23] Fajny synus[emoji5]

No to tak jak ja :) maz ogarnie zakupy, trochę teściowa, ja muszę ugotować, zająć się synkiem itp pranie,
Wiesz, dopoki pessar trzyma, szyjka sie dalej nie skraca przy takim trybie zycia to uwazam, ze nie ma tez co przesadzac z tym lezeniem.
W pietwszej ciazy po zalozeniu pessara tez polegiwalam. Dopiero jak sie skurcze zaczely i mloda zaczela napietac glowka na szyjke to wtedy juz lezalam plackiem z pupa do gory. Ale jak tylko sytuacja sie ustabilizowala na lekach to tez przestalam tak lezec i wrocilam do polegiwania.

A...tylko dzis cos mnie ten brzuch tak boli, ze ledwo chodze[emoji53] Jeszcze tak nie mialam.

reklama
Do góry